Случаят “Рафа”

• 37 551
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 315
Защо ще искат да натикват детето в насила в колата, като след това майката го води, където реши?

# 316
Въпросът ми е: от януари досега са минали 5 месеца, не е ли това достатъчно време да се стигне до първото дело? Все пак не е малко време за разследване.
В други страни делата за малолетни особено при насилие се гледат с предимство.

# 317
И аз това се питам.

# 318
Почти всичко съществено вече е казано, ситуацията е силно притеснителна. Радвам се, че в момента, детето изглежда в безопасност. Поне не му чупят нищо на взимане от училище.
Някой има ли информация дали родителите са адвентисти? Това с края на света ми е познато, но не срещнах такава информация.

# 319
Тази тема е безобразна, без грам мисъл за детето. Било то и 14 годишно. Дано модератор заключи и по възможност изтрие темата.
За доброто на детето. Още повече предвид предстоящите дела.

Отделно политическите интереси, които се прокрадват в темата.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 20:50 от alex_jp

# 320
Социалните са забранили достъп на родителите до детето:
“Северина е осъществила лично, чрез лични действия насилие срещу Рафаел, изразяващо се в сплашване, дърпане на тяло и дрехи, влачене /през двора на училището/ принуда, разменени удари, които действия са форма на физическо и психическо насилие… Северина Кирилова е подбудителка и организатор на всички действия, включително и удара, довел до причинена телесна повреда /счупена долна челюст/.”

# 321
Сложи източник на информацията, моля.

# 322
Сложи източник на информацията, моля.

Барбарелка, спецално заради теб : източникът е профилът на майката във фейсбук. Там ще можеш да прочетеш, че вече текат съдебни дела, че срещу майката има 22 жалби, че е установено насилие, че вече нямат разрешение да виждат детето, нито да му звънят по телефона. Детето има адвокат. Майката е наела Шейтанов.
Въобще трагедията е пълна.
В същия профил можеш да видиш видео, в което тя разказва, че завеждащ отделение лекар е написал в документите фрактура на челюстта (пукната челюст) и е настоявала детето да бъде хоспитализирано в болница за поне 2 дни. Майката сама разказва, че е отказала. Във видео. Естествено във видеото някой зад камерата им задава няколко въпроса, които само на тях са им изгодни. Не ги пита кой е човекът, който счупи челюстта на детето им.
Бащата мълчи като пън и гледа с празен поглед. Една дума не обели. А майката рецитираше ...
Нищо хубаво няма да излезе от тази история.
Не можеш да видиш в профила изтрити постове на майката - има няколко такива в интернет излизат.В интернет нищо никога не може да бъде изтрито завинаги.

# 323
  • в очите на дъщеря ми
Дами, мисля, че всичко вече е казано. Веднъж институциите в България да действат  адекватно и навреме, има лъч на надежда  че може би, един ден, ще се превърнем в нормална държава, в която дори да си родител, това не те прави адекватен/а майка или баща.
Що се отнася до авторката на темата, очеизвадно, че е и/или хюм.../там каквото беше/ или в близкия кръг на родителката, не точно майка!

# 324
  • София
Тази тема е безобразна, без грам мисъл за детето. Било то и 14 годишно. Дано модератор заключи и по възможност изтрие темата.
За доброто на детето. Още повече предвид предстоящите дела.

Отделно политическите интереси, които се прокрадват в темата.
Защо да се трие, Алекс? Според мен темата е изключително полезна (поне засега).
На първо място мисля, че е много информативна. Преди нея мислех, че майката е добронамерена спрямо детето си, но просто е допуснала грешки. От темата видях, че 'добронамерена" е последното, което може да бъде наречена. Добронамереният, нормален, обичащ родител не прикрива насилника на детето си.
От темата се видя каква манипулаторка е тази жена.
Нека хората да четат.

# 325
Заради детето, milenaka. Достатъчен ад е да имаш такива родители и да те разнасят по съдилища и медии.

# 326
Подкрепям мнението на milenaka.
Може би наистина темата е полезна като информация относно деца, потърпевши на домашно насилие.
Полезна, за да се знае, че децата имат права, и когато тези права са нарушени, държавата чрез институциите си се намесва. В защита на детето.

Подрастващи, които са обект на каквото и да е насилие, биха могли да се обърнат към институциите.

ПС. Само се съмнявам дали е подходящо мястото й във форум "Развлечение".

# 327
Ако модератор прецени, че има по-подходящо място, може да премести темата.

# 328
  • София
Добре е, че я има темата, защото иначе в онлайн пространството ще останат Алфите и Карбовски и на майката бъртвежите. Тук има адекватна систематизирана информация с факти, не с кемтрейлс и алуминиеви шапки.
Иначе си права, от гледна точка на детето е кофти да се обсъжда толкова, но тук поне масово сме в негова подкрепа и защита.

# 329
За момчето може да се окаже и стимулиращо, че случайни хора, които не го познават, са съпричастни с неговата лична история и го подкрепят.
Ще разбере, че не е сам. Никой не е сам, каквото и да се е случило, винаги може да продължи достойно по пътя си. Целият живот е пред него.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 07:03 от Valerie R

Общи условия

Активация на акаунт