Случаят “Рафа”

• 37 552
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Усещате ли се обаче как и двете страни сте приели за даденост, че държавата България е скапана, не е нормална, тя е виновна за каквото се сетиш, и оттам нататък си сочите като доказателства за нейната скапаност и виновност точно противоположни неща. Съответно по точно противоположен начин виждате развитието на случая в "нормалните" държави. Това логическо разминаване май обективно хвърля лекичко съмненийце върху непоколебимото убеждение на всички за ненормалността и порочността на България. Wink

# 526
  • София
Не разбирам за кой документ говориш? Документи в темата не са публикувани. Има линкове към разни статии, копиран фейсбук, но няма документи. Би ли написала само името, ще ми бъде достатъчно.

# 527
Не разбирам за кой документ говориш? Документи в темата не са публикувани. Има линкове към разни статии, копиран фейсбук, но няма документи. Би ли написала само името, ще ми бъде достатъчно.
Посочила е част от официалното становище, което аз бях публикувала
https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/oficial-messages/606144-mini … no-sluchay-na-det

# 528
това е единственият сериозен документ, който видях. Всичко друго е майката каза, бабата каза.
https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/oficial-messages/606144-ministerstvo-na-truda-i-sotsialnata-politika-stanovishte-otnosno-sluchay-na-det

# 529
Усещате ли се обаче как и двете страни сте приели за даденост, че държавата България е скапана, не е нормална, тя е виновна за каквото се сетиш
Скрит текст:
, и оттам нататък си сочите като доказателства за нейната скапаност и виновност точно противоположни неща. Съответно по точно противоположен начин виждате развитието на случая в "нормалните" държави. Това логическо разминаване май обективно хвърля лекичко съмненийце върху непоколебимото убеждение на всички за ненормалността и порочността на България. Wink

Ами не, моето впечатление е, че в този случай институциите са реагирали адекватно и че доста хора са на това мнение.
Тук обсъждаме основно противоречията и неяснотите в постовете на майката.

# 530
  • София
А, благодаря Simple Smile
Отварям да търся къде пише, че Пирогов е разследван от прокуратурата.

Ами да, тук се говори за случаят като цяло се разследва от Прокуратурата, а не че само Пирогов се разследва. Да не би майката само за Пирогов да е писала?

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 13:10 от milenaka

# 531
Сега се замислям и за друго: как са лекували детето? Хубаво, че са му поставили диагноза, но, какво лечение са му приложили? Кой е излекувал тази счупена челюст? Къде са го лекували? Знае ли се нещо?

# 532
Сега се замислям и за друго: как са лекували детето? Хубаво, че са му поставили диагноза, но, какво лечение са му приложили? Кой е излекувал тази счупена челюст? Къде са го лекували? Знае ли се нещо?
Този въпрос следва да бъде зададен към майката, защото тя подписва отказ от хоспитализация и лечение в болничното заведение.

# 533
Усещате ли се обаче как и двете страни сте приели за даденост, че държавата България е скапана, не е нормална, тя е виновна за каквото се сетиш, и оттам нататък си сочите като доказателства за нейната скапаност и виновност точно противоположни неща. Съответно по точно противоположен начин виждате развитието на случая в "нормалните" държави. Това логическо разминаване май обективно хвърля лекичко съмненийце върху непоколебимото убеждение на всички за ненормалността и порочността на България. Wink
Личното ми мнение е, че в България има правила и закони, но е друг въпросът как се прилагат. "Законът е врата в полето", както има една приказка. Но, ако се приложи, почва вой и се размахват: джендъри, норвежци, ИК. Тоя път, за разнообразие, се вкара и една депутатка.

Барбарела, това е хубав въпрос. Какво е предприела майката, за да се възстанови детето? Освен отказа от лечение?

# 534
Доколкото е ясно от публикациите, Пирогов са искали да го лекуват, но майката е отказала и е отпрашила към частната болница, за да вземе документ, че не е счупено нещо друго. А как е лекувана челюстта в такъв случай, нека майката да обясни.

# 535
В публикувания линк не пише нищо за разследване срещу Пирогов.

Така че това за полицията, която е присъствала на инцидента, разследването срещу Пирогов и т.н. ги пиша в графа дезинформация.

# 536
Доколкото е ясно от публикациите, Пирогов са искали да го лекуват, но майката е отказала и е отпрашила към частната болница, за да вземе документ, че не е счупено нещо друго. А как е лекувана челюстта в такъв случай, нека майката да обясни.
Единственото смущаващо е, че Пирогов не са уведомили институциите за малтретираното дете. Те могат да направят това и тогава майката нямаше просто така да си тръгне с детето. Също така не е за подценяване фактът, че никъде не се споменава за лечение на тази счупена челюст. Значи момче отива с майка си в Пирогов, поставят му диагноза, на майката не й харесва, тръгва си, а Пирогов й казват: ами ако искаш! Без да се разтревожат, че това е дете и е малтретирано.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 13:18 от Анонимен

# 537
В публикувания линк не пише нищо за разследване срещу Пирогов.

Така че това за полицията, която е присъствала на инцидента, разследването срещу Пирогов и т.н. ги пиша в графа дезинформация.
Полиция и институции са уведомени на следващия ден, а майката явно ги сънува ли, не знам … оплетена ситуация и истината е някъде там, определено не в постовете ѝ

# 538
То всичко е дезинформация. И като не мине, следват заплахи и отново китайската капка.
Много искам да знам, колко и платиха на Барбарела, да пусне тази тема? В раздел Развлечения при това.
Много е сериозно това, което си написала. Да ме обвиняваш в това, че се продавам. Това е злепоставяне без доказателства и там, където живея, мога да те осъдя за това. Но, ако живееш в България, нищо не мога да ти направя. Спокойно, можеш да злословиш по мой адрес без последствия.
Ти обаче, още на първа страница, цитира името на Елисавета Белобрадова като замесено лице. Или, понеже живееш, там където живееш, можеш да обвиняваш безнаказано?

Можеш ли да ми обясниш противоречието между:
Наистина ли никой не вижда проблем в това, че едно дете може с лека ръка да бъде взето от родителите си, дори без тяхното знание, без предварително изслушване? Без каквато и да било комуникация?
Не трябва да е толкова лесно отнемането на едно дете от родителите!
Трябва да има проверки, доказателства…. Наистина ли не разбирате за какво става въпрос?
и "Защо полицията не е отнела детето от родителите още в Пирогов?".
Смайващ обрат в мнението само за има-няма 35 страници.

# 539
Единственото смущаващо е, че Пирогов не са уведомили институциите за малтретираното дете. Те могат да направят това и тогава майката нямаше просто така да си тръгне с детето. Също така не е за подценяване фактът, че никъде не се споменава за лечение на тази счупена челюст. Значи момче отива с майка си в Пирогов, поставят му диагноза, на майката не й харесва, тръгва си, а Пирогов й казват: ами ако искаш! Без да се разтревожат, че това е дете и е малтретирано.

А ти какво предлагаш? Да ги заключат в една стая и да чакат полицията? И пак те питам, откъде знаеш, че Пирогов не са уведомили? И още един въпрос - наясно ли си в какви случаи се уведомява полицията? Или си мислиш, че за всяко дете, попаднало в болница, се звъни на социални и полиция? Дори майката да е казала, че детето е помляно от нейн познат, от Пирогов пак не могат да ги задържат, а аз се съмнявам тя така да е представила нещата.

Общи условия

Активация на акаунт