ВИП отделение към АГ болница Варна

• 6 220
  • 122
  •   1
Отговори
# 30
До колко знам просто влиза след раждането, за да му покажат бебето. Няма право да е с теб в стаята например или нещо подобно. Ако имаш нужда от нещо, носи на портала и санитарката го качва, когато има възможност.

# 31
  • Варна
Жалко! Аз в такъв случай изобщо ще се замисля дали има смисъл да съм на 7 етаж.
Може би ще отида на следващата дата на отворени врати, за да видя какви бяха условията по другите етажи. Но то пък ако не си на 7ми май не може да избереш екип.
Чудя се кога ще приключи тази дискриминация към татковците. Вярвам, че те имат също толкова право и нужда да бъдат в първите дни и мигове до бебето си. Не говоря само да го зърнат за секунди
Лошото е, че понякога наистина се изопачават нещата, защото има хора които си водят родата до девето коляно. Поне аз докато бях там се нагледах на такива случаи и може би от там има и някаква негативна нагласа. Но ако е само таткото, наистина не намирам никакви аргументи които да оспорят правото му да бъде там. Някои ще кажат,.че носят зарази и т.н, но и с това не съм съгласна. Нали затова си слагат едно болнично облекло и маски, и в крайна сметка затова си вземаш самостоятелна стая..... там сте си отделно, само ти и той.....както и да е, явно няма да го бъде този път.

# 32
Рози, такова е положението от ковид насам. Аз раждах миналия септември, но не мисля нещо се е променило. Аз бях на 6 ЕТ. с избор на екип (исках 7, но нямаше места). Честно казано прекарах много време на 7 ЕТ., защото МЦАР Варна тогава се помещаваха там, над година и половина бях редовно там, но сякаш не съм виждала друг освен персонала да влиза и излиза. На 6 ЕТ. беше по същия начин.

# 33
  • Варна
Аз до колкото разбрах от ходенето ми на дни на отворени врати- в операционна зала бащата не може да влезе. До тук мога да отговоря на въпросите ти.
Мен ми предстои секцио януари.
Аз от друго се притесних като записвахме датата за секцио, доктора каза, че ако тръгна да раждам по- рано и е вечер или през ноща ще ме оперира този, който е на смяна, защото той нямал право да отиде, освен ако не го улуча на смяна нея вечер. Така ли е било винаги или от кога е? Аз си мислех, че като си избирам екип ще може да дойде, а то май не е така.

# 34
  • Варна
Daisy, не знам и аз как стои въпроса и честно казано съм доста объркана.
Явно доста са се променили нещата. Има резон в това което ти е казал лекаря, може да има такава промяна в правилата. Макар че каква е разликата ако е през деня и ако той не е в болницата, нещо не схващам.
Според мен това си е изискване на самия лекар, понеже вечер и през ноща нали се сещаш че може да не може да реагира и реално е по - добре да те поеме дежурния екип вместо да се чака.
Аз за себе си съм решила да постъпя така и да се доверя на дежурните ако недай боже тръгнат по - рано нещата. Не искам да рискувам да чакам да дойде лекар и през това време с извинение но да не ме поглеждат защото си с "избор" на екип. Знам за такива случаи.
Мен преди 7 години ме оперира д-р Кателия Александров, той тогава си беше в МЦАР, който се намираше на 7мия етаж и някак всичко си вървеше по план. Но сега е по - различна ситуацията и аз не знам как ще протекат събитията.
Аз по - скоро държа много на анестезиолога и по - скоро ще драпам с него да се договарям и сякаш самите оператори този път може и да оставя на случайността. Все пак разчитам, че всички са добри лекари.

# 35
Може би глупав въпрос, но къде пишат кои ще са дните на отворените врати в АГ?

# 36
Събитията се качват във фб страницата Училище за бъдещи родители " Щастливо родителство". 😊

# 37
  • Варна
Сега видях, че предния месец е било на 11.12 и събитието е обявено на 04.12.
Надявам се тези дни да обявят за януари.

# 38
  • Варна
Може би глупав въпрос, но къде пишат кои ще са дните на отворените врати в АГ?
ето тук https://www.facebook.com/share/jG3EThnmhbi7rkqN/?mibextid=wwXIfr

# 39
Аз раждах секцио близнаци началото на Юли 2024. Относно присъствието на таткото, на момичето ,с което бях на таткото след нейното секцио само му показаха бебето и това беше. След това не може да влиза в отделението никой. Ние бяхме и двете на 7ми етаж. Един път гледах и нейното бебече за 10тина минути за да може да слезе да се види с таткото. От ковид насам не позволяват посетители в отделението.

# 40
  • Варна
Мира, може ли инфо колко време стоя при секцио, колко дни?
И задължително ли е постъпването вечерта на предния ден, т.е нощуваш ли там вечерта преди операцията?

# 41
Изписването е на 5-ия ден след секциото. Приемат Ви от предния ден, тоест престоят е общо 6 дни.

# 42
  • Варна
Лелее, това е ужасно дълъг престой. Гадост.
Благодаря за информацията.

# 43
Мен утре ме изписват,  вече ми се стяга душата честно казано. 😅 Може би в споделена стая минава една идея по-леко.

# 44
Мен утре ме изписват,  вече ми се стяга душата честно казано. 😅 Може би в споделена стая минава една идея по-леко.
Който има възможност за самостоятелна стая, съветвам да си вземе такава. Едва ли, ако трябва да се съобразяваш с някого и той с теб, е по-леко.

Общи условия

Активация на акаунт