ВИП отделение към АГ болница Варна

• 6 231
  • 122
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Определено самостоятелната стая е по - добър избор. Така или иначе общуването със съседна стая е възможно, но е по - добре да си сам когато те боли или пък когато бебето плаче. Отделно някои жени са много чувствителни след раждането и им се плаче. В такива моменти е по - добре да си сам, но  всеки се справя различно, на някои да имат компания може да им е от помощ.

# 46
Самостоятелните стаи са с общ коридор и обща баня (това е на 6 ЕТ.) Реално имаш възможност постоянно да си в контакт със съседката. Моята беше изключително готина и си оставяхме бебетата, когато се къпем. Да не говорим, че ако не беше тя, нямаше да се раздвижа толкова бързо. Много ми помогна, да е жива и здрава. До ден днешен поддържаме контакт. За съжаление е в друг град и само си пишем.

# 47
Определено самостоятелната стая е по - добър избор. Така или иначе общуването със съседна стая е възможно, но е по - добре да си сам когато те боли или пък когато бебето плаче. Отделно някои жени са много чувствителни след раждането и им се плаче. В такива моменти е по - добре да си сам, но  всеки се справя различно, на някои да имат компания може да им е от помощ.

Точно заради това и аз си избрах самостоятелна, мога да си изживявам нещата на спокойствие, а и да говоря с мъжа ми по всяко време с видео.

# 48
  • Варна
Здравейте! Живот и здраве ще раждам в АГ Варна. Можете ли да ми кажете, освен по списъците, какво допълнително взехте? Имаше ли нещо, което ви липсваше и не бяхте се сетили? Какво се наложи да ви донесат в последствие? Колко голям куфар/сак взехте?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:36 от Neli___

# 49
Нели, аз не си бях взела помпа за кърма. Секцио раждах и кърмата ми слезе ден преди да ни изпишат. Беше кошмар цялата вечер, гърди като камък, опъната кожа, изключително болезнено го изживях (и емоционално). Сутринта мъжът ми донесе помпата и до изписването по обяд успях да намаля дискомфорта.
Също след секцио (ако това ти предстои) трябва да си подготвена с вода и нещо за хапване. Аз си бях взела някакво протеиново барче, уж за бързо "вдигане". Категорично ми го забраниха. Пак по спешност в интензивното ми донесоха черен шоколад.

# 50
  • Варна
Аз още не съм влязла, но да… взех солети, шоколади, вода. Помпа, колектори, протектори, термометър, веро за бебешки съдове( мостра ми е).

# 51
Нещо, което ме спаси бе крема на зърна на Lansinoh, защото зърната ми бяха доста разранени. Също в стаите е голяма жега и  устните ми се напукаха ужасно много, свърши чудесно работа и за това. Хубавото  на този крем е, че не е необходимо да се измива, може директно да кърмиш. Бих добавила още и възглавница, леглата са ужасни , това че си носих собствена възглавница ми помогна да дремна поне малко. След секциото естествено дават  обезболяващи, но си бях взела и свещички Профенид, до които опирах вечер.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 22:50 от Varnagirl8

# 52
  • Варна
Благодаря за споделеното!
А при естествено раждане кога дават бебето на майката?

# 53
Подкрепям горните мнения. Храна и вода задължително си вземи, аз носих черен шоколад, солети,  бисквити, крекери.  Ябълков сок също е ок за след секцио.  По принцип носят закуска, обяд и вечеря  (поне на 7 етаж беше така), но на мен хич не ми стигаше покрай кърменето.

Към крема за зърна бих добавила удобен сутиен и подплънки.

При естественото на същия ден ти носят бебето доколкото знам,  освен ако не е през нощта,  тогава го носят на сутринта.

# 54
По списъка, пише "бархетни пелени" - вие такива ли взехте?
Аз намирам на Лорели комплект (2бр бархетни с 2бр тензухени) - дали ще свършат работа? Или трябва да са само и единствени бархетни?

# 55
  • Варна
Аз съм взела и бархетни и муселинови.

# 56
  • Варна
На джъмбо са много мекички пелените, не знам какви се водят.
Някой ще ходи ли на 23.01 на деня на отворените врати. Аз успях да се запиша и ще събера впечатления.

# 57
Аз бях купила муселинови и бамбукови,  но честно казано не знам защо са ги написали в списъка за болницата. Там ги ползвах като парцалчета при кърмене, а сега вкъщи за попиване след баня, защото са доста по-меки за бебешка кожа от хавлийките. Като цяло не ми се виждат задължителни.

# 58
На мен от изключителна помощ ми бяха еднократните подложки. Родих нормално и това беше може бу едно от най-ползванитв неща за мен самата. Бях взела 10 бр., родих на обяд, още вечерта го помолих да му донесе още. И това при условие, че използвах и превръзки за бременни.

# 59
  • Варна
На джъмбо са много мекички пелените, не знам какви се водят.
Някой ще ходи ли на 23.01 на деня на отворените врати. Аз успях да се запиша и ще събера впечатления.
Ходи ли на отворени врати? Как мина? Нещо да споделиш?

Общи условия

Активация на акаунт