Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 615
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
AprilChe при нас помогна различна позиция на кърмене - аз излегната и той на жабче върху мен, бях качила снимка в предната тема. Другата позиция е на възглавница за кърмене, на една страна и под мишницата ми, както се кърмят близнаци.
Пак има епизоди на рев, но успява да изяде достатъчно

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 20:43 от Yo_St

# 106
Момичета, нормално ли е при кърменето месец по-късно все още да имам чувствителни и болезнени зърна? Мажа ги с ланолин, но не помага за заздравяването, по-скоро носи моментно облекчение (до следващото кърмене). Дайте някакви съвети... Той понякога стои по 20-30 мин. на гърда. Вече се чудя дали да не потърся съвет от консултант по кърмене.

# 107
Ами според мен потърси вече консултант, защото явно е с плитка захапка и ти разранява. Не е нормално принципно. Може да те боли малко в началото докато те захапе правилно, но после е безболезнено. Може би имаш нужда от малка помощ в начина, по който му подаваш гърда и ще се оправят нещата. Така поне мисля аз, винаги можеш да звъннеш на подкрепа за кърменето или ла лече лига и по телефона да се консултираш за проблема си.
Момичета, нормално ли е при кърменето месец по-късно все още да имам чувствителни и болезнени зърна? Мажа ги с ланолин, но не помага за заздравяването, по-скоро носи моментно облекчение (до следващото кърмене). Дайте някакви съвети... Той понякога стои по 20-30 мин. на гърда. Вече се чудя дали да не потърся съвет от консултант по кърмене.

# 108
Аз съм с питанка - кога и по колко вода давате? Малчо си хапва ц*ца, после АМ и накрая водичка за изплакване на устата. И през следващите 3 часа доста повръща. Първо мляко (предполагам АМ) около супена лъжичка, но на фонтан - не се стига а все едно плюе. После поне още 2 повръщания - бистра водица (на моменти леко Бяла). Мъка ми е това повръщане. Жал ми е какво остава в коремчето му. И заради тези напъни от колики -повръщане, а от повръщането - будуване.

# 109
Никаква вода. Защо плакнеш устата с вода?

# 110
И аз не разбирам даването на вода. Само му се пълни и без това малкият корем с нещо, което хранителна стойност няма.
Това с плакненето е пълна глупост, особено доводът че се прави като превенция срещу млечница. Гъбична инфекция нито може да се предотврати с вода, нито да се лекува с вода.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 04:39 от Yo_St

# 111
И аз давам водичка,но рядко,когато се сетя.Понякога дръпне,понякога не.Незнам с тая вода,има различни мнения.Педиатърката ми каза да давам.Както и останалите от семейството.Не го тъпча с вода,но му давам понякога и той си пийва.Няма определено време,чат пат.Или да го залъжа докато му направя яденето а той реве Grinning

# 112
Не давам вода и аз. Пробвах няколко пъти, само за да видя ще пие ли изобщо от шише, защото и чаят отказва. Нищо не иска, което не идва от гърда Grinning Вчера даже и невроложката каза да не давам никаква вода.

Снощи Луиза спа 5 часа наведнъж, чак не повярвах. Още малко и ще го броя за цял нощен сън. 🫠

AprilChe, четох, че при такива проблеми с хранене е възможно да е тих рефлукс.

# 113
  • София
Аз давам вода между храненията. Понякога иска, понякога не. Давам преварена вода на стайна температура, няколко глътки. На мен двама лекари ми казаха да давам вода. Преди или след хранене, не.

# 114
  • София
MichelleM, аз имах проблем с болничния от педиатъра с първото дете та се наложи преиздаване. Нямаше никакъв проблем, просто по-късно си получих парите за него. При теб вероятно е същото, просто защото би следвало вече да са ти изплатили 45-дневния, а вероятно и 42 дневния от раждането.

Не си ли си ги снимала с телефона? Така най-лесно ще направиш справка къде какво пише. Аз ги снимах, за да ги пращам на работодателя по мейл, преди да мина и да ги оставя физически, когато сколасам.

Реално 45-дневния е за периода преди термина и не влиза датата на самия термин. След това ако родиш по-рано то този болничен се прекъсва и се издава 42 дневен от болницата, започващ с деня на раждането. И накрая педиатъра или ЛЛ издава последният, който е изравнителен до 135 дни. Де факто 48 дни + колкото дни са останали от 45-дневния. Ако педиатъра не е броил правилно, може да има проблем и точно това се беше случило при мен първия път. Макар, че аз тогава преносих и ми издаваха допълнителен болничен между 45-дневния и 42-дневния и реално третия болничен трябваше да е по-къс от 48 дни, а педито беше издала за 48 дни.
Дано да съм помогнала.

# 115
Педиатъра ми каза да давам вода за изплакване след хранене. Не му харесва, цокне 3-4 пъти и се мръщи. Не искам да го насилвам да давам много (имам познати дават по 100мл дневно). Като ви чета, значи правилно съм се насочила да не го тормозя с тази вода.

От онзи ден забелязах по челото, малко към веждите и на тила на главата не знам как да го опиша.. леко лющене. Гледах в Гугъл снимка на Крусти.. доста по-големи люспи, а при Боби не са такива. Някой да има подобно?

# 116
Педиатъра ми каза да давам вода за изплакване след хранене. Не му харесва, цокне 3-4 пъти и се мръщи. Не искам да го насилвам да давам много (имам познати дават по 100мл дневно). Като ви чета, значи правилно съм се насочила да не го тормозя с тази вода.

От онзи ден забелязах по челото, малко към веждите и на тила на главата не знам как да го опиша.. леко лющене. Гледах в Гугъл снимка на Крусти.. доста по-големи люспи, а при Боби не са такива. Някой да има подобно?

даа, ние имахме страшен проблем с крустите, бяха толкова много и толкова упорити, че беше страшно. Сърдечно препоръчвам на Мустела кремчето за крусти и шампоана - вечер се маже крема, сутрин се мие с шампоана, за дни се освободихме

# 117
И аз така рядко давам вода цокне малко и се мръщи като разбере че не е мляко 😁

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 10:33 от Mimi9999

# 118
Em22 Огито имаше същото, даже с повече лющене по и межди веждите. Мазах няколко дни само с една марличка с бебешко олио и се изчистиха, дано по огне 😊

# 119
Благодаря, ще пробвам с олио още днес.
А според вас това крусти ли са? (на педиатър съм час средата на юли и се чудя) Иначе и аз съм чела за крема и шампоана на Мустела много добри отзиви! С шампоан на сутринта миеш, нали MichelleM?

Общи условия

Активация на акаунт