Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Каката е с мм на плаж,аз с малката навън...рева,рева ама й се спяло затова,докато аз оправях каката,мм й търси басейнчето🤷 пълна лудница беше....излязохме и заспа 😴🎉
Съвсееееем различното е с едно дете 😁🫢😎🩷

# 226
При нас баткото е с висока температура и хрема от два дни и се надявам някак да успее да не се зарази и малката, че не знам как ще се оправя с две болни деца. Това ми беше най-големия страх 😔

# 227
Здравейте, не съм писала тук досега, но ви чета и получавам много полезна информация от вас!

Искам да ви попитам, къде в София водихте децата си на ортопед след първия месец? Моето бебе сега е на близо 6 седмици и търся отзиви за специалисти, но намирам само остаряла информация. Иска ми се да отидем при внимателен лекар, който ще ни обърне внимание и няма да пропусне нещо. Имаме направление по здравна каса, но съм отворена и към платени предложения.

# 228
Здравейте, направихте ли първата ваксинация на бебето?Имаше ли реакция и след колко време?Ели е родена на 21.05  и днес направихме шествалентната ваксина.Сега я следя със страх за температура.

# 229
Днес сложихме шествалентна, Пневмокок и Ротарикс. Освен рев при убожданията, за сега няма друго, слава Богу. Приготвила съм Панадол на нощното шкафче и следя температурата, лл каза, че може да се вдигне до 72 часа. Над 38 ще дам сиропче , за сега поддържа 36.5. не се страхувай, ако вдигне е нормално, ще дадеш сиропче, ако се наложи и студен компрес.
Иначе стандартното - Куул пач за убожданията, много гушкане, папкане и сън 😊

# 230
И аз се притеснявам ...някой ден каката да не зарази малката,но все някога ще се случи🤷....хубавото е,че ми е второ и имам опит...лошото е,че ще боледува доста по-рано още от малка.
Отделете ги възможно най-рано,смисъл да не се бута в бебето, моята все иска да гушка, проветрявайте нз какво друго .
Ако има баби да помагат и да мине бързо😇

Нашата ваксина е на 9 последно решихме на два месеца,отделно и каката за варицела ще треперя двойно

# 231
  • София
Ние на 16-ти ще слагаме ваксина. Ще се заредя с Панадол и Куул пач лепенки. Моля се да я понесе леко и да не плаче много.
На 12-ти пък сме на ортопед.

# 232
Бебата беше с температура и в деня на боцкането рев, както си трябва. Освен това 2 дни я боля едното краче.

# 233
Бебата беше с температура и в деня на боцкането рев, както си трябва. Освен това 2 дни я боля едното краче.
Колко температура вдигна и Колко дена се задържа?

# 234
2 дни. На деня в който я боцнаха и на другата сутрин. Дадох панадол на сутринта и не е имала повече.

# 235
Предстои ваксина при нас на 18ти. Всички мои познати са разделяли ваксините на няколко ходения, но нашата педиатърка иска всичко наведнъж. И това малко ме притеснява.. как ще видя реакция и ще знам за коя ваксина е.
Панадола как го давате? Вечер като вдигне.. а сутрин? Аз взех панадол да имам, казаха с пипета 2мл ( че сме около 4кг) ама не казаха колко пъти..

ПС Какви игри и занимания правите с бебчетата освен стоене по коремче, песнички и черно бели карти? Още няма 2 месеца и се чудя гимнастика ли да правя..

# 236
Момичета пак съм аз с въпрос за кърмата.Размразих един пакет,тъй като имам доста замразена,но стана на парцали и се чудя мога ли да я дам.Сложих я вчера в хладилника да се размрази и затопли на водна баня.Ще попитам и в темата за кърмене,но все пак да питам и вас какво мислите.А имам около 30 дози във фризера от които може би половината са още от коластрата

# 237
Предстои ваксина при нас на 18ти. Всички мои познати са разделяли ваксините на няколко ходения, но нашата педиатърка иска всичко наведнъж. И това малко ме притеснява.. как ще видя реакция и ще знам за коя ваксина е.
Панадола как го давате? Вечер като вдигне.. а сутрин? Аз взех панадол да имам, казаха с пипета 2мл ( че сме около 4кг) ама не казаха колко пъти..

ПС Какви игри и занимания правите с бебчетата освен стоене по коремче, песнички и черно бели карти? Още няма 2 месеца и се чудя гимнастика ли да правя..
Панадолът е 2 мл. На всеки 4 часа.На нас ни предписани и лепенки коол пач.Ние вчера правихме ваксината и досега няма реакция, а бях много притеснена.По съвет на педиатърката 2-3 дена преди деня давах шуслерови соли 2 и 3.

# 238
Ш.с пие каката винаги имаме 3 -ка,но на бебе не смея да дам,бях чела че някое бебе се задавило нали стават на малки прашинки.(Нз дали тук или другаде)
Панадол и Нурофен се редуват на 4 часа....вече за по нататък давам инфо и😇 най-добре сваля свещичка-тя замества Панадол.
Панадол при лекуване почти нищо не прави 🤷
Иначе сега само Панадол,че нямат месеци и кг за Нурофен

# 239
Извинявам се за глупавия въпрос, но какво представляват тези контрастни (или цветни) карти и от каква възраст се въвеждат?
Моето бебче още няма месец, та основно по корем лежи за кратко и не знам с какво да му ангажирам вниманието (силно казано, де), когато будува за дълъг период от време.

Общи условия

Активация на акаунт