Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 992
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Елдорадо, помислих, че и БГ Мама крахна от нас. Хахахахха

# 1 381
Cydonia, Плами и моят е същият. Няма да се плашите. И аз съм му под ръка и злоупотребява. Нито може да реже, нито да лепи като хората. Но вчера бях приятно изненадана. Излязохме със сестра му по женски да свършим това онова и наборът допече обяда, сервирал, че и салата ни беше направил. Малко имам забележки към рязането, но явно не е толкова залюхан, колкото го мисля. Смятам товя лято да експлоатирам детски труд. Laughing
Кабо много ме е яд, че ще пропуснем драконовите лодки Persevere , но пък отиваме на прекрасно място и ще компенсирам с гледки и спокойствие.
0, моята миналата година се научи да си прави бабешка опашка (по мое време само бабаити носеха ниско долу), а наскоро се научила да връзва връзки. Ти да видиш, доживях на 14 навършени да върже връзки и то не на 100 възела. Сега се борим да спомним как се закопчават и разкопчават катарами на сандали.

# 1 382
  • София
Ти да видиш, доживях на 14 навършени да върже връзки и то не на 100 възела.
Моят миналата есен (13г навършени) се научи от зор Simple Smile Вече нямаше как да купим маратонки с лепки - такива модели, големи номера, няма.

Набопчето си дойде. Казали си набързо 'чао' и това било.

# 1 383
Моят петокласник е същият. Връзва връзки от миналата година що-годе сполучливо, риза закопчава бавно и внимателно. За обувките - на скечърс маратонките,  които се нахлузват може да са избор за енергоспестяващи младежи. Но пък трябва и да се научат.
Пътуваме за морето ние, но лееко ми вдигате напрежението с тези проверени работи. Остава към 17ч днес да се появят. Макар че аз още мисля, че по-скоро в понеделник.
Утре има изпит за НГДЕК, май и по рисуване. Успех на децата, които ще се явяват, както и на момчето на jenap!

# 1 384
Разгледах статистиката за миналата година. Нямам никакъв опит с тълкуването на подобна информация. Добре, че в сайта на Дидева е обяснено, кое какво значи. Та доколкото разбирам статистиката е най-полезна и лесно може да си сметнеш шансовете, ако си с по-висок бал сумарни точки по бел + мат. И виждаш, че имаш 200-300 ученика конкуренция. Не мисля, че ние ще сме сред отличниците и при нас ще са сигурно 2000-3000 ученика конкуренцията и в този случай единственото, което мога да направя е да разделя на 26 и получавам броя на паралелките в града в които тези ученици трябва да се поберат. Просто си разсъждавам, не съм учила статистика и подобни неща. Питам, защото другата седмица ще е лудница, а ми се иска да знам как мога да използвам тази информация.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 14:30 от dalil

# 1 385
Или просто се ориентираш спрямо последните две-три години към паралелки, които са били с по-нисък бал от бала на детето. На "изпитай ме" за София дава интересна информация на база второ класиране миналата година къде би се класирало детето, с какъв бал и какъв е бил минималният бал за момичета и за момчета. Което не значи да не бъдат включени и желанията на детето, освен ако разминаването не е 100-200 точки. Въпреки това на щерката й посочи, че би влязла испански в "Мигел де Сервантес" - явно на второ класиране не е имало момиче, а е имало място. За момче е бил 484. Шанс, от който някой не е успял да се възползва явно. И явно е изключение, на фона на другите предложения

# 1 386
Здравейте! Един бърз въпрос от мен. Гледат ли се черновите по математика? Моята решила правилно 22 задача на черновата, но решила, че е твърде лесно да е това и я решила по-друг начин, който пренесла на беловата Sad Да рева ли, да се смея ли...

# 1 387
  • София
Не се гледат.

# 1 388
Ganis, Вие от кой град проверявахте? Какви са общите Ви впечатления?

# 1 389
Ако и белова се гледа... резултати към август ще чакаме

Днес е последният срок за годишните оценки, нали? Една чакам

# 1 390
По наредба, срокът беше до 26.06 включително. Днес е най-най-краен, по изключение, все пак е последен учебен ден.

# 1 391
Мисля за днес да спра с рефрешването Simple Smile
Едва ли днес ще получим резултати.
Силно се надявам да е в понеделник преди обяд, а след обяд да има статистики

# 1 392
  • София
Здравейте! Един бърз въпрос от мен. Гледат ли се черновите по математика? Моята решила правилно 22 задача на черновата, но решила, че е твърде лесно да е това и я решила по-друг начин, който пренесла на беловата Sad Да рева ли, да се смея ли...
Въобще не признават черновите за съжаление.....Дори тази година не са ги слагали в плика към работа.
Преди се предаваха и черновите и за мен беше логично ако е разписана задачата в черновата да се признае, но и тогава не се признаваше.

# 1 393
  • София
Аз арбитрирах от София. Хубавите и изрядни работи обикновено не стигат до арбитър.
Масово учениците не умеят да разлагат квадратен тричлен; на 22 а) доста грешно съставени уравнения; грешни проценти.
Масово  на 23 б) за доказателството на еднаквите триъгълници са ползвали ъглите от а.
Не знам колко работи видях с доказателство за еднаквост по три ъгъла, без равенство на страни.

# 1 394
Аз арбитрирах от София. Хубавите и изрядни работи обикновено не стигат до арбитър.
Масово учениците не умеят да разлагат квадратен тричлен; на 22 а) доста грешно съставени уравнения; грешни проценти.
Масово  на 23 б) за доказателството на еднаквите триъгълници са ползвали ъглите от а.
Не знам колко работи видях с доказателство за еднаквост по три ъгъла, без равенство на страни.
Много благодарим за отзивите! За грешно съставено уравнение все пак някакви гочки сават ли се за опита (не, че нашият случай е гакъв, но видях, че много майки питат) Като цяло опитите носят ли точки? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт