Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 380
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 480
jenap, стискам палци тогава. Не знам какво да кажа. Порочна е системата на оценяване. Нашата учителка по МАТ дава шанс, ако има желание. Оказа се страхотен педагог. Даже недолюбващото ми математиката дете, влагаше старание през годината.
На 13-14г. такава битка с изпит ми се вижда трудна, но ако я спечели - ще държи цял живот.

# 481
За мен не е изненада, че децата от МГ имат над 95т даже без уроци, макар да са рядкост. Но в същото време лично познавам дете, което имаше 82т. Стресът не прощава. И пак влезе в МГ, даже още на първи класиране. София не е България

Адски се дразня пък аз на подарените оценки. Да, ще са им нужни, но демотивират тези, които системно учат. Другите преписват, а накрая и подаръци получават. А са конкуренти, нали така?

Тайничко се надявам в петък около 17ч или когато им е краят на работното време, да пуснат резултати

# 482
В коментираното многократно училище пословичният господин също е ощетил деца.

И то не едно или две. Много деца провали този индивид. Да беше само с оценките, но с преподаването си нанесе непоправими щети.

Стискам палци за благоприятно развитие при всички деца, борещи се за по-висока оценка.
Не мога да разбера, защото откровени мизантропи стават учители. Но май си го говорихме това вече тук. Дано все пак всичко се подреди.

# 483
Не мога да се сдържа да не пиша - току що му е писала 6 за срока и 6 за годината. Ще вдигна банкет. Имам чувството, че на мен са ми я писали тази оценка.

# 484
jenap, кураж и много късмет на детето!

Но наясно ли сте с датите? Да не излезе, че изтървате класиранията с това явяване за повишаване и след това да се бори за останали за трето класиране места, например? Много рисковано би било в такъв случай.

# 485
При нас е "свирен мачът", да използвам терминологията и духа на темата. Вече го оформи.

Ще уважа неговото решение, въпреки че осъзнавам риска от явяване на тези поправки, защото искам да му покажа, че не трябва да се отказва и да се бори докрай.
Мача не е свирен, тази оценка спокойно може да се промени до издаването на дипломите.

Извинявам се, че ще прозвуча остро - но решение за 11 точки от дете на 14 години, според мен е бягане от оговорност на родителя. Така просто ти е по-лесно.
Не оставай това решение в ръцете на дете. Ако му пише 4-ка най-вероятно ще в пагубно за психиката му.
Не виждам смисъл да не се задействаш докато е време.

# 486
Може би е по-смисилно да видим колко от децата тук са с първи модул без грешки, отколкото само тизи в МГ, които очаквано са без...Моята дъщеря е без грешки тук, но във втори модул имаме само 21 ва задачя и 23 всичко без В

# 487
Може би е по-смисилно да видим колко от децата тук са с първи модул без грешки, отколкото само тизи в МГ, които очаквано са без...Моята дъщеря е без грешки тук, но във втори модул имаме само 21 ва задачя и 23 всичко без В
Явно до последно ще търсите яснота, която никой в този момент няма. Днес започват проверяването на работите. Имайте търпение още седмица. Със сигурност ще има изненади. Някой си мисли, че няма грешки, но ще се окаже, че има. И ще се юрнат родителите да проверяват работите, но мачът е свирен

# 488
И аз така си мисля, че ще стане с моето дете, уж това написал, онова написал, ама като излязат точките ще видим . Той е много разсеян, не знам дали и правилно е пренасял, дали е проверявал.. Та за нищо сигурност няма на този етап
Сигурна съм само , че ще има изненади като излязат резултатите, надявам се да са приятни Smile

# 489
Kalisi, за предните години има статитики/класации. Разгледай подробно https://ivandavidov.github.io/nvo/?i7=171,174,175,177,178,180,18 … 3,544,545,546,547

да, средни оценки са от випуск, ама за СМГ, Света София и ПЧМГ са над 93 средно по Мат. Пак същите плюс НГДЕК и някои частни с по-малко ученици са топ по БЕЛ с над 86 средно. НГДЕК е нормално изпъква, тази година ще бъде втори випуск с приемен.

Зависи за кое училище се целите, обикновено СМГ/НПМГ искат да си остават там. СС са добри по английски и търсят повечето друг език (немските, испанската, НПМГ, СМГ, ако им стига бала. Немските като Шилер и тн се насочват към английски или друг не немски. Търсенето има значение. Това, което споделям не е представително, но има значение в избора на желания. От СМГ и СС има много желаещи и за АК. Но таксите се повишиха от миналата година, има приети деца, които чакат класирането сега.

107 училище изпъква от държаните (не ми е известно), след СМГ.

# 490
  • София
Jenap, сърцето ми се сви за вас. Стискам всички палци за хубав край. Няма да напиша какво мисля за учителката, че ще ме баннат от форума завинаги.

Искам да попитам какъв е смисълът да човъркаме ще се вдигнат или не баловете? По този начин се нагнетява едно допълнително напрежение, което никому не е нужно. Нито знаем оценките на децата си, нито статистика. Сигурна съм, че аз не съм единствената, която чака резултати със свито сърце и започва да ми се гади всеки път като прочета как ще се вдигнат баловете и колко по-лесен е изпитът тази година. Нека изкараме времето до 2ри като подкрепим тези, които ги чакат още изпити и тези, които имат проблеми в училище.  И да  си говорим за някакви позитивни неща, в атмосфера на емпатия и опора една за друга, каквато е идеята на форума.

# 491
  • София
Напълно подкрепям Етомира. Падна ни част от напрежението, но остана доста изнервящото чакане на резултатите. Нека наистина сме по-обрани и позитивни и да спрем да човъркаме в матурите.
Jenap, стискам палци да успее с повишаването на оценката.

# 492
При моя петицата е по БЕЛ. Имаше голям прогрес последните 2 години, но за учителката това не е важно. Изпитва само писмено и с точки и така 3 контролни и класното на 2 точки от 6цата.
Твърда 5ца си му казала. Това е!
Толкова намрази БЕЛ, чак ме е яд на тази жена, че и на МОН ме е яд. После децата, защо не четели - ами отвращават се след литературата в училище. И от четящо дете сега имам дете което му се повръща като види книга. Незнам коя книга трябва да му пробутам и да го поломля да и даде шанс, за да почне пак.
Иначе и аз знам максимума който чакаме от БЕЛ и МАТ НВО, но дали ще е това силно се съмнявам.

# 493
При нас е "свирен мачът", да използвам терминологията и духа на темата. Вече го оформи. Не отидох при директор, защото наистина до последно не вярвах, че ще му пише 5, без да му даде шанс. И до сега ми е непонятно и  дори съм в шок, въпреки че имаше индикации, че е невменяема. Отговаряше злобно на моите мили съобщения в школо, миналата година му остави 5 за годината при 5 първи срок и 6 втори (тогава изобщо не съм повдигала темата, защото не ми беше важно), на моите доводи защо трябва да му даде шанс, имаше контра доводи. Дори й изпратих последните му контролни, на които му е писала 5,30-5,45 (на 0.5 т разлика от 5.50  по нейните формули за изчисляване на оценка), отнемайки му точки за безумни неща.
Истината е че моят синковец е буден, буен и не е от най-послушните деца, а такива не се харесват на учителки от миналия век със закостенели разбирания. Но определено не е за 5 по математика.
Имайки предвид последното, много внимателно подхождам в избора ни за училище след 7клас.
Той има много свободолюбив дух и много силно изразено чувство за справедливост.
Ще уважа неговото решение, въпреки че осъзнавам риска от явяване на тези поправки, защото искам да му покажа, че не трябва да се отказва и да се бори докрай.
Моят син също е от буините деца, има забележки и за дисциплина и за невнимание. Забравял е кога има РП или ООП, разменял е домашни поради този факт. Имал е 2 за без домашна, след като по РП отива с домашната за ООП. Ядосвал е госпожата по математика, през годините с нея се чувахме доата често заради това. Веднъж ми каза, ееее ядосва ме, вдигам го да решава за оценка, и решава бе, всичко ми реши. Та така спря тя самата да го наказва по едно време доста 6ци изкара така. Кротна се тази година, спря да тича из коридорите, спря да мъкне водни пистолети и т.н. Но и тя спря да го изпитва наказателно, при него имаше обратен ефект, защото ми е казвал като ме изпита аз ще изкарам 6.
Сега е освободен тази седмица, но ходи за математиката, по желание, става рано и тръгва, а има бележка. Обикна и госпожата накрая.

# 494
Може би сте прави...И за успокоение, мисля че не е имало значителна пржмяна в баловете последните няколко години...Не съм 100% сигурна в това ми твърдение, обаче

Общи условия

Активация на акаунт