Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 276
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 555
Имам чувството, че някои хора имат проблем да редят според желанията. Балът им е много важен. Разбира се желанията трябва да да разумни. И когато са такива трябва да се следват. Само накрая да се добавят паралелки, за които е сигурно, че ще стигне балът.
Съгласна. И си мисля, че ако желанията са разумни ще се случат. При неразумни/ несъобразени с възможностите на детето желания накрая попада на място, където учи с нежелание.

# 556
Тик съм чела напътствия за подреждане на желаните училища
https://www.kandidatstvai.bg/posts/zhelaniya-sedmi-klas

# 557
Някъде попаднах, ще цитирам по памет, на следния съвет за редене на желанията. Разделят се желанията на три групи според вероятността да се класира там детето.
Първа група - малко вероятно да стигне балът.
Втора група - може и да стигне
Трета група - със сигурност ще стигне
Във всяка група се прави вътрешно подреждане от най-желаното към най-нежеланото.
След което се редят:
Първа група
Втора група
Трета група
Пример:
В първа група попадат СМГ, НПМГ, ТУЕС
Детето си ги реди:
1.1. ТУЕС
1.2. НПМГ
1.3. СМГ
Втора група:
Испанската, ФЕГ, АЕГ и НЕГ
Детето ги подрежда:
2.1 Испанска
2.2 Френска
2.3 Немска
2.4 АЕГ
Трета група:
Ломоносов, 133-то,
3.1 Ломоносов
3.2 133-то
Понеже не знам баловете в София и всички училища, моля за извинение, ако съм допуснала техническа грешка някъде.
Извинявай, но това са абсолютни глупости.
Реди се само и единствено според желанията на детето, като е хубаво да се включат и по-ниско балови паралелки.
Ако детето иска да учи английски език, накрая е добре да се сложат паралелки с бал поне 20-30 точки под този на детето. Не заради друго а защото не се знае какво са писали другите. И ако се окаже че всички с по-висок бал са писали същите паралелки, детето да не остане извън класирането. Защото ще отиде на 3 то къде местата са доста по-малко.

# 558
Много е хубаво да се реди според желанията на детето, но понякога и то не знае какво иска. Тогава се намесва майката и ги строява по бал низходящо. Simple Smile

# 559
Тик съм чела напътствия за подреждане на желаните училища
https://www.kandidatstvai.bg/posts/zhelaniya-sedmi-klas
Да, и аз го четох.
Хоуп, споделих какво четох. Не съм твърдяла, че е най-правилно или единствено правилно.
Можеш да разгледаш линка. Или не.
В края на краищата всеки ще пише първо това, което иска най-много  и ще се класира там, за където му стигне балът.
Има ли и други деца, които тази седмица ще бъдат оформяни?

# 560
Значи, да си представим, че съм вегетарианка, имам си много парички и отивам в магазина, където  цапвам един Блек Ангъс, щото - що пък не, нали имам пари за него. Така и с реденето на желания. Естествено, че трябва според желанията да реди детето, и да си помисли вариант и за висок, и за нисък бал, но в която  посока го влече, а не за каквото му стигне бала и където са се юрнали всички.

# 561
  • София
Sanaka, това ми напомни един спор с Андариел преди много години..... Желанията на детето са винаги за най-високобаловото училище. Ако случайно не са такива, значи майка му взима нещата в свои ръце.
Тя къде ли изчезна?

# 562
На мен ми е едно голямо "Оф" това с желанията в момента. Наясно е само за 1,2, 3 (като за 3 си мисля, че може да има доста по-добър вариант), има нашата подкрепа и нататък не знам.

# 563
Sanaka, това ми напомни един спор с Андариел преди много години..... Желанията на детето са винаги за най-високобаловото училище. Ако случайно не са такива, значи майка му взима нещата в свои ръце.
Тя къде ли изчезна?

Има бан, уж доживотен.

# 564
Оф, я.
Аз от четвърти -пети клас знаех къде искам и, че не искам там, където майка ми искаше да ме прати. И все ми е било странно как има деца, които не знаят какво искат, т.е нямат ясно изразено желание.
Сега обаче и моето дете няма такова ясно изразено желание, премина през различни, за съжаление без шансове за тях. Последно тази година поиска природни науки, но две от трите паралелки са с утрояване на математиката, а третата, за която би имала шанс върви с японски, който не е за нея и не иска да учи.
Допадна й една неочаквано изникнала възможност и се насочи към нея, но все още на моменти се колебае под влияние на чуждо мнение.
На мен ми е едно голямо "Оф" това с желанията в момента. Наясно е само за 1,2, 3 (като за 3 си мисля, че може да има доста по-добър вариант), има нашата подкрепа и нататък не знам.

# 565
Mama Ru, мен точно това ме дразни - вземането на решение под влияние на споделено от други деца. Хем се опитвам да й обясня практически, кое би било най-добре спрямо желанието й, хем "Като си пееш Пенке ле..." е положението.

# 566
И аз съм в драма с желанията....особено предвид, че изборът ми е ограничен между езикови гимназии. Не мога да разбера защо има толкова малко математически, природо-математически и хуманитерни гимназии в София. Наистина не разбирам защо няма нормални алтернативи на СМГ, НГДЕК или други гимназии с хуманитарен профил...

# 567
Здравейте.
Стискайте палци за утре изпита по КМИТ.
Реших да вляза с паролата там, където ще качат резултати от НВО, ама нещо не може. Вие успявате ли? Да не би да качват някакви резултати 😃?

# 568
poly_mnt111, понякога дава невалиден код или парола, после става. Не знам защо. Успех на КМИТ.

# 569
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз съм в драма с желанията....особено предвид, че изборът ми е ограничен между езикови гимназии. Не мога да разбера защо има толкова малко математически, природо-математически и хуманитерни гимназии в София. Наистина не разбирам защо няма нормални алтернативи на СМГ, НГДЕК или други гимназии с хуманитарен профил...

В т.нар езикови гимназии има както хуманитарни профили, така и природо-научни и математически.

Общи условия

Активация на акаунт