Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 238
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 600
Как ви се струват да сложа 10 желания, с разнообразен бал са, като гледам какво си е харесала? Или да направя по-дълъг списък?
По-дълъг списък- по-добре. Дава някакво спокойствие.  Дано да ви приемат на 1-вото желание.

# 601
Тая система ми изглежда много нестабилна.
Мислех на 10ти да редим желания ама дали ще успеем, ако постоянно пада незнам.
Сега 10 мин се порових из училищата и паралелките и падна.
Къде се рови в училища и паралелки? В infopriem още ги няма.
Отворих https://infopriem.mon.bg - сега е паднал
Когато натиснах 8клас таба там излизат табове. Първият е с училища и като си избереш училището се виждат и паралелките в съсения таб. Това преди да се логна с номера и паролата които им дадоха.

# 602
Как ви се струват да сложа 10 желания, с разнообразен бал са, като гледам какво си е харесала? Или да направя по-дълъг списък?
Едвам събрах 5, за които се надявах да й стигнат силите.
Десет звучи достатъчно, ако са разнообразни и измежду тях има такива по възможностите на детето.

# 603
  • София
Ааа, ти в 8-ми клас си ровила.

Броят на желанията няма особено значение сам по себе си. Важното е да им паралелки с различен диапазон на приемен бал.

# 604
А има ли някаква причина времето за редене на желанията и подаване на заявлението да е само 30 Мин при положение, че няма максимален брой желания? Желанието на детето са само три (т.е. едно негово и две приемливи от родителското тяло), но бих наредила още няколко сигурни. Лимитираното време и непознаването на системата, както и стресът да не объркам нещо ( или системата да падне междувременно) доста ще ме изнервят.
И едновременно с това се чувствам предизвикана да пробвам колко желания мога да наредя за това време Laughing

# 605
  • София
Това е въпрос, на който могат да отговорят АйТитата на МОН. Може би ограничението е за да не се пренатоварва системата. 30 минути на мен ми се струват повече от достатъчни. Нямате повод за притеснение - ситемата е много лесна за употреба. Трудно ще объркате нещо.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 23:21 от sanaka

# 606
Потвърждавам. Колежката, която въвеждаше заявленията на децата  се справяше за 5 минути сигурно. Но преди това учениците си попълваха заявлението на хартия и тя само пренасяше заявлението в електронен формат. Нищо не пречи на тези, които ще редят повече от 8-10 желания да си подготвят списъка с училища, паралелки, кодове предварително. А ако се притеснявате може да отидете в училище, да попълните хартиено и за изчакате администратора да го въведе електронно и да го подаде. Ще ви разпечата и за вас екземпляр.

# 607
Като айти, сблъскало се с изискванията за софтуер за държавно учреждение мога са ви гарантирам, че това безумно условие по вероятно идва от държавен чиновник, който не знае как се включва компютър. Това, че сесията изтича за 30 Мин не значи, че ще спра да товаря сайта и да разглеждам останалите табове, училища, профили. По-скоро прилича на начин да се ограничат броя на желанията без това да е уредено законово. Кратката сесия със сигурност ще е проблем за по-слабо грамотните, които обаче искат да образоват децата си.

# 608
30 минути изобщо не са малко да се пусне заявление с предварително подредени желания, пък било то и 50. Просто времето не трябва да се използва за чудене и тепърва разучаване на паралелките.

# 609
  • София
А какъв мотив би имал МОН да ограничи броя на желанията?

# 610
Дължината на сесията се определя или сетва като се балансира сигурност и ползваемост. И това е стандартно изискване на сигурност. Ако има прекалено дълга сесия може някой да злоупотреби или това да бъде уязвимост за хакване.

Не е причината натоварване не сървъра.

Относно ползваемост при имплементацията би могло да направят бутон save или да записват автоматично избора и да има последна стъпка подай избора си. В НАП има save draft.

Друг начин е да се запазва всичко автоматично и при подаване да изиска въвеждане на парола, за да се подсигури, че не е седнал някой друг.

В различни сайтове има подобрение да ви информира, че сесията изтича и тогава може да запазите.

Така, че решения има ама така са го направили.

# 611
  • София
Днес бяхме на дипломирането на голямата и денят е много емоционален. А вашият разговор ме върна към момента на редене на желания. Тя в пети клас каза, че иска в Испанската. Като я попиташ защо, не знае. Ама там иска. След един ужасен 7ми клас в който аз останах без глас, стигаме до момента на кандидатстване. Аз броя, че с нейния бал или по-висок има 225 момичета. Казвам й да завиши бройката с 10% и да напише паралелки, които приемат 300 момичета. Тя спомена нещо тихичко за факта, че съм завършила НПМГ и започна. Пише тя Испанската, въздъхва дълбоко и отчаяно, слага Френската. Спира. Гледа отчаяно и пита немската колко момичета приемат. Викам 91. Тя: да са живи и здрави. Сложи после двете английски и Бузема и докато се усетя, го подаде. А тогава не можеше да редактираш.... побелях.

# 612
Испанската ли завърши?

# 613
Лелее, etomira, това е било много инфарктно Flushed
Къде я приеха в крайна сметка?

# 614
След като се иска подписа на 14 годишния тийн при записване, защо не се изисква при подаване?

Ако реша да сложа топ желание някое не добро училище или нежелано училище, няма ли правата на гимназиста да са нарушени?
Само така ми хрумна.

Общи условия

Активация на акаунт