Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 238
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 660
Ох, изпитът от КМИТ мина. Остана утре химията и край.
Да питам по - знаещите по КМИТ от осно практическата част - ако е дадена таблица с 2 колони. Едната пише ден от седмица, а другата брой продажби на козметика. След това е имало надолу да смята общо, средноаритметичната, макс и Мин като функции и да направи подходяща диаграма. Тя е направила кръгла диаграма, а аз мисля , че трябва тази със стълбовете ( колоните ). Коя според вас е по - подходяща, че се притеснява да не е объркала...ама мисля и почти съм сигурна, че си е взела изпита. Казах и да ме се притеснява, ама...
Браво на момичето! В случая със стълбовете е по-подходяща. Кръгова се използва когато трябва да се представи част от цяло, но не мисля, че това е голяма грешка. Важното е, че знае да прави диаграма.

Успех утре на химията Flowers Four Leaf Clover

# 661
  • София
Какво пречи да продължим да я попълваме? Който не желае, да не я попълва. На мен ми е интересно доколко тази статистика ще се  доближи до реалните резултати, въпреки малкото гласували.
И аз съм на това мнение. Да де - или четеш, или прескачаш. Не виждам кой знае каква драма.

поли, ми да са казали каква диагрма искат. Щом детето може кръгова, значи може да нагласи и от другите видове. Т.е. вида на диаграмата не би трябвало да е проблем за взимане на изпита.
Успех с химията Simple Smile

# 662
Ок, np, ще оставя aнкеатата активна да събира отговори. Ако има повече гласове ще информирам.

За този вид анализ по-подходяща е стълбовидба.
Кръгова е за проценти и доста рядко се ползва в практиката

Не знам какво ги учат. Но дните са вид категории и може да видим, че Пон има много повече продажби от Сряда визуални с един оглед. В кръгова е трудно, понеже са ъгли.

Мое мнение

Ох, изпитът от КМИТ мина. Остана утре химията и край.
Да питам по - знаещите по КМИТ от осно практическата част - ако е дадена таблица с 2 колони. Едната пише ден от седмица, а другата брой продажби на козметика. След това е имало надолу да смята общо, средноаритметичната, макс и Мин като функции и да направи подходяща диаграма. Тя е направила кръгла диаграма, а аз мисля , че трябва тази със стълбовете ( колоните ). Коя според вас е по - подходяща, че се притеснява да не е объркала...ама мисля и почти съм сигурна, че си е взела изпита. Казах и да ме се притеснява, ама...

# 663
  • София
Анкетата да си стои, тя си е за нас , тъкмо ще видим дали сме познали накрая.

# 664
  • у дома...
Хора, и аз съм пропуснала това за безплатните учебници. Много готино, току що спестих 300 лв. Довечера ще се почерпим Simple Smile
Не бързайте да ги изпивате Laughing. Помагала, учебници по езика... Първият учебник по испански на моята дъщеря успях в Сърбия да го намеря.

# 665
Много ви благодаря ❤️
За теорията не знам точно какви са били въпросите, но каза, че е имало и от тези в изходното ниво в учебника, което е ( издателство Атласи) и други. Ако искате мога да я попитам точно кои са въпросите от учебника и да ги напиша тук ( ако помни, че вече може и да е забравила 🤣).
По Кмит си учи повече сама, само и показах Ексела и това и беше практическата задача.
Тя госпожата е малко особена и виждам, че не изпитва симпатии към моето дете, та не знам как ще я оцени , ама колкото толкова. Това не е балообразуваща оценка.

# 666
Така е, ама едно е само помагала, друго е и помагала и учебници Smile
Не разваляй сега повода за почерпка Laughing

# 667
  • у дома...
Много поводи за почерпка да имате от тук нататък! Надявам се учебниците да не се окажат онези от електронната раница на МОН.

# 668
Много поводи за почерпка да имате от тук нататък! Надявам се учебниците да не се окажат онези от електронната раница на МОН.
Да и аз смятам, че са точно тези.

# 669
Учебниците са същите, по които и сега учат учениците. В училище дойдоха безплатни екземпляри от някои от издателствата и учителите избират издателство и подават справка по класове по кой предмет кой учебник ще се ползва и колко броя са нужни. На 16.09 ще им ги раздадат, спокойно. Хубави, лоши, поне всяко дете ще има тази година нов учебник по всеки общообразователен предмет.

# 670
  • София
Още по-хубаво, че ще са първият випуск. До сега все бяха последните с тези учебници.
Сутринта точно написах, че сме избрали 10 паралелки и наборката ми пише - Защо чак сега разбирам, че има училища с Шведски и Гръцки език? Ужасих се да не почне да променя желанията си, но те се оказа, че не са основни. Завърши разговора с "Има ли и други езици, за които не си ми казала?". Иска да научи всички езици и колкото по-редки, толкова по-добре.

# 671
Ahoney, редките езици са:
- японски, корейски, китайски, арабски в 18то
- китайски и японски в 138
- датски, шведски и норвежки в 19
- румънски в Румънската гимназия
- португалски, като втори език в Испанската (дали нямаше и паралелка с основен португалски, не помня)

Гръцки сефте чувам, че има. В кое училище?

# 672
Има нещо, което ме притеснява за подреждането на желания.
Ако детето е например с 390 бал и подреди желания, за които миналата година минималния бал е бил около 390-400. Има резон да се надяваш, защото си доста близо. И след тези желания подреждаш паралелки с по-близък до твоя бал или малко по нисък. Това което ме притеснява при такива близки граници, е че по-високобаловите "изяждат" шансовете на малко по-нискобалови паралелки, защото са на първите 3-4 позиции и алгоритъма на програмата се съобразява с поредността на желанията. А ако са разменени и на по-предна позиция са поставени по-нискобаловите е по-сигурно класирането във все пак желана паралелка. В този ред на мисли, ако някое дете с по-нисък бал от твоя е поставило по-ниско баловите на по-предни позиции ще може да бъде класирано, а ти с по-високия бал не се класираш на първо класиране, защото други паралелки си посочил като по-желани. Говоря за близки граници на баловете, до 10- 20 точки разлика.
Сина ми няма ясна посока за паралелка и няма такава, която е силно желана към момента. Ако имаше е ясно, че какъвто и да е бала му, желанието щеше да е на челна позиция.
Поне десет паралелки съм харесала и всичките са в точно тази позиция, която по-горе обяснявам. Винаги е на долна граница на мимималния бал, малко над или малко под. А съм сигурна, че в този диапазон 350-390 ще има много деца и там ще е голяма конкуренцията. Първите модули и на двете матури бяха много лесни. Повечето деца в обкръжението ми са се справили с тях с малко грешки.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 12:08 от dalil

# 673
Поредността на желанието няма значение, само балът. Ще се класира там закъдето му стига балът.

# 674
Тая система ми изглежда много нестабилна.
Мислех на 10ти да редим желания ама дали ще успеем, ако постоянно пада незнам.
Сега 10 мин се порових из училищата и паралелките и падна.

Къде ви излизат паралелките? Аз съм вътре в системата, на план-прием пише "Няма активен етап на класиране". Другаде също не ги откривам

Общи условия

Активация на акаунт