Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 281
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 195
Права сте, няма да промени нещо, но защо са отказали листи за чернова? Те по принцип са неограничени, а и не всяко дете иска допълнително.

И аз знам, че са неограничени и се ядосах! Казали са и ,че няма. По Мат е била в друга стая с други квестори и са и дали.

Kalisi направила е корекциите според указания от учителката по БЕЛ от уроците без да драска. Не съм питала подробно как , защото се ядосах.Rolling Eyes

# 196
Питах преди време, пак да питам. Обмисляте ли подаръци за класен ръководител, какви и каква сума от дете?

# 197
За мен би било полезно, ако съм от новите майки на седмокласници, да видя в статистиката дали оценките от ПИ са горе-долу еднакви с оценките от реалните изпити. И не е вярно, че масово ходилите в Междучасие са с най-високите резултати и приетите в най-високобаловите гимназии. И аз споменавам само Междучасие, в СМГ са по-адекватни в ПИ по Мат. ПЧМГ пък са абсолютно друга бира.

# 198
  • София
laurentin, в нашия клас купиха гривна Pandora и 500 лева във вид на ваучер за екскурзия - 30 лв. от дете. Не съм съгласна с подаръка, но дадох пари и нямам никакво желание за тези борби. Толкова съм разочарована от някои учители, че предпочетох да си замълча.
L0LLy, зависи с колко подпечатани чернови са разполагали квесторите. Може наистина да не са имали, ако и други деца преди твоето са искали.

# 199

нека му смачкат малко фасона.

Това като изказване от български учител звучи ужасно грозно в моите уши. Ти така ли действаш с твоите ученици? Не да им покажеш къде са сбъркали, а да им смачкаш фасона?!

# 200
Ние събрахме пари за подаръци, снимки, ваучери и какво ли не. Щом искат…

# 201
Ние се скарахме за сумата. Първи избор между 30 и 50 лв. Повечето съгласни по 50 лв. Но после едно майка поиска по 150, че в някакво училище първокласници събирали по толкова, какво остава за нашите. Това предложение получи подкрепа. Някак не го приемам за нормално.

# 202
И при нас сумата е над 100 ле. То за да ги зарадваме Simple Smile. Какво да се прави, не върви да не участваш.

# 203
Озадачихте ме с тези суми. Не помня по колко събирахме, като че ли по 20 лв беше, подаръкът ще е за около 400 май и като че ли последно се реши да е бижу.

# 204
Интересно ми е дали в частните училища също подаряват подаръци?

Ваучъри, бижута, медали, екскурзии, карикатури, ръчно изработени сувенири... Какво ли не се подарява...

# 205
  • София, Лагера
Ето ви порция смях от Фейсбук за борба със стреса, родителския....

Имам внук. В графата "пубертет".
Синът,снахата вече побеляха
и взеха му към моя дом билет-
да поседи под бабината стряха.
Посрещам го - навъсено и зло,
с маркови слушалки на главата,
съдрани дънки-майка му защо
не хване от приличие иглата?
Направих чудна манджа със домати
и сипах на келеша в хола.
Онуй глава обаче клати-
искам дюнер с кока кола.
Нахраних го там криво ляво,
келешът грабна си лаптопа,
след малко гледам го заспало
на баба златото в леглото.
И почнах дънките да кърпя-
да не оди кат клошар.
Ма то конци,то дупки,кръпки-
таз,майка му - не я е срам!
Събуди се онуй теле
и дънките като видя
изцъкли комбалките две
и целият квартал събра.
Ма маркови били - със дупки!
И стрували камион пари.
Бе,тези пубертетски чупки
на някой друг ги там прави!
Е,преживяхме тая драма,
сега пък друга е наред -
гаджето цял ден го няма
и не пише нито ред.
Че сигурно сега е с Ицо-
неговият конкурент
и някъде нагъват пица,
а той при мен е клетник клет.
От банята кат грабна мопа ,
таквиз любови ще ти дам!
Надиплил двойки сал за сопа,
за даскалото -нито грам!
Не може някак да намести
2+2 във словоред,
ма пише статуси злочести-
тя бешИ моето сърце!
Туй химия и алгебра, еб@ти-
оставени така на самотек...
Баща му има още да си пати-
и не помага никакъв кютек...
Оффф...налей ми сили ,боже,
да преминем този пубертет!
То ясно е,че се тревожим ,
но да я караме напред!

Бабата я съветвам сама нещо силничко да си налее, а да не разчита само на помощ отгоре Wink
Малии, Русалке рИва!
Ще се срещаме пак , теб, хоупули) Дай боже по немските теми с новия набор! Супер безценна си ми!!!

# 206
  • София
Ваучъри, бижута, медали, екскурзии, карикатури, ръчно изработени сувенири... Какво ли не се подарява...
Подаръците дори нямат връзка с това дали учителят си е свършил работата, за която му се плаща от нашите данъци. Ужасно порочна практика, която започва още от яслата Close
Правила съм лични подаръци на учители с огромно удоволствие, защото съм била признателна и благодарна за труда им. В общите отдавна участвам само с необходимата сума, ако е разумна според мен естествено.
laurentin, сумите за които пишеш са много далеч от разума, не бих се включила.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 00:17 от buni

# 207

нека му смачкат малко фасона.

Това като изказване от български учител звучи ужасно грозно в моите уши. Ти така ли действаш с твоите ученици? Не да им покажеш къде са сбъркали, а да им смачкаш фасона?!
Е, явно до сега не са се справили со кротце и со благо. Нали не мислиш, че му е първата изцепка и то точно на НВО? Обаче последиците трябва да са само за детето на Лорентин ли? Той какво, помазан ли е? Като учител ти казвам, че да, има такива ученици, които обичат да се подиграват и да тормозят по-слабите и свитите. Доставя им удоволствие, забавляват се на чужд гръб, чувстват се велики в собствените си очи и често пъти имат благословията и покровителството на родителите си. Утре в новото училище ще си намери поредната жертва, която да тормози.

# 208
След като минаха матурите сега почва колебаенето за училище. Желанията й се влияят от емоциите и от казаното от приятели (повечето по-големи от нея), практичност - нулева.

# 209
Да, и моята цяла година се лута водена от чужди приказки. Вчера ми каза, че щяла сама да реди желания и да подава заявление и аз нямало да знам. Обясних, че няма как, предвид възрастта й.

Общи условия

Активация на акаунт