Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 177
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 735
Мама Ру, ти си я познаваш най-добре. Ако мислиш, че поредността на желанието има значение, значи има за вас.
Те хората винаги си приказват и ще продължат да го правят.

# 736
НВО 10 клас беше на 10 и 12 юни. Резултатите, ако не греша, излязоха на 21.06, т.е шест работни дни след математиката.
Понеже на 7 клас математиката беше в петък, проверката започна в понеделник, то на 1.07 е шестият работен ден. Не очаквам по-рано от 9-10 часа сутринта на 2.07. да излязат. Не е реалистично.
Динчо, да. Важно е желанията да кореспондират с възможностите на човек. Принципно.  Все пак после ще трябва и да се справи с ученето, а не да се хвърля на непосилни неща.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 16:17 от Mama Ru

# 737
  • при моите любими
И на мен ми е нереалистично да излязат в петък. Въпреки че ми се иска. Мисля, че най-рано понеделник следобед ще излязат.

# 738
И аз залагам на резултати в понеделник следобед. До тук печеля на всички залагания, мисля знаете. Wink
Освен това предпочитам да е вярно, пред това да е бързо. А не като мазалото на НПМГ -  3 пъти различни списъци с резултати.

# 739
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори

# 740
Какво значение има дали ще ги обявят на 2.07 или на 28.06?
Системата ще отвори в 00:01 часа на 8.07. Резултатите от първо класиране ще ги обявят, дано не греша, на 12.07.

# 741
Имам въпрос, относно квотите:
Защо има само квоти по 50% /момчета,момичета/, само за езиковите паралелки?
Защо да няма и за природо-математическите такива?
Със стотиците нахъсани девойки-отличнички, чийто резултат се очаква тази година да е над 90 т. и по двата предмета, не се очертават и минимални шансове за прием в природо-математическите паралелки за онези по-скромните момчета, които с 7-8 точки биха им дишали във врата и остават неприети.
Не е и здравословно, паралелките да не са полово балансирани, за следващите 5 години, относно тяхното психо-физиологично развитие.

# 742
andy18, този въпрос мина на предълга дискусия в последните страници на темата за Неелитните училища 😃 Хвърли едно око там.

# 743
  • София
Мама Ру, помисли и за нещо друго. Ако иска нереалистично желание и ти я убедиш да не го пише после може да обвинява теб, че не е в него. И няма значение какъв му е балът. Тя дори не е опитала, един ден това ще й остане като спомен. Ако го пише и не влезе няма да си го изкара на теб и няма на кого да се сърди.
Сега и тук ли да прехвърлим темата за квотите?

# 744
Тъкмо се чудех кога ще се появят любимите ми квоти. Реагирам като бик на червено на тях.  Няма квоти в природо-математическите, за да е в полза на момчетата. Момчетата винаги са с привилегии. Ако има квоти момичетата ще влизат с по-ниски резултати от момчетата, точно както е в езиковите (момчетата влизат с по-ниски резултати).

# 745
За София може и да няма, при нас са 56 паралелки и повярвай, знам с какво нежелание учат деца, записани на 13-19-то желание.
И не, няма как да ме изненада нещо, ако при очаквани 55 и 25 (примерно ) точки на НВО и тройка по балообразуващите предмети кандидатства в МГ и ЕГ, ако за там минималните балове са над 380-400. Не говорим за 5точки, нито дори за 25.
Детето си има желание, което му пасва, ама не е в елитно, опс, високобалово училище. Ама на мен ми е по-важно да учи нещо, което е подходящо за нея, да е в подкрепяща и толерантна среда и да е спокойна и приета.
И изобщо не искам някой да си вре носа там, където не му у работа, пък било то и добронамерено. Защото детето мисли, че е възможно и се надява. И после аз ще трябва да се справям с обяснението защо не е приета в МГ или АГ с бал под 200, с разочарованието, че не е станало, с поредния удар по крехкото самочувствие и с мотивацията да учи там, където е приета.

Много си права. Аз имах роднина, който искаше в 7 клас да учи в механотехникума. Честно казано пасваше му идеално - и като професия, и като желание за учене, и като темперамент. Ама за майка му това беше супер неприемливо, защото не беше престижно. С триста зора го записаха в местната езикова гимназия, която бяхме завършили всички останали деца от семейството. Разликата обаче беше, че ние искахме да сме там и учехме яко, а него в тинейджърските години вятър го вееше на бял кон. едва изкласи - родителите му съвсем буквално всеки понеделник бяха при директора да обсъждат поведението му през седмицата. Нито език научи, нито по другите предмети нещо му остана. После пак с триста зора го набутаха в икономическа специалност висше образование. Един ден не е работил по специалността от висшето. В момента в който се освободи от контрола на родителите си избра професия, която му пасваше и сега дори записа по собствено желание висше в Техническия университет. Накрая се оказа единствения от родата с 2 висши Wink. А щеше да е толкова по-лесно за всички да си преглътнат гордостта и да му позволят средното му да е в механотехникума - това, което наистина го влечеше.

# 746
  • Пловдив
Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?
Проверката тече с пълна сила и все още е рано да се каже кога ще приключи.
1 т.
А на задача 21 по условие: решението да се представи  на числовата ос. Трябва ли да се представи и с числов интервал освен на числовата ос?

# 747
  • София
Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?
1 т.
А на задача 21 по условие: решението да се представи  на числовата ос. Трябва ли да се представи и с числов интервал освен на числовата ос?
Не.

# 748
  • Пловдив
1 т.
Не.
Благодаря за отговора. А племенничката на 21 а не е представила отговора върху числовата ос. Колко точки може да й се вземат за това?

# 749
Снощи най-после склоних сина ми да  погледне справочника и да почне да избира и да се насочи на някъде: език, нещо техническо, компютри или счетоводно-банково. То това са основните опции за средна хубост бал. И гледа в едно училище за дизайн макс бал  към 480. И вика: "Що е в това училище, можеше в НПМГ да си влезе. Аз ако бях там щях да ида."  Един вид се е прецакало детето. Айде обяснение, че то е избрало каквото му е на сърце. И че и той трябва да избира каквото му приляга най-добре, а не барабар Петко с мъжете. Сакън да не му се подиграват, че е в "по-скапано" училище от общоприетото за хубаво. И сега съм му казала да си трае, къде ще пробва да влезе, защото една дума от негов съученик и веднага ще каже, че е тъпо и не ще там.  Аз му казвам в НПМГ, не е трудно да влезеш, ама ако учиш и изкараш добър бал. И като влезеш там, ще трябва да учиш много, а не да си джиткаш на телефона денонощно. Тия 6-тици дето ги имаш до 7 клас, много бързо ще се стопят, и ще слезеш на двойки и ще се чудиш какво става.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 17:15 от dalil

Общи условия

Активация на акаунт