Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 034
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 320
Добро утро, съоткачалки в трепетно очакване. Аз вече сънувам точки и таблици, откачена работа.
Поне детето дали мога вече да го изпратя да си отпочива надалеч? В тази връзка:
1. дали мога да видя работите само аз без него?
2. ще ми дадат ли свидетелството без ученика?
3. ще мога ли да го запиша без него след някое класиране?
Има навършени 14. Не ми се плащат нотариални такси, ако е излишно. Не ми се превозва детето напред-назад из страната също.

# 1 321
Как масово ще са с по 98т, не е сериозно това. Има огромен % деца, които даже няма да вземат точка от 2-ри модул.
Да, тук във форума по всяка вероятност средният резултат ще е по-висок от средния за страната предвид, че пишат доста майки от София, както и като цяло ангажирани родители + съвестни деца, но масово 98...не, абсурд.

Няма страшно, моето ще го смъкне... Както казах - шаш и паника още в началото; във втори модул задраскала всичко, което написала, понеже решила че е грешно; измислила тук-там в стреса някоя и друга новост в математиката... Таааа, колкото и да сме се готвили и колкото и да сме се ангажирали... Пак стават разни неочаквани неща.

# 1 322
Мисля, че повечето, които казваме, че ще има много 98 точки говорим за горния регистър.
Децата на които МАТ им е по силен, масово не са решили само половината от последната подточка, която е оценена на 2 точки.
Незнам дали предни години са били по шарени грешките, но около нас всички са така, тук таме 1,2 деца с някоя друга грешка.
Та и аз залагам на много 98 тази година. Дано и моя е там!

# 1 323
И ние ще помогнем да се смъкне резултата, добри души сме ние Laughing

# 1 324
Лошото е, че и ние се стремим към горния регистър - за него детето даде съня си и всички колосални усилия. И при нас липсва само последният ред от последната част на последната задача, но ако резултатите масово са такива, това може да не е достатъчно.

# 1 325
Аз от снощи мисля върху един въпрос. Не е важен и даже не знам защо го мисля Simple Smile . Защо точките от НВО в 7 клас остават като точки, даже се преобразуват балообразуващите оценки в точки, а точките от ДЗИ в 12 клас ги преобразуват в оценки и с така се кандидатства в университет?

# 1 326
Добро утро!
Моята, ако има 98 точки ОБЩО на БЕЛ и математика, банкет ще направя. Както казваше като малка - мамо, бъди в спокойност!
Като излязат резултатите, тук ще завалят едни числа, ум да ти зайде. Ще слязат и от балкона да се похвалят. Винаги е така и не е представителна извадка. Просто хората споделят високите резултати, с ниските никой не се хвали.
Поли, много се смях с прощапулника. Може и сега, нареждай предметите и метни справочника да върви след него да избира. Весело море!

# 1 327
  • София
Добро утро, съоткачалки в трепетно очакване. Аз вече сънувам точки и таблици, откачена работа.
1. дали мога да видя работите само аз без него? - Не е сигурно, може да ти откажат. Според указанията от миналата година: Запознаването с изпитната работа се осъществява от ученика срещу документ за самоличност.
2. ще ми дадат ли свидетелството без ученика? - Би трябвало. Аз съм предупредила училището, че сестра му ще му вземе свидетелството.
3. ще мога ли да го запиша без него след някое класиране? - Не виждам причина да ти откажат. Според указанията на г-жа Кастрева, присъствието на ученика е желателно, а не задължително. Иначе принципно навършилите 14 години извършват действия лично, със съгласието на родител. Но и досега родители са записвали деца без тяхно присъствие, едва ли ще ти направят проблем.
Има навършени 14. Не ми се плащат нотариални такси, ако е излишно. Не ми се превозва детето напред-назад из страната също.

# 1 328

Та, язък за хвърлените пари за уроци по Мат и БЕЛ, излиза, че хванала ножицата за фризьор, после хапчетата-за фармацевт....Нито едно от двете не я влече сега!
А може да не сте разбрали за ножицата. Сигурно е искала да реже плат и мода да прави, или пък пъпни върви да реже, а защо не разходи като мин фин?

# 1 329
1. дали мога да видя работите само аз без него?
2. ще ми дадат ли свидетелството без ученика?
3. ще мога ли да го запиша без него след някое класиране?

https://bg-mam.ma/p/1668326/48216822
Това виж, предните дни се обсъждаше.
А за гледане на работата с или без детето имаше писано в правилата доколкото помня, но не обърнах внимание, защото не ни касае. Ако ходим да гледаме, сина ми трябва да си гледа. А аз ще опявам, що е писал толкова нечетливо.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 09:19 от dalil

# 1 330
Най-голямата ирония е, че за децата, кандидатстващи в МГ изпита по български ще реши класирането. Това ще са кандидатите с “масово” 98т. и там подреждането в класирането ще дойде от българския. Там пък ми изглежда изключително субективна оценката - особено втората част. Чудя се колко от работите по български отиват на арбитър и с каква разлика в точките. Но то за МГ и две точки са решаващи.

# 1 331
  • София
Моята блейка сутринта стана в 6,30 за училище. Към 7,15 вече готова да тръгва я питам какво ще правят днес и тя ми вика "Не знам, казаха да сме пред учлището в 10". Питам я защо тогава тръгва в 7,15, а тя решила, че ще си учат, а в 10 ще излязат отпред. Върнах я да си доспива. Те цяла седмица не учат, точно днес ще го правят.
Вчера реши да отиде само за химия и ми писа, че е единствена и сигурно ще наруши спокойствието на госпожата и си тръгна. Точно тази учителка тя мразеше цяла година, беше я страх от нея дотолкова, че при изпитване беше блокирала и получила 2. Преди матурите същата й казала, че е умно дете и вярва в нея, не взе под внимание двойката и й писа 5 за срока и година (всички други оценки бяха 5). Сега моята се чувства виновна, че е я мразила.

# 1 332
Моята снощи беше в ступор 1 мин, като казах, че математиката вече е проверена. Обаче вече е на плаж Joy
А аз се чудя да рефрешвам ли днес

# 1 333
Най-голямата ирония е, че за децата, кандидатстващи в МГ изпита по български ще реши класирането.
В нашия град резултатът по мат определя приема в ЕГ, тъй като тя е по- желана.
Давала съм реален случай -  "Моето влезе в МГ-то, защото се изложи на изпита по мат".
И за не един и два случая знам. Мат им проваля влизането в ЕГ-то на града.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 09:35 от laurentin

# 1 334
Знаете ли дали статистиката излиза едновременно с резултатите ?
Или всяко РУО си действа самостоятелно и няма фиксирани срокове за това?

Общи условия

Активация на акаунт