Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 001
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 395
Много благодаря на арбитъра за информацията!

# 1 396
Ganis, Вие от кой град проверявахте? Какви са общите Ви впечатления?
Аз арбитрирах от София. Хубавите и изрядни работи обикновено не стигат до арбитър.
Масово учениците не умеят да разлагат квадратен тричлен; на 22 а) доста грешно съставени уравнения; грешни проценти.
Масово  на 23 б) за доказателството на еднаквите триъгълници са ползвали ъглите от а.
Не знам колко работи видях с доказателство за еднаквост по три ъгъла, без равенство на страни.
Много благодарим за отзивите! За грешно съставено уравнение все пак някакви гочки сават ли се за опита (не, че нашият случай е гакъв, но видях, че много майки питат) Като цяло опитите носят ли точки? Simple Smile
По-скоро питаха дали при грешно уравнение, съответно резултат, в  подточка а), но верни изчисления в б) и в) , дават точки

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 15:34 от Amelin

# 1 397
  • София
Дават се.
Ако днес няма резултати,  ще излязат най-късно та 01.07, защото от 02.07 ще могат да се гледат изпитните работи.

# 1 398
Благодаря за отговорите! И мен ме интересува, за грешно съставено уравнение колко точки ще се дадат за 22 зад. Решила нашата, че така написано означава, че допълнителните кубици са ги изработили в оставащите 3 дни...  И от там всичко отива на кино. Грешна и а) и в) подточки.

# 1 399
Олеее, мен сега ме хвана страх, да не излязат днес Joy
Нямаме угода

# 1 400
Ganis, Flowers Rose
Нека голямото рифрешване започне сега Simple Smile

# 1 401
А възможно ли е е събота или неделя да излязат? Щом няма да е днес, а най- късно понеделник....
Ganis, спрямо миналата година по- високи или ниски ще са резултатите по математика?

# 1 402
Ganis, спомням си един ваш начин за разлагане на квадратни тричлени, който ни показахте в темата. Ако имах права, бих предложила да се сложи в учебниците. Децата биха го усвоили. Друго, което бих предложила, съдейки по моето дете, известно време преди нво в учебната програма да се заложи преговор на материал от 5 и 6 кл. В класа на детето до последно преговаряха само геометрия. Много деца не я научиха, а пропуснаха да си припомнят материал, за който им е трябвало мъничко, за да се справят.
Допълвам. В седмицата преди нво, в нашето училище направиха и 4 изходни и оформяне. Децата се ошашавиха. А колко по-удачно? Краят на май или началото на юни нво, а след това докрая изходни и оформяне, и повишаване. Пък и по-хладно в класните стаи. Но кой ли мисли за такива неща в МОН?

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 15:41 от laurentin

# 1 403
  • София
А възможно ли е е събота или неделя да излязат? Щом няма да е днес, а най- късно понеделник....
Ganis, спрямо миналата година по- високи или ниски ще са резултатите по математика?
Уви, нямам представа.

# 1 404
  • София
Или просто се ориентираш спрямо последните две-три години към паралелки, които са били с по-нисък бал от бала на детето. На "изпитай ме" за София дава интересна информация на база второ класиране миналата година къде би се класирало детето, с какъв бал и какъв е бил минималният бал за момичета и за момчета. Което не значи да не бъдат включени и желанията на детето, освен ако разминаването не е 100-200 точки. Въпреки това на щерката й посочи, че би влязла испански в "Мигел де Сервантес" - явно на второ класиране не е имало момиче, а е имало място. За момче е бил 484. Шанс, от който някой не е успял да се възползва явно. И явно е изключение, на фона на другите предложения
Ами не това е явно. Явното е, че системата им е бъгната или ти нещо неправилно си въвела. Не е имало момиче, а е имало място - няма такъв филм просто. Минималните балове на второ класиране за момиче в Испанската миналата година са съответно:
481 - ИЕ/АЕ
476 - ИЕ/ИтЕ
467 - ИЕ/ФЕ
466 - ИЕ/ПрЕ
За момчетата са по-ниски.

# 1 405
По-скоро системата е бъгава, но два пъти й дава там зелено, които е много странно. Останалите паралелки, които посочваше си отговаряха на нейния бал.

# 1 406
Е не:) мислех да изкарам едни спокойни събота и неделя, а то ей ся и аз почвам с рефреша , че сърце не трае.. да види колко мъка има по тоя свят (домашния)

# 1 407
  • София
Ганис,   едно въпросче,  видимо си получавала  работи за арбитраж по 21 задача. Назад бях писала, че успокоих приятелка, че детето й ще има пълните точки за разложен  кв. тричлен с  отделяне на  точен квадрат и после с формула за сбор по разлика. "Вещ" учител (извинявам се за кавичките, но...), уж проверител,  се произнесъл, че ще отнемат точки , понеже  тричленът не е разложен посредством представяне като четиричлен и  последващо групиране (както било в ключа). Това е безумие, АКО е вярно. Допускам, че е поредният псевдо проверител като онази дама  с цитата от фейсбук за повторно сканиране при нужда...Та въпросът ми   е дали случайно си срещнала такава работи (принципно малко хора за конкретния полином биха избрали така да разложат).И ако да, отнемани ли са точки?

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 15:50 от пенсионирана русалка

# 1 408
Санака, това са максималните балове второ класиране... В тази паралелка нямаше класирани или прекласирани момичета на второ класиране, всички са се записли на първо явно Simple Smile и дава тези нули, които много объркват хората.

Така започнаха да я вадят статистиката за класиранията... не обобщено първо и второ Hands V

Ето го и първо класиране

В крайна сметка - минимален бал за момичета 481, за момчета 464 Simple Smile

# 1 409
  • София
Значи бъг в изпитай ме.

Общи условия

Активация на акаунт