Shein.com- тема 2

• 50 671
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Според мен поръчките си отиват така към всеки търговец отделно. Събират ги на едно място и после летят заедно. Неминуемо е да се пращат отделно и за всяко нещо от 2 лв да му се плаща отделна доставка. То ясно, че са договорили ниски цени за доставка, но чак пък толкова?

# 331
При такива мащаби договорите с куриерите не са на парче изобщо, а са по-близо до абонамент. Те затова големи търговци предлагат безплатно доставка без висока минимална сума, те не плащат за всяка пратка поотделно. Някой с малък брой пратки няма как да е така.
Но да, глупаво би било ако са разделени, то ще се чуе като се появи товарителницата дали ще е една.

# 332
  • България
И при мен последната поръчка изглежда като разделена, обаче на "проследяване" имам един и същ тракинг номер.

# 333
Според мен не са на абонамент, защото после няма как да се изчисли комисионната на куриера. Една част от заплатата му се формира от това колко адреса е обслужил (експорт) и колко пратки е доставил. Няма как, например, лятото да взима една заплата, когато (особено) по градовете е умряло, а на Черен петък, когато абсолютно всички сайтове пускат (уж) промоции, избухват с поръчки. Знам, че Ноември месец, защото то цял месец всеки си пуска промоции, куриерите работят до много късно, за да успят с доставките. Спиди минали години удължаваха работното време на офисите си. Та натоварването е различно според различните сезони и от двете страни, за това абонамент аз не виждам как би бил изгоден. Казвам това, защото преди години работех в централния офис на куриерска фирма и знам как стоят нещата. Разбира се, може да се променили договорите, но тогава беше на пратка. Тези с по-голям обем пратки, договаряха по-ниска цена.

# 334
Мисля че съм срещала и двата варианта, те при такива огромни мащаби договорките не е нужно да са стандартните като за обикновен клиент.
А и щом си го работила знаеш как е - такива доставки са с по-нисък приоритет, а не с кратък срок за доставка. Първо нареждат тези със срок и после уплътняват с тези дето могат и да чакат, та си оптимизират нещата така. То изобщо не е същото като да трябва всичките да се придвижат за ден, което още сваля цената.

# 335
Работех го много отдавна, доста преди и Ковид, заради който (според мен) се разви и толкова онлайн пазаруването. Та може нещата да са се променили и да са излезнали различни условия по договора за всеки клиент. Разбира се, че тези с по-евтина доставка са с нисък приоритет, но то това клиента не го интересува особено.

# 336
А, има от време на време чудения из темите как тъй пратката им вече е в България, а пък не е при тях още на другия ден, те като пращат нещо нали пристига за един ден...
Иначе моите 7 поръчки са с еднаква товарителница, ей сега ги видях че вече имат, та само една пратка си чакам.

# 337
някой поръчвал ли е туристически обувки,доволни ли сте

# 338
  • Пловдив
Моля за препоръка, ако някой е получил читав комплект суичър с долнище

# 339
Гледайте състава. Аз поръчах суитшърт, знаех че е полиестер, обаче не очаквах толкова много да спарва. Направо супер зле се чувствам с него. Ще го пробвам пак на по-студено време и ако не - в кофата.

# 340
Те повечето са от полиестер, поне тези поларените със сигурност, а както идва студен сезон вече повечето хора биха ги загледали тях. Те на мен всъщност всички поларени неща са ми такива спарващи, трябва да ми е страшно студено че да ми е комфортно с такова нещо.
Не съм никак убедена че си струва покупка на такъв комплект точно от SheIn и подобни, те ако се търси естествена материя няма да са евтини както синтетиките, та като ще е така по-добре човек да си избере отнякъде на място. То пък ако е памук считай че сигурно ще щръкне на коленете и лактите...
Говоря от моята си гледна точка де, защото твърдо не ми се занимава с връщане ако ми е неуспешна покупката и съответно купувам от там само дреболии.

# 341
  • Пловдив
Благодаря ви, natka и VaniaK! И аз доста порових, но не откривам нищо читаво. Вече гледам с предимство отзивите с една звезда.

# 342
  • София
Моля за препоръка, ако някой е получил читав комплект суичър с долнище
по добре си купете от синсей, състава е 60 на 40 и излиза окол 25 лв комплекта

# 343
Благодаря ви, natka и VaniaK! И аз доста порових, но не откривам нищо читаво. Вече гледам с предимство отзивите с една звезда.
Звездите честно казано спрях да ги гледам а само чета отзивите. Има много които оставят и петте звезди както е по подразбиране, просто не ги променят. А иначе пишат че не е ок нещото... Досадно си е при много отзиви и както има и доста безсмислици от тях но ми е по-полезно от звездите само.

# 344
Аз днес имам някакъв проблем със сайта. През лаптопа влязох, взех да разглеждам някакви неща и след като разгледах 3-4 артикула ми даде прозорец за верификация - някакво парче пъзел, което да поставя на точното място. Но след като го направя, ми дава неуспешно потвърждение и не ми се отварят отделните артикули, които искам да разгледам. Изчистих си кеша на браузъра, да не би да е от това, но без успех. Може и да е нещо моментно де, но се зачудих дали е само при мен проблема.

Общи условия

Активация на акаунт