Банята - тема 47

• 38 062
  • 744
  •   2
Отговори
# 135
  • София
slavi_d, не е необходимо чак консултация.
Да, въздуховодите се залагат с ПВЦ канализационни тръби, точно тези оранжевите, те са с голяма якост. Може да се преработи и не е проблем, в зависимост от местоположението да се използват колена (на 45 или 90 градуса).

# 136
  • В.Т.
Нашият е с металната тръба. Оранжевата пластмасова беше на друга потребителка.
Но да - варианти вероятно има и в двата случая. Simple Smile

# 137
  • София
Здравейте
мислите ли ,че тези панели са добро решение за стара баня на  селска къща, за лепене върху плочките
https://regaldecors.store/products/%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B … D%D0%B5%D0%BB-w-3

# 138
Много интересно изглеждат тези панели. Не съм пробвала до сега, но и аз бих искала да разбера дали са до ро решение

# 139
Здравейте
мислите ли ,че тези панели са добро решение за стара баня на  селска къща, за лепене върху плочките
https://regaldecors.store/products/%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B … D%D0%B5%D0%BB-w-3
Ако е съвсем временно решение, да речем, че бива, но ПВЦ за баня е ужасен материал - задушава, предпоставя често образуването на мухъл зад панелите в зависимост и от други фактори и начин на монтаж, изобщо...всякак бих го избегнала като трайно решение.

# 140
  • София
Да попитам в темата може някой да се е сблъсквал.
Търся скрит преход между гранитогреса в банята и ламината в коридора.  Оказа се,че всички са чували,знаят че трябва още с плочките да се сложи и до там. Търсейки в гугъл ми излизат все лайсни,които отгоре се виждат,които аз не искам. Ей такива не искам.

Търся нещо наистина скрито ,нестържащо отгоре между двете. Моля да помогнете с насоки къде да търся.

# 141
Наскоро къртихме и знам за какво говориш. То е нещо като Г- образна лайстна, едната част ляга на пода под плочката а другата стърчи нагоре, високо е точно колкото фугата и почти не се забелязва че е там. Не знам къде да ги търсиш, аз бих попитала майстора който ще реди плочки, той трябва да знае.
Може да се дърпа, защото с това трябва много прецизно да се направи височината на плочките и паркета, така че лайстната нито да стърчи, нито да потъне. И ръбовете на двете настилки трябва да са изпипани също.
Не е като да шляпнеш накрая отгоре една лайстна, която да скрие разликата в нивата и грозните ръбове. Много майстори се правят на неразбрали, когато трябва да се работо прецизно, и все гледат да ти набутат това което е най-лесно за тях.

# 142
# 143
  • София
И аз за показаното от Шантал се сетих, но ниватс трябва да са равни, ако ще имаш разлика във височина няма как да стане дискретно.

# 144
С корк може да си направите такава преходна лайсна

# 145
  • София
Пак трябва едно ниво и да са подходящ цвят настилките... Добре де а защо не просто с фуга?
Има и друго - какво става при температурни разлики и раздуване и свиване на настилките? Или ламината там е фиксиран и се надяваме в другите посоки да има достатъчно място за движение... Не се заяждам, сериозно питам, знам, че корка би трябвало да позволи някакво движение, но другите "невидими" варианти, там как е?

# 146
  • София
Майстора не знае къде да търся да купя,а аз не успявах да ги намеря в гугъл.
Г-жа Шантал благодаря ти!

# 147
Майстора не знае къде да търся да купя,а аз не успявах да ги намеря в гугъл.
Г-жа Шантал благодаря ти!
Хм. Ако майсторът не знае откъде да се купи, значи не знае и как да го търси, а в такъв случай стои въпросът и дали ще може да го ползва, както трябва? Не знам доколко е сложно и се различава от други варианти, с които той е свикнал, дали трябва да се отчитат различни фактори...

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 20:07 от Кубратова

# 148

Има и друго - какво става при температурни разлики и раздуване и свиване на настилките?
То точно това е ролята на прехода между плочки и ламинат- да обере разширенията. Тази най-често слаганата отгоре лайсна крие поне 1см фуга. Другата която се слага отдолу е само за красота и не върши работа. Иначе може и без нищо, ако се отрежат прецизно двете настилки, но рискът от навдигане си остава.
Напишете "дилатационна фуга" или "дилатационна лайсна" и потърсете в гугъл.
Тази е за отдолу, но също се слага преди настилките
https://www.suhstroi.com/banya/drugi-264/dilatatsionen-profil-za-fayans.html

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 19:38 от Чи лу

# 149
  • София
Чи лу такава може ли между ламинат и плочка?

Общи условия

Активация на акаунт