Банята - тема 47

• 38 006
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, да върна малко дискусията към "вентилатор на тавана". Възможно ли е и разправия ли е преместването на отвора на вентилатора максимално близо до тавана (с цел таванен монтаж), тъй като мястото  на стената не ни устройва?  Не съм сигурна, но мисля че коминът е ПВЦ тръба (ново строителство). Извинявам се, ако темата е вече коментирана..

# 121
Възможно е, а дали е много разправията е относително. Това отзад е шахта, просто се разбива нов отвор по-високо, а долният се зазижда. Има прах, къртене, мазане, чакане, ама не е нещо кой знае какво.

# 122
Ако е пвц тръба, няма да е много лесно. Аз предупредих съвсем в началото и ми ги оставиха за таван, после реших в едната баня вентилаторът да е на стената и беше голяма разправия местенето.

# 123
Ако е пвц тръба, няма да е много лесно.

Ха, и такова животно ли има вече? Не шахта а просто тръба?

# 124
Тя тръбата е в шахтата май. То при мен си е куфар, който крие тръбата, защото съм на последен етаж и нямам тръби, щрангове и т.н., които да отиват нагоре
Досега не бях присъствала на правенето на баня от-до и не знам как е в правено в другите ни жилища. В последното имам 4 вентилатора и всичките са с пвц въздуховоди.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 11:11 от Чи лу

# 125
При мен са шахти. Няма никакви подобни извити въздуховоди.

# 126
В тази сграда само кухненските са с шахта/комин или каквото е. Аз даже си бацнах вентилатор за гардеробната в една такава, но се чудя дали няма да ми идват миризми на манджа.

# 127
Ако е пвц тръба, няма да е много лесно.

Ха, и такова животно ли има вече? Не шахта а просто тръба?
Да, в сегашното жилище е ПВЦ тръба :/ ...

# 128
  • В.Т.
Това е ново строителство - ранен етап.
Сега е в куфар от гипскартон.
И аз бих искала да затворим тази дупка и да направим промяна - по-високо и на другата посока, но май е сложно.

# 129
Ако наистина е така няма да стане.

# 130
Ако ви се занимава да преправяте куфара, може и да стане. Тази тръба, като гледам се дупчи и уплътнява, а пвц-то не може. Там си трябва утка да се вкара в тръбата.

# 131
Чи лу, а какъв е този кабел, който минава през тръбата при теб?

# 132
За вентилатора. Не минава през нея, просто е оставен там.

# 133
  • В.Т.
Ако ви се занимава да преправяте куфара, може и да стане. Тази тръба, като гледам се дупчи и уплътнява, а пвц-то не може. Там си трябва утка да се вкара в тръбата.
Не ме притеснява развиването на няколко видии на картона. Ще го преработим, ако се налага.
Майсторът говореше за колена и сложност, но аз не го виждам така. Ще направя консултация със специалист вентилации и тогава ще взема решение.

# 134
Абе, той и моят каза, че не можело от таванЯ на стената, ама стана. 😆
Обаче, аз съм на посл етаж и не се наложи да се съобразява с тръбата нагоре. Качи се на покрива, разглоби нещо, измъкна я и сложи нова утка. Това за пвц. За тази лъскавата не знам, как се прави.

Общи условия

Активация на акаунт