Банята - тема 47

• 37 953
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ако нивото е едно и също, баня/ коридор, може.
 В настоящото ми жилище е така, но в новото нивото в мокрите е малко по високо (така и не разбрах защо).
Ново строителство е,в момента е на замазка и нивото изглежда едно,няма образувани видими прагове и аз за това,че чудя защо майстора казва,че ще се образува праг,от начина на формиране на наклона в банята предполагам ще стане разлика баня -коридор. Искаше ми се да няма праг,но между аз искам и правилно изпълнение ,ще избера правилно изпълнение. Коридора ще е ламинат и сега съм в мисли как да е красив татко преход баня,коридор ако има праг.

# 16
В селската къща нивото на банята е по-ниско от нивото на коридора и това ми се вижда по-смислено при евентуално покачване нивото на водата. Така е и в единия апартамент (старо строителство, тухла). Във втория (пак старо строителство, но панел) е обратното, но разликата не е съществена и се покрива от затворената врата.

# 17
  • SF
Заради монтирането на сифоните на пода. Трябва им някаква височинка. Също заради наклона на плочките. Вероятно там, където е най-ниската им част, ще бъде толкова, колкото е в коридорите ви.

# 18
  • Варна
Да, ако ги домързи да вкопаят тръбите в плочата, така ще стане.

# 19
  • София
Да, заради сифоните и наклона ги издигат.
При нас едната баня си е на равно, мокрото също, другата баня е издигната, защото не искахме да правим сифон и в мокрото... Иначе  трябваше или от там още да е издигнато или целия под на етажа да е доста по-дебел.... 🤷‍♀️

# 20
  • София
Хм,те реално сифоните са монтирани вече.Имаме подово направено,умишлено сложиха сифоните и след това е замаската. Може майстора да не го е съобразил това при дискусията. Ще говоря пак с него на срещата.

# 21
Колко е дебел ламинатът?
В най-дебелия вариант може да е 17мм с подложката- 12мм ламинат и подложка 5мм. Има и по-дебели подложки, но ми казват, че  не е добре да се слагат.
Ако плочката е 1см, лепилото трябва да е по-дебелко във външния край заради наклона.
Колко каза майсторът, че ще е висок тоя праг?
Аз купих 12мм ламинат, 5мм подложка пак е по-ниска спалнята от гранитогреса в коридора. Чудя се дали да правим саморазливна, щото не искам лайсна.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 12:35 от Чи лу

# 22
  • София
Ти си го написала, нивото сега ти е равно, но няма наклон, за да направи наклон трябва да издигне в края, за да се излива водата към сифона. Вероятно, за да стане равно навякъде, трябва във всички останали стаи да вдигне още пода. Дали искаш по-дебела замазка на подовото и дали може?
Ом е с подово ламината и подложката трябва да са мин дебели. Дори само за това между тях и плочки се получава ралика.

# 23
  • София
Да заради подовото имам ограничения на подложката и дебелината на ламината,така е,да.

# 24
  • София
Здравейте! Спешно се наложи да правим баня, не ни беше в плановете. Няма да навлизам в подробности, но ми трябва съвет къде препоръчвате да направим проект и да вземем всичко, къде поддържат наличности и няма да се налага да чакаме? Банята ни е голяма, бюджета ще позволи нещо средно като ценови клас. Благодаря!

# 25
  • София
За София ли?
Аз за втори път ползвам Баня Плюс ( на околовръстното и на бул. Цар Борис 3).
Имат и налични плочки, а също и с поръчка.
Много са точни.
Да не се бъркат със Баня Стил обаче!

Дон Марин и Феникс Грес имат налични плочки, те са и вносители.
В Сико също има.

# 26
  • София
За налични плочки- може би Феникс Грес или Сима, защото правят и проект.

В Саем Борисов има налични италиански и испански плочки, може да бъдете директно за налични, правят и проект. Аз купих от там с доста голяма разлика в цената от някои други магазини на atlas concorde- 1 качество.

# 27
  • Luxemburg
Здравейте,
Имам нужда от идеи как най-ефективно да направя пространството в новата баня. Сега сме с вана, която ще бъде заменена със стъклен параван, тип италиански душ. Но тъй като ваната е точно зад вратата (ясно е, че вратата ще трябва да се направи с външно отваряне) и самото пространство става малко. Това означава, че душа (и питата) ще трябва да са на дългата страна. Но паравана е само 100 или 120см и дали няма да пръска навън като човек се къпе? Отделно ми се иска някак да направим вградени ниши, а не да купуваме месингови рафчета за всичката козметика, но тогава дали пък съвсем няма да свърши мястото и къде точно да ги сложим. После се чудя къде да поставим лирата, която е около 130см. Също и закачалки за хавлии.
На мястото на сегашната мивка искам да сложа шкаф на 3 нива, за да побера всичката тая натурия, а отгоре да сложа или един умивалник с 2 батерии или 2 отделни. Тъй като прозореца е много близо до стената, където ще бъде огледалото, то ще трябва само гледало с вградено осветление да се постави, но не и шкафчета, тъй като няма тази дълбочина. Но каквото и да търся, все нещо не пасва и съм в един омагьосан кръг. Може ли вашите идеи как бихте я направили.

# 28
Дай размери на банята, че така на око малко трудно се преценява къде какво може да се събере.
На първо четене, дори и вратата да се отваря навън, ако душът остане на късата част (гледано сега от позицията на ваната) и  параванът ще следва сегашната линия по дължина на ваната, ще е тясно за душ зона. Ако обърнеш душа на дългата стена, ще трябва да прецениш според оставащото пространство докъде може да стигне предната част на паравана, без да пречи на движението пред мивката и отварянето на предвидените шкафове (независимо дали чекмеджета ще бъдат или вратички). Стъкленият параван допълнително стеснява и ограничава движението, помисли дали да не е сгъваем.
При всички случаи нишите изискват стесняване на стената и не виждам да са много удачни в случая.   

# 29
  • София
Аз с един въпрос, сложихме най-накрая в мокрото pax вентилатор, помещението е 1,20 на 1,20... Сложих си на телефона приложението, пооправихме се с настройката на сензора за светлина, обаче с влажността не става... Върти си постоянно, на една и съща скорост, изобщо ме се спира независимо дали избирам  low, medium или high sensitivity. Последно влажността беше 50% и това пак върти.  Не мога да схвана каква е идеята на надтройката на чувствитрлността на този сензор, реално разлика няма... Искам да ми се пуска над някаква влажност, когато например от работата на сушилята се вдигне влажността над 60%, не да ми обръмчава живота нон стоп. От 30  до 50%е здравословната влажност, това чудо колко се стреми да изсуши въздуха? В началото на инсталирането имаше избор за прекъсване на работата, избрах го, не е оставен на нон стоп да работи

Общи условия

Активация на акаунт