Банята - тема 47

• 38 677
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София
3-4 хил, но пак завиди, от човека, от желанията ви за тази баня, какви плочки, колко обръщания, лайсни, пилене на плочки, прагове и тн... Плочки, лепило, фугин, купени ли са?

# 346
  • София
Сънчо, цени от около 60-80-100 лв/м2 се въртят в момента, но вероятно ще има допълнителни, за поставяне на ъгли ако има, таван. Всичко е въпрос на договорка. В една малка баня се работи по-трудно и цената на труда може да е по-висока. А по въпроса колко време - ами направата на една баня от-до отнема максимум 10 дни. Но в последните години се представя от майсторите като труд и време  като строеж на атомна централа...

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 14:38 от sofyia

# 347
  • София
Те даже баните мн мн не ги смятат на квадрат, идва майстора вижда банята и проекта и според обшата сложност си казва цената... На едни познати за малко по-голяма баня им поискаха 5в момебта, без материали, само лепене... Също зависи дали той после ще искате да сложи и санитарията, смесители, аксесоари и тн До някъде зависи и къде по България и цените на конкретния майстор... Иначе 5-10дни според банята и майстора би трябвало да му стигнат.

# 348
Здравейте
Трябва да поръчам статичен параван за баня 8мм сиво черно стъкло 90/200
Някой ако знае или е поръчвал ще съм благодарна за места (за София)
Имате ли идея като цени как са горе долу

# 349
  • София
Съвсем примерно от гугъл са около 550лв, но сиво/черно виждам 190см, не 200..ширини има.. Та сигурно някъде 550-600ще да е..

# 350
  • София
3-4 хил, но пак завиди, от човека, от желанията ви за тази баня, какви плочки, колко обръщания, лайсни, пилене на плочки, прагове и тн... Плочки, лепило, фугин, купени ли са?
Мда, всичко е купено. За фугина не съм сигурна.

sofyia, за цяла баня от-до 10 дни ми е ок, само за плочки.., но да - майсторът си знае. Само да го намеря Simple Smile

Благодаря за отговорите. Да, прави сте, то като е малко и с няколко вида плочки ще се поусложни процеса.
На мен ми се иска и настоящия майстор да дойде да види и да даде оферта, но понеже е близък на девер ми и му е правил доста бани.., явно взема изгодно. Но още пет месецаааа, сложнотия

# 351
  • София
Ами зависи, ти казваш няколко вида плочки... Малки или едри, ако работи сам и има мн за рязане, да по-бавно ще е.ако са широкоформатни плочки и ще слага по2на стена надали 10дни ще ги прави... Наклон направен ли е, защото иначе и той е ден работа и чакане да изсъхне, пода също може и за няколко часа да го нареди ама после да чака да съхне, за да може да стъпва отгоре... Ако и ще грундира той ето ти още едно чакане да съхне нещо, после пак дори да свърши с плочките в 9 сутринта, пак ще чака да съхне, за да фугира... Иии та така се навръзват дните.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:26 от Angel_Dust

# 352
  • София
Къде в София мога да разгледам различни видове врати за баня без Граде, алуминий,ПВС - не ми харесва.
Много ми харесаха безфалцовите врати,но не могат да ми кажат със сигурност дали има как основата да се обработи и да стане водоустойчива,не само влагоустойчиви.
Сигурно еднорог търся,но искам максимално изчистена водоустойчива врата,без тежки дебели каси. Гледах и плъзгащи,но няма заключване(или има как? ).

# 353
Гледах и плъзгащи,но няма заключване(или има как? ).
Има как, има ключалки и за тях.
Просто за илюстрация!
https://www.prodes.bg/product/brava-za-plazgashta-se-vrata-za-wc-startec

# 354
  • София
А стъкло?

# 355
  • София
Гледах и плъзгащи,но няма заключване(или има как? ).
Има как, има ключалки и за тях.
Просто за илюстрация!
https://www.prodes.bg/product/brava-za-plazgashta-se-vrata-za-wc-startec
Това е когато има странична "каса". Иначе от тези дали има някакъв друг начи ( освен с кукичка Joy)

Стъклени,разпитвах в масовите магазини,твърдят,че е само за равен под. Ще търся производител да го питам него може ли да се изработи врата при различна височина каса/врата. Струва ми се възможно,но в магазините са категорични.

# 356
  • София
Къде в София мога да разгледам различни видове врати за баня без Граде, алуминий,ПВС - не ми харесва.
Много ми харесаха безфалцовите врати,но не могат да ми кажат със сигурност дали има как основата да се обработи и да стане водоустойчива,не само влагоустойчиви.
Сигурно еднорог търся,но искам максимално изчистена водоустойчива врата,без тежки дебели каси. Гледах и плъзгащи,но няма заключване(или има как? ).
https://www.vancom-bg.com/

# 357
  • В.Т.
Търся плочки за баня, както в проложените снимки.
Видях ги в магазин Хикови в нашия град /не съм от София/.
Те биха ги доставили и в София, но размерът 33х100 не ми се струва подходящ за баня с габарити 160х270мм.
Планирам да  обиколя магазини в София. Бихте ли ме насочили към такива, в които има вероятност да видя подобни?
Набелязала съм Баня стил на "България", Джесика на "Ботевградско шосе". Искам да отида и в Хикови, но не знам в кой от трите им магазина има най-много мостри.

# 358
Хикови на Опълченска са по-нисък клас като цяло. Пробвай в магазина на Тодор Каблешков.
Гауди ДС - на бул. България (и ул. Ралевица) - къща е, невзрачно, но има асортимент, както и адекватна продавачка. В големия им шоурум на Околовръстното - има мостри, но неадекватни продавачи.

Като цяло не можеш да очакваш да видиш мостри на всичко, което предлагат по магазините онлайн.

# 359
  • В.Т.
Благодаря!
Аз сега погледнах, че на сайта им има и размер 60х60 от този модел.
Консултантът в магазина не го спомена въпреки, че коментирах, че размера не ми е Ок. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт