Банята - тема 47

• 39 368
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Може, то нали това им е предимството, че не се влияят от влага. Но аз си питах мебелиста, де.
Даже питах и за шкаф от компакт, но каза, че обработката е много трудна и с пантите ще е проблем.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 11:00 от Чи лу

# 526
  • София
Включвам се със съвет, да не слагате тъмни плочки в банята. Imp Избрах черно, тъмно сиво и тъмно червено - керемидено, много красиво се получи, но варовикът зацапва положението и трябва всеки ден да се чисти. Smiley

# 527
  • София
А къде продават такива плотове Компакт?
Ние взехме шкаф от Икеа 60/60, мивката ще се постави отгоре върху плота с висок смесител.
Проблемът е там, че плотовете, които предлагат изобщо не вървят на интериора. Исках да приличат на дърво, но е много светло и не кореспондира с плочките. Другия. вариакт е тъмно кафяво, което отново не върви и мраморно, което също не става.

# 528
Салекс, Роси, GS Stroimarket, но ги продават на половини 4200/695 или 1300/650 и ще Ви излезе около 600 лв.

# 529
Включвам се със съвет, да не слагате тъмни плочки в банята. Imp Избрах черно, тъмно сиво и тъмно червено - керемидено, много красиво се получи, но варовикът зацапва положението и трябва всеки ден да се чисти. Smiley
Ако е варовита водата и покритието на плочките не предпазва достатъчно, наистина би било проблем.
При мека вода и не знам какво покритие, но моите половината са шоколадови, точно около душ зоната - няма и петънце, така че си зависи и от плочките, и от водата. Чистя ги на същия период, както и светлите, без разлика.

# 530
Аз се учудих, че потребителката се оплаква от варовита вода в София (поне това пише за нея).
Но не е само Ph на водата - при къпане се стича вода със сапуни, шампоани и др. тоалетна козметика, плюс естествено това, което отмиваме. Ако се се отмие това, ще останат петна, които на тъмни плочки ще са по-видими.

# 531
  • Пловдив
Sweetvit, ние сложихме дървен плот африкански тик, омаслен с Осмо, но не се мокри директно. Тикът се води водоустойчив, не само влагоустойчив, но нямам преки наблюдения как се държи във времето, ако е в мократа част на банята. Та ако решиш, разгледай и проучи, дали би ви паснало.

# 532
Така е, Мандаринке, не е само варовитата вода, ама сякаш тя е най-рискова дори и при правилна поддръжка. Да си кажа, и аз имах известни опасения, пък колко ме навикваха приятели и колеги, които разбраха какви плочки съм си избрала баш в душ зоната и около мивката...
Обаче наистина не задържат нищо, чак ме изненадаха - изглежда, че имат някакво покритие, което предотвратява натрупване на замърсявания, не си го обяснявам иначе. Ако задържаха, просто щях да чистя основно често, че кеф цена няма и се бях запънала, други плочки дори не съм гледала. Плочките са испански, на Vives, тази серия:
Скрит текст:

# 533
Такива вълшебни плочки 100% са с някакво покритие. Много внимавай с какво ги почистваш - без агресивни препарати, без абразиви, магически гъби и т.н. Увреди ли се покритието, магията свършва.

# 534
Такива вълшебни плочки 100% са с някакво покритие. Много внимавай с какво ги почистваш - без агресивни препарати, без абразиви, магически гъби и т.н. Увреди ли се покритието, магията свършва.
Благодаря, Флокс! По принцип нищо абразивно не ползвам за почистване - за никоя част от къщата. Почиствам с мека гъба с Доместос за баня (пръскалка) и веднага мия, надявам се да е подходящо. Ползвала съм и други препарати за баня, засега не забелязвам проблем, вече карат пета година.
Кое се счита за агресивен препарат и за какво в състава да внимавам?
За мен всички с белина се явяват такива, че много ме дразни, но пък почиства бързо и добре баня и въобще сервизни помещения, та съм се спряла на Доместос открай време.

# 535
Нормалните препарати за баня са ОК. Не бих ползвала силни киселини например, те увреждат и фугата ако се ползват често.

# 536
  • София
   Да няма абразивни частици в препаратите, киселини, основи, доместоса също е агресивен и моя приятелка два пъти лежа от него с натравяне, защото единия път си изчисти цялата баня с него основно, а втория път шкафовете в кухнята, така че внимавайте да не го вдишвате.

# 537
Аз от всички силни миризми на препарати, Доместос най-добре понасям. Иначе и аз съм се тровила от препарат. Май смесих даже две миризми и викахме линейка защото почти се задуших. Но колкото по-малко се вдишва, толкова по-добре, есетвено. Те хората затова и търсят натурални препарати, но аз с такова нещо все едно, че не съм чистила. Не, че не съм се пробвала доста пъти.
Аз също позлвам Доместос, но не прекалявам - само за тоалетните. Мивките и плочките на душа - с кремообразния Циф. И него го понасям сравнително добре, а плочките са гланцирани и мисля, че не ги прецаква.

# 538
Благодаря, katri!
Абе, за обичане хич даже не го обичам Доместоса, точно заради миризмата (други хлорни препарати съвсем не понасям, той е долу горе приемлив като острота - става дума за аерозолната форма), ама чисти пущината, и то бързо - не чакаш, не търкаш...
И аз за агресивни препарати смятам същите, но реших да не пропускам нещо, че много много не се зачитам (то не се и вижда да го четеш) и си ползвам с години едни и същи почти, за които съм сигурна, че нямат абразиви и не са някаква тежка артилерия, която вреди и на плочките, и на фугите.

# 539
ЦИФ си има частички, просто са много малки.

Общи условия

Активация на акаунт