Банята - тема 47

• 37 945
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте.
Ще правя нова баня. Въобще не съм наясно с вентилаторите за баня и със сифоните.
От продавач консултант ми бяха препоръчани сифоните на марката Pestan . Също така , доколкото знам , добре е сифона да е едновременно с воден затвор и с клапа и да е нераждавейка . Ще са нужни 3 броя сифони (душ кабина , баня , килер където са бойлер и пералня). Смятам точкови сифони да са , като за душ кабината все още се колебая дали лентов или точков.
Относно винтелаторите , ми се иска да не е толкова шумен ,че да буди съседите и в същото време все пак да изсушава . Препоръчаха ми Pax Norte… , но все повече си мисля ,че 300 лв. е твърде висока цена за винтелатор
Банята е 3.31 м2.
Молбата ми е да ми препоръчате някакви модели сифони по гореописаните критерии , както и читави вентилатор .

# 61
Добре заварила!
Моля, препоръчайте ми боя за плочки, гранитогрес.
С уговорката, че не става за под, а само за стени. И с уговорката, че слой боя не издържа на механично нараняване както плочката.
Идеално почистване на плочките, търкаш с каквото търкаш и накрая със спирт. После контактен грунд, и отгоре обикновена акрилна боя.
Ако имаш съмнения за пукнатини в плочките или фугите, т.е трябва да се изолира от влага, има такива хидроизолации, които се нанасят на тънък слой като боя. Виж например сайтовете на Теразит, Церезит.

# 62
  • SF
Акрилната боя не е ли водоразтворими.

# 63
  • София
Здравейте.
Ще правя нова баня. Въобще не съм наясно с вентилаторите за баня и със сифоните.
От продавач консултант ми бяха препоръчани сифоните на марката Pestan . Също така , доколкото знам , добре е сифона да е едновременно с воден затвор и с клапа и да е нераждавейка . Ще са нужни 3 броя сифони (душ кабина , баня , килер където са бойлер и пералня). Смятам точкови сифони да са , като за душ кабината все още се колебая дали лентов или точков.
Относно винтелаторите , ми се иска да не е толкова шумен ,че да буди съседите и в същото време все пак да изсушава . Препоръчаха ми Pax Norte… , но все повече си мисля ,че 300 лв. е твърде висока цена за винтелатор
Банята е 3.31 м2.
Молбата ми е да ми препоръчате някакви модели сифони по гореописаните критерии , както и читави вентилатор .

Сифони с отлично качество са HL с воден затвор и клапа против миризми primus blue.
Добри сифони са АСО, Viega. Пещан са много нисък клас сръбски продукти.

# 64
Есме, не. Водят я че е на водна основа, защото няма разтворители в нея за разлика от алкидната, но след като изсъхне не се отмива. Можеш да мажеш и с алкидна, всъщност. Но много мирише и съхне по-бавно.

# 65
Здравейте, търся си душ система за баня до около 2000 лв.. за сега мисля, да се насоча към невградена Grohe система. Нещо от този вид: GROHE Rainshower SmartActive 310, проблема, е че за пръв път правя баня и нямам идея дали това е наистина подходящо Simple Smile Оценявам всякакви идеи и мнения по въпроса. Благодаря.

# 66
Това явно е някаква много наджиджана система, но аз просто не мога да си представя какво правят тези функции като аквадимер и знам ли какво още. Аз имам нещо, което е тройно по-евтино и покрива всичките ми изисквания - мощна и обилна струя от питата, термостат, лесно захващане. Много ми харесва, че в изключено положение има едно щракване и се знае, че няма да сълзи... И е с хубаво покритие, чисти се много лесно. Какво повече се иска от един душ?

https://baniamechta.com/dush-sistema-termostat-hansgrohe-crometta-e240-27271000/

# 67
Ние се спряхме на българска термостатна душ система.

# 68
  • София
Такова нещо предлага ли се от нас..
https://www.facebook.com/reel/1156293302326249/?referral_source= … tive_in_feed_unit

# 69
Здравейте,моля за съвет за фаянса за баня,  мат или гланц?Харесала съм светли матови плочки,но ме тревожи поддържането им. Моля,споделете вашия опит.

# 70
  • София

Можеш ли с думи да опишеш какво е това нещо или да дадеш линк извън фейса? Нещото име има ли си... Или и този коментар ще бъде изтрит?

# 71
  • Варна
Някой има ли отзиви за гранитогреса на Keros? Доколкото виждам, марката е испанска, но имат и производство в Русе. Харесала съм някои серии, като например: това и това.

Търся и хубав гранитогрес с цвят дърво (дъб) и размери около 20*60. За Варна става въпрос.

# 72
  • София
Имам керос в едната баня, доволна съм, пише си испания на плочките, по принцип тук са се правили едни други, съвсем евтини серии, които можеш да видиш и като кай и фиоре.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 21:30 от Angel_Dust

# 73
  • София
Здравейте,моля за съвет за фаянса за баня,  мат или гланц?Харесала съм светли матови плочки,но ме тревожи поддържането им. Моля,споделете вашия опит.

Не виждам разлика в подръжката в едната ми баня плочките сa силно матови, в другата са с един такъв сатенен финиш, старата бяха гланц.
Гланцовите плочки не са ли демоде в момента newsm78

# 74

Не виждам разлика в подръжката в едната ми баня плочките сa силно матови, в другата са с един такъв сатенен финиш, старата бяха гланц.
Гланцовите плочки не са ли демоде в момента newsm78
Зависи от стил, цвят, площ и т.н.
Аз това пък никога не съм го отчитала, особено за баня (затова и при нея най-много залагам на извънвременни решения), че не ще тръгна след година-две да къртя плочки, щото са демоде.

Общи условия

Активация на акаунт