Банята - тема 47

• 39 307
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Тръбата не влиза в бетона, а в замазката. Наклонът и е 1-2 см.за това разстояние.
Не е трудно разбиването на замазката, аз сама я разбих моята, защото също местих сифон. Тръбите ги прави майсторът после, аз съм само по разрушенията😆

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 11:13 от Чи лу

# 466
Много ви благодаря за отговорите. Твърдо и упорито ще настоявам за директна тръба и ще казвам, че може да стане с директна тръба. Ако трябва и аз ще разбивам.Laughing

# 467
Черна станция, благодаря. Аз не мисля, че има някакъв наклон сега. То нищо няма в банята, само замазка по стените и пода. Според ММ нямало как направо към въртикалния мръсен канал да влезе нова тръба от сифона, защото трябвало да се разбива хоризонталната бетонна плоча, за да може тръбата да влезе под наклон. Ще видим другата седмица като дойде фаянсаджията какво ще се произнесе.

Нищо не се разбива по плочата, всички тръби са в замазката, която е бая дебела. То затова има прагчета в баните НС.  Майсторът ще знае как да го направи.

# 468
  • SF
Аз имах релефни плочки в банята и ги смених. Родих се с новите.

# 469
  • Точно където трябва
Слабо налягане на водата. Аз взех, че купих проточен бойлер, който отгоре на всичко е качен нависоко/ ако и това има значение/ Сега какво мога да направя? Гледаха 100 разбирачи и аз не знам какво да направя.

# 470
  • София
По казуса с подовия сифон
Във вашия проект, там ли е мястото на душа, защото е малко нелогично да е срещу вратата. Помислете го още веднъж.
Дъното на канализационната тръба от подовите сифони при вертикалата е на ниво горен ръб плоча. Така че, плоча не се кърти. Най-малкото на около 2 см е горната армировка. Замазката се прави толкова, колкото е нужна. Разстоянието между сифона и вертикалата трябва да е възможно най-кратко. Ако желаете линеен сифон, отидете и купете конкретно изделие, защото много се различават като монтажна височина и заустване. Също така трябва да се помисли какво се случва с тоалетната мивка и евентуален втори сифон. Ако в момента мивката и сифона са заустени към вертикалата с разклонител в замазката, няма как вие да си включите нов сифон направо във вертикалата. Лично за мен или удължавате трасето както сте го показали, или къртите всичко до плоча и си правите канализацията наново, съобразно вашите желания за вид и разположение на приборите.

# 471
Кое му е нелогичното на душа срещу вратата?

# 472
  • София
Слабо налягане на водата. Аз взех, че купих проточен бойлер, който отгоре на всичко е качен нависоко/ ако и това има значение/ Сега какво мога да направя? Гледаха 100 разбирачи и аз не знам какво да направя.
помпа за повишаване на налягането? Дали няма да свърши работа?

Кое му е нелогичното на душа срещу вратата?

Защото струята ще е насочена към вратата, не е ок. Хубаво би било да се обърне. Аз лично за такава баня бих сложила или среден или среден и под душа сифони, ако душа ще се прегражда или ще е с кабина.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 13:48 от Angel_Dust

# 473
Честно казано, и на мен не ми се вижда логично, макар моят да е разположен точно така Simple Smile
Но нямаше друго удобно разположение. Пръски до вратата обаче не стигат, така че не е това причината да ми се вижда нелогично, ама пак ми се вижда...

# 474
  • София
Ами при нас това в малката баня бешв един от вяриантите, но в крайна сметка избрях друг, където е успоредно, да пръска към мивката, реално обаче не я мокри по някаква схема или да кажем съвсем малко понякога, а банята е по-малка. Не знам според мен така има по-реален риск да подлее под вратата. 🤷‍♀️

# 475
  • Варна
И аз исках да предложа друго разпределение на банята, но не знам дали собственичката го е обмисляла.
По принцип при проектирането на баня се избягва тоалетна и душ да са срещу вратата. Логиката е при влизане в банята да няма видимост на човек в неудобно положение от хората в коридора.
Ако има как да се разменят местата на душ и мивка, ще е идеално.

# 476
  • София
"Нашият" душ е срещу вратата. От всякъде там му в мястото. Така когато не се ползва, е по-широко.
Преместихме подовият сифон от средата към мястото на душа (от кръгъл на лентов). Никак не е малко замазката  сигурно е към 15 см, за да се получи наклона, включително намалявахме височината на вече поръчаната врата.
Изискването бе да е мокро само до към тоалетната чиния,  тъй като има и пералня, и това наложи по-високо до вратата.
Като се изкърти старата замазка нивото падна с около 10 см под нивото на коридора, с сега е с около 5 над него.
Ето и псевдорелефните "ни" плочки.
Скрит текст:

Добавих и как е в банята, за да се добие представа, има някои неща за довършване, нещо което ми боде очите, но така ще си остане.

"Банята ни" е почти толкова колкото е въпросната, ако не се отчита пространство около 65 см до вратата където има пералня.

На вилата ни мивката е срещу врата, а в ъгълът между тоалетната чиния и мивката е душа... с нетърпение чакам картбланш и там да се развихря. Абсолютно неудачно разпределение.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 15:55 от Desem

# 477
По казуса с подовия сифон

Дъното на канализационната тръба от подовите сифони при вертикалата е на ниво горен ръб плоча.

Хубаво описание, но нищо не разбрах. Терминологията ми пречи и начинът на описание (с терминология).

Канализационните тръби за тоалетната и за канала на пода би трябвало да са в онази шахта с голямото кръгче.
Аз не бих рискувала с голямо разстояние между отходната тръба на тоалетната и шахтата. За тръбите в пода за канал на подовия сифон (и този от мивката) вече са обяснили - в замазката са, трябва да се разкърти, може би само за новата тръба, а старата може да се запуши и да не се вади от пода. Как да стане - душ-кабина до вратата е добра идея, но трябва да се помисли като размери и отваряне, така че  хем душ-кабината да е комфортно голяма, хем да има място за краката на седящите на тоалетната чиния. Мивката, ако се окаже, че има място, бих завъртяла на 90 градуса по дългата стена към вратата, за да има място и за мивка и за плот до нея. Но е въпрос на мерене и пресмятане.

# 478
Здравейте момичета и момчета!
Моята баня е ремонтирана преди години, дойде ред за смяна на шкафа, паравана и душ панела.
Хидромасажен душ панел намерих точно като стария ни, поръчах го.
Искам да ползвам мивката и за това в Баня стил поисках оферти за шкафче от ПВЦ с моите размери.
Знаете ли къде на друго място правят шкафчета от ПВЦ по размири на клиента?
С паравана ударих на камък. Той също е с нестандартни размери и имам доста изисквания по него.
В Браво има възможност, но с компромис.
Изпратих запитване до Solution of glass. Къде другаде да пробвам?

# 479
Здравейте, някой от вас, който го е правил дали може да ми даде идея. Става въпрос за слагане на сушилня върху пералнята. Със свързващ кит, дори универсален няма да стане, тъй като пералнята е слим, а сушилнята е нормална и по-дълбока съответно. В голяма чуденка сме какво да правим, а и не искаме да излезне много скъпо решението. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт