Банята - тема 47

• 37 941
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София
slavi_d, не използвахме предназначен за целта профил, защото се оказал много скъп (не са ме информирали тогава - сега разбирам 😁), та съпруга ми и началника на бригадата са взели решение да го направят с Г-профил, алуминиев. Профила е закачен за стената, след това боядисан. Гипскартона спира на 1см от стената, под профила. Та така. Някакво "побългаряване" са направили. Иначе профил, който се използва за такова изпълнение бил към 80лв/м. Отделно, че и се чакало с поръчка. /това е инфо от съпруга ми/
Галски, може ли да попитам - таванът как точно е изпълнен? С профил ли правихте засенчването на тавана и ако да, какъв ползвахте?
Не съм сигурна, че точно така се казва, но съм виждала Ceiling Shadow Gap да го превеждат така. Simple Smile

# 721
  • В.Т.
Страхотно се е получило. Вероятно е било по-трудно по този начин, но си е струвало.

# 722
  • София
Здравейте,тъй като ни предстои ремонт и четейки понаучих доста като инфо,но имам една молба:
Бихте ли ме посъветвали на този фаянс какъв вариант за под бихте сложили/гранитогрес/?
Имаме семеен спор по въпроса.Smile

Бладогаря и хубав ден!

# 723
Не разбрах дали тези и трите вида ще се комбинират на стената или първите ще са стенни, а м/у другите избирате за пода, но и в двата случая бих сложила средните за под.
Чувствам се по-добре в бани, в които подът е по-тъмен от стените, дори да е с лека разлика.
Ако комбинирате 3-те вида по стените, добавянето на още един, 4-ти тип, ми идва много шарено.

# 724
  • София
Средното сиво от акцентната.

# 725
# 726
Липсва, а е желателно да има и друга информация - площ, разположение на други елементи, осветеност (включително естествена светлина или не), каква част от пода е видима, къде ще е разположен акцентът (ако е такъв с шарените плочки), дали и трите модела плочки са включени в стените (ако е така, ми се виждат много)... 
Втората и третата като визия са подходящи, не знам има ли подови плочки серията и какви са, но изборът между тях не е еднозначен и освен че зависи и от други елементи и разположението им, трябва семейно да решите разногласието, тук помощ по този въпрос надали ще дойде, все пак не ние ще се къпем във вашата баня.
Не мога да си представя какъвто и да е спор с ММ (било за обзавеждане, било за друго) да го поставя във форум и някой да реши вместо нас.

# 727
  • София
Не разбрах дали тези и трите вида ще се комбинират на стената или първите ще са стенни, а м/у другите избирате за пода, но и в двата случая бих сложила средните за под.
Чувствам се по-добре в бани, в които подът е по-тъмен от стените, дори да е с лека разлика.
Ако комбинирате 3-те вида по стените, добавянето на още един, 4-ти тип, ми идва много шарено.

Шаренийката е за кабината.Другите /тъмно и светло/ще редим на стените.И не можем да се разберем какво да сложим за под.

Кубратова,спорът е между мен и децата,които ще ползват тази баня.Аз искам да сложа имитация на дърво.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:31 от snegura4ka

# 728
На това синьо не бих сложила дърво. Бяло/сиво.

# 729
  • София
В никакъв случай "дърво" на тези плочкидецата какво искат, по принцип, който ще я ползва трябва да има тежката дума. 🤷‍♀️

# 730
И аз не бих сложила дърво на тези плочки. Поддържам горните мнения. Бих сложила един от цветовете в шарената плочка (вероятно серията има и поне 2 вида подови плочки), всъщност един от двата цвята в едноцветните модели, които си показала.
И с децата да е спорът, пак не можем да помогнем - Ангелчето го е казала - който ползва, той поръчва музиката, пардон, плочките Simple Smile

# 731
Сега цъкнах в гугъл, от тази серия гранитогрес за пода има само светлосиньо, т.е. нямате избор.
А на цялата синя шарения да има и дърво... от мен имате не😆

# 732
Те наистина ли са синкави? Мислех, че моят монитор нещо изкривява цветовете.

# 733
И от мен НЕ за дървесни плочки. По избор нещо от цветовете на декорните плочки. Нещо неутрално като десен, за да изпъкне декорът.
И защото винаги съм се съобразявала с мнението на околните, да кажа също - който ще се къпе в тази баня, той/тя да избира плочките. Иначе всеки ден ще ги гледат и ще се дразнят.

# 734
Много харесвам дървесните плочки, но в тази комбинация не и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт