Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 12

• 12 884
  • 231
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ако не се отварят профилите, в списъка ЧАКАЩИ може да се проверят дали детето още е там.

# 181
  • София
Отворих на две училища списъците с чакащи и вече са променени, таа явно е минало, но още мейли няма.
Проверих на всички училища, в които бях писала моя. Масово са останали 4та група, в районното ни почват дори от 2ра група. Таа предполагам, надявам се си е приет в районното (първо желание му е).

# 182
Кога се очакват мейли? Аз нямам мейл, влязох в профила и там не излиза да имам активни кандидатури. Така ли трябва да е? Допълвам: намерих детето си в списъка с класирани.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 14:06 от AriaNovaKaq

# 183
  • София
Сайтът не е много респонсив, но видях вече качени списъци с Класирани и се намерихме там Simple Smile
Редактирам.
Даже заявлението изтеглих.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 14:15 от Erinne

# 184
Здравейте, дайте ми съвет. Детето го приеха в училището, което е на второ желание, а по първото желание не успя да се класира за малко (в списъка се пада 2-ро неприето дете 😣). Ако изчакаме второ класиране какъв ще бъде шанса реално да се класира отново и да я запишем в прилежащото училище тогава? Изобщо имаме ли право да сложим същото училище като желание за второто класиране?
Да запиша ли сега или да чакам 2-ро, 3-то или даже 4-то класиране? Има ли шанс да не останат места по училищата? 😂

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 17:43 от Idktho

# 185
  • пустинята Гоби
Зависи кое е училището.

# 186

Ако има значение - виждам че училището все още има 12 свободни места и 1 дете в чакащи
В училището, което искаме е с 0 свободни и 38 чакащи, от които 1 е от първа група... 😣

# 187
Някой може ли да ми каже, какво означ

# 188
Моля кажете, какво означава номерът в последната графа на таблиците. Не до всяко име го има
.

# 189
  • София
Това означава, че децата са били на томбола. Дават им се случайни номера и ги класират от най-малкото към на-голямото число. Същото е, както и при градинските класирания.

# 190
Здравейте, когато желаещите с еднакви критерии за прием  са повече от свободните места, то тогава системата генерира случайни номера за всяко дете и с тези номера детето участва в жребий за местата. Ако го изтеглят, го приемат, ако не го изтеглят - остава в чакащите. Тези случайни номера са номерата в последната графа на таблиците. Успех!
Моля кажете, какво означава номерът в последната графа на таблиците. Не до всяко име го има
.
[/quote]

# 191
Благодаря! Така предположих и аз. Но има деца със същите критерии, които не са били на томбола. Защо така? И още нещо да питам - при следващо класиране пак ли ще се "джуркат" номерата за евентуално свободни места и има ли значение кой по ред номер в списъка на чакащите е детето? Примерно моето е номер 15 от около 40 чакащи деца.
Просто се чудя, дали да го записвам след първото класиране по 3-о желание или да рискувам за първото желание на второ класиране. Има ли шанс според вас?

# 192
Зависи от училището.

# 193
  • пустинята Гоби
Под зависи кое е училището, аз имам предвид да сте следили предишни години и да знаете мърдат ли чакащите на 2 и 3 класиране.

# 194
Благодаря! Така предположих и аз. Но има деца със същите критерии, които не са били на томбола. Защо така? И още нещо да питам - при следващо класиране пак ли ще се "джуркат" номерата за евентуално свободни места и има ли значение кой по ред номер в списъка на чакащите е детето? Примерно моето е номер 15 от около 40 чакащи деца.
Просто се чудя, дали да го записвам след първото класиране по 3-о желание или да рискувам за първото желание на второ класиране. Има ли шанс според вас?

Общи условия

Активация на акаунт