Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 12

• 11 883
  • 230
  •   1
Отговори
# 195
Не съм следила, но е доста желано училище. Ако ще улесня, желаното училище е 38-о, а на първо класиране е приет в 133-о. Чудя се дали да го записвам заради руския. Иначе знам, че училището е добро. Но ме притеснява, че ако не го запиша сега, после няма да се класира в хубаво и близко училище.

# 196
Можете да изчакате до следващото класиране, поне в последните години са оставали по 1-2 места. То вярно, че година с година няма (особено тази с намалелия прием на съседното 7-мо), но все пак.

# 197
  • София
Днес записах детето в училището, което са го приели. Обаче очакваме резултати от Италианския лицей тази събота. Ако са го приели в Лицея, мога да го отпиша от училището, в което е записан, без проблем, нали?

# 198
Да, веднага трябва да връщат удостоверението. А можете и да си го оставите за понеделник, но е последен ден за записване.

# 199
  • София
Точно защото е последен ден, не исках да го оставям за понеделник - всичко се случва.

# 200
Сега гледах класирането за първи клас в едно училище и ми направи впечатление, че има приети деца от 4та група с допълнителни точка, а в некласираните има деца 1ва група без точки. Не знаех, че е възможно.

# 201
Не е възможно. Да не би да гледате списък Чакащи?

# 202
Сега гледах класирането за първи клас в едно училище и ми направи впечатление, че има приети деца от 4та група с допълнителни точка, а в некласираните има деца 1ва група без точки. Не знаех, че е възможно.

Къде виждате неприетото дете? Ако е в Чакащи - значи сега си е преподредило желанията.

# 203
Не съм следила, но е доста желано училище. Ако ще улесня, желаното училище е 38-о, а на първо класиране е приет в 133-о. Чудя се дали да го записвам заради руския. Иначе знам, че училището е добро. Но ме притеснява, че ако не го запиша сега, после няма да се класира в хубаво и близко училище.
Миналата година в 38мо бяха записани всички деца още от 1 класиране. Моето го записах още на 1 класиране, въпреки, че ми беше 3то желание. Август месец го отписах и имаше 1 свободно място. Като цяло рядко се намират свободни места. А в Пушкин през Август имаше 2 свободни места. Тогава обмислях за го запиша в Пушкин, но променихме локацията. Според мен изчакайте до петък за Пушкин. Успех

# 204

Къде виждате неприетото дете? Ако е в Чакащи - значи сега си е преподредило желанията.
Там го гледам да. Мислих, че са некласираните. Благодаря!

# 205
Миналата година в 38мо бяха записани всички деца още от 1 класиране. Моето го записах още на 1 класиране, въпреки, че ми беше 3то желание. Август месец го отписах и имаше 1 свободно място. Като цяло рядко се намират свободни места. А в Пушкин през Август имаше 2 свободни места. Тогава обмислях за го запиша в Пушкин, но променихме локацията. Според мен изчакайте до петък за Пушкин. Успех
Благодаря, но какво имате предвид под това да изчакам за Пушкин до петък? Не ми стана ясно? Simple Smile

# 206
Благодаря, но какво имате предвид под това да изчакам за Пушкин до петък? Не ми стана ясно? Simple Smile
Понеже ми се стори, че сте разколебана. Може да не съм Ви разбрала правилно. Момента със записването е много емоционален.

# 207
Правилно сте ме разбрала. Реално колебанието ми е да го запиша в 133 или да рискувам за място за 112, защото то ни е прилежащо. Ние сме в Оборище, а другите две училища са в Средец. Но не знам дали и в 112 ще остане някое място за второ класиране. Най-вероятно ще го запиша в Пушкин, а ще дебна в края на лятото за някое освободено място в 112 или 38.
П.С. Емоционален е моментът, да, но според мен не колкото първият учебен ден. Затова искам да съм убедена, а не притисната от обстоятелствата в решението си.

# 208
Здравейте, интересува ме дали отказът от записване за 1-ви клас в училище, в което сме класирани, става писмено като при яслите и детските градини? Или е достатъчно просто да не предприемаме нищо по записването и да изтрием училището от желанията преди второ класиране? 

# 209
  • София
Здравейте, интересува ме дали отказът от записване за 1-ви клас в училище, в което сме класирани, става писмено като при яслите и детските градини? Или е достатъчно просто да не предприемаме нищо по записването и да изтрием училището от желанията преди второ класиране? 
Няма нужда от писмено заявление за отказ - просто нищо не правите. Няма санкция от това, че детето е прието и незаписано; няма проблем да посочите същото училище, в което не сте записали детето, отново в желанията си за следващото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт