Не искам да кърмя

• 8 223
  • 224
  •   1
Отговори
# 120
Това отново е следствие от хилядите поколения преди нас. Ако майките не бяха програмирани да се "вманиачават" по децата си, или теми свързани с тях, вероятно нямаше да сме добре оцеляващ вид. Някои повече, други по-малко, но фокусът е изцяло там, особено в първите 2-3 години. За хората около тях може да е дразнещо и да въртят очи колкото искат, но това много често продължава докато самите те не станат майки и не се хванат, че обстойно разглеждат съдържанието на всеки памперс.
Всъщност вманиачаването не е от поколения, защото до преди 100 години хората са раждали по 10 деца и което оцелее. Ползвали са се включително и за работна ръка.
Имането на едно-две деца води до вторачване във всяко нещо. Плюс свободно време и финансов ресурс.
Човекът е оцеляващ вид заради съвкупност от фактори, а не заради манията си към децата.

# 121
  • София/Севлиево
Аз съм дългокърмено бебе и все боледувах,а в по-зряла възраст се сдобих с куп алергии и супер лесно се разболявам,та не виждам полза от това,че майка ми ме е кърмила толкова много време...
Не отричам ползите,но не искам да ми се набива постоянно в очите колко е важно да се кърми и как съм нямала истинска връзка с децата ми(а най-грозното нещо, което съм виждала,е майка да кърми почти 5-годишният си син, защото тъй се успокоявал,брр).

# 122
  • София
Точно тръгнах да пиша, че вманиачването по децата е от скоро, но Like_Smoke ми спести писането от телефона.

# 123
Не е от скоро. Винаги го е имало, сега просто е по-изразено заради информацията, до която имаме лесен достъп.
А това с раждането на много деца не е било, само защото "което оцелее", а именно, за да бъдат използвани за работна ръка, след като хората са открили земеделието, като един от основните начини за изхранване, и след като са започнали да се установяват на едно място за дълги периоди от време. Пещерният човек не е имал по много деца, именно заради по-трудният и различен начин на живот.
Но това вече са други, далечни теми, които са също толкова достъпни за хората, които имат интерес.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 14:38 от Elunaria

# 124
Никога не съм се вманиачавала в тема кърмене. Бях си решила, че ще пробвам да кърмя и каквото стане. След раждането дори се цедях някакво време, но видях, че полза няма и спрях. Малкият е на смесено хранене почти от самото начало. Сам категорично отказа на гърда като стана на 5 месеца. Колкото толкова. Не съм се вкарвала във филми, а и никой не ми е дуднал (само това липсваше). На мен ми беше важно да е нахранен и щастлив. От есента тръгва на ясла и предполагам ще се почнат честите болести, но за момента не мога да се оплача (пу-пу да не урочасам).

# 125
Аз  не отричам нищо. Просто нямам примери покрай мен, които да докажат това. Ако имаше 1-2 деца по - здрави от моето или без алергии добре. Но няма, хора.
Моя приятелка още кърми нейното детенце на 2+ и то хваща всеки един бацил! А дори не ходи на ясла. Не мога да кажа "да, виждам ползите".
Както казах и мъжа ми е кърмен до късно и ползи също не виждам. Сигурно ги има, но докато не ги видя няма как да кажа "да, има хиляди ползи".
За съжалението - да, аз го казах и по - нагоре. Сега отново ще се пробвам, въпреки че чакаме близнаци и имам още едно дете.
Виж. Аз съм мъж и изглежда съм чел повече за кърменето от тебе.
Предлагам да не  даваш смешни примери.
Ако искаш ще ти обесня защо са смешни.

Може да решиш да не кърмиш, но да твърдиш че химията е по-добро за детето от естествената кърма........
За това казах да четете. Поне малко.
Ако не ви се чете пък, питай педиатъра.

Нещо като печатана 3Д пържола е много по-полезна от прясното месо.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 19:06 от RoninBG

# 126
Ако поради някакви здравословни причини майката не може да кърми, тогава АМ е чудесен заместител. Много по-добро, изчистено и направено за бебета. Това сравнено с киселото мляко от близкото минало.... Обаче кърмата е точно и специално за твоето бебе. Така е отредила природата. А кърменето е едно от най-прекрасните неща (повтарям се, но е така) и само като чуя, че няма да кърми, щото е "отвратително" или "ще ми увиснат циците", направо изумявам. И двете съм ги чувала в реалния свят.... А и другото - давам си му шишето, чиста работа, не е като да те дърпа като крава. (също съм го чувала). При това казано от майки. Просто прекрасно.

# 127
  • София
Ако живеехме според отреденото от природата, още щяхме да се обличаме в животински кожи, да живеем в пещери и на 40 да се считаме за престарели. Да не споменавам за смъртността от някои болести, напълно лечими в момента с химия.
Нека не даваме наклон на чуждите лични избори.
Който иска да кърми – да кърми, който иска да дава АМ – да дава АМ.

# 128
Да съм те задължила нещо....?!?

Изказвам мнение. Или не може?

# 129
  • София
Е, то и аз изказвам мнение. Просто моето мнение е против осъждането на чуждия личен изобр.

# 130
В случаят сравнението не е правилно, защото не е като да са измислили нещо по-добро и напреднало. Измислили са някакъв компромис.

# 131
Ако ти кажа - Защо, миленака, не си кърмила като си права и здрава жена? - това е осъждане на чуждия избор. Не те карам да си кърмиш детето, нали?

# 132
  • София
Съгласна съм. Просто мен този компромис ме устройваше прекрасно.

# 133
  • Далечният изток
Тази тема много се изроди. Казваш, че си кърмила детето си и отсреща - ама как може, то няма смисъл, те кърмените деца повече се разболяват... И т.н. Rolling Eyes

# 134
  • София
Или казваш "не съм кърмила" и отсреща "ау, как може, това е природно и толкова прекрасно".

П.П. Между другото, почти буквално ми зададоха този въпрос януари. Въпросната тъпче детето си с антибиотици, но се опита да ми каже колко вредна била химията...

Общи условия

Активация на акаунт