Не искам да кърмя

• 8 220
  • 224
  •   1
Отговори
# 135
Или казваш "не съм кърмила" и отсреща "ау, как може, това е природно и толкова прекрасно".

Самата истина.

Само като констатация обаче. Леко преувеличаваш, че някой ти е казал "как може"....

# 136
  • София
Или казваш "не съм кърмила" и отсреща "ау, как може, това е природно и толкова прекрасно".

Самата истина.

Само като констатация обаче. Леко преувеличаваш, че някой ти е казал "как може"....

За "природно" съм напълно съгласна,  но за "прекрасно" никак не съм.

За констатацията си права що се отнася до тази тема. Допълних си предишния пост.

И едно уточнение:
За мен "природно" не е синоним на "добро, хубаво".

# 137
И как точно знаеш, след като не си го изпитала?

Все едно аз да твърдя колко е гадно да се лети в космоса.

# 138
  • София
Защото не съм на 5 и отдавна мога да преценя дали нещо би ми харесало или не. Както например още отсега мога да ти кажа, че ще ми е гадно да летя в космоса без да съм го правила.

# 139
Всъщност не, не може да кажеш, когато не си го правила. Може само да предполагаш.

Все ми е тая. Спирам този безмислен диалог. За теб явно е много важно да си валидираш избора и да докажеш на себе си колко е гадно да кърмиш.

# 140
  • София
Всъщност не, не може да кажеш, когато не си го правила. Може само да предполагаш.
Скрит текст:
Все ми е тая. Спирам този безмислен диалог. За теб явно е много важно да си валидираш избора и да докажеш на себе си колко е гадно да кърмиш.
Всъщност, не – мога да кажа, защото знам, че няма да ми хареса. Имам съвсем конкретна причина, поради която го знам.
По отношение на кърменето ситуацията е подобна.

По-добре не обяснявай на другите за тях, защото вероятно не си запозната с всички факти.

Иначе аз нямам никакъв проблем с избралите да кърмят. Дано и те да нямат проблем с избралите да не кърмят.

# 141
За кърменето виждам си имате тема на разговор.
 Ще ви кажа нещо друго.

Гледам че бащата бил нещо съвсем друго. Придадтък към семейстовто. Той нямал глас.

Ще ви кажа от гледната точка на мъж.

Ако не направите мъжа от първия ден част от това пътешествие (гледането на детето) и то пълноценен/пълоправен.
Не се сърдете, когато той е отчужден.

Вие си взимате еднолично решения и после мъжа е виновен.

Ако сте и искате да бъдете семейство.
Мъжа трябва да участва във всички решения, действия и тама каквото правите. От преди бремеността и така целия живот.

Каква е връзката майка <> дете ? Дето мъжа не може нищо да каже ?

Почвате си гледането на детето много грешно.

Изолираме бащата и после ...... амаааа той е изолиран.

Няма вече аз ти той тя. Ако сте семейство всичко се решава от двамата.

Ако вие всичко си знаете. Не ви трябва мъж.

И само някой да ми каже какво не можели мъжете.
Като ще го храните с АМ май май няма какво да не може.
Поне за мене.
Всичко съм правил. И да повечето нормални мъже могат да правят всичко.

Ако искате мога да ви направя показно как се къпе 1 дневно дете.
Да повивам, да преспивам, да оригвам и др. такива.
И нито ми тежи, нито нещо ме притеснява.

Та взимайте си вие решения. Скоро няма да ви се пречка мъжа.

# 142
И аз си мислех, че е много гадно, докато не го изпитах лично. По-мило нещо от това нямаше, докато беше съвсем малко бебе за мен.
И не, не съдя аз лично никой защо е или не е кърмил, негова си работа. Въпросът е защо некърмилите драпат със зъби и нокти да обясняват колко е отвратително, колко е полезно сухото мляко, как може мъжът да обслужва, докато ти спиш (което е напълно възможно и с кърмещи жени), как децата на 5-10 некърмили боледували по-малко (което ме навежда на мисълта как ходите и ги питате - ти кърми ли, а боледува ли, ама колко често, ама с каква продължителност?! Wtf, някакво социологическо проучване с цел защитаване на теза антикърмене по групи и форуми ли правите?). Аз лично си гледам в моята паничка, но просто кърменето Е или може да бъде напълно приятно преживяване. Кой иска да се пусне по тоя път да се пуска, който не - да не обяснява глупости и толкоз.

Ронин, моят мъж от ден 1 вкъщи я къпеше, сменяше пелени, преобличаше, гушкаше, подаваше за кърмене, изваряваше залъгалки, сменяше оповръщани дрехи и чаршафи и в момента има изключително близка връзка с детето именно защото не съм го пратила на дивана, че гОркият да си отспива, докато аз се превръщам в обслужващ персонал. Ама няма да те разберат много.

# 143
  • София
Ронин, то това е извън темата, но съм 10000% съгласна с теб. При нас в общи линии беше както си го описал. Буквално от деня на изписването.

# 144
За ролята на бащата съм напълно съгласна, че е от самото начало.
Просто има много жени, които смятат, че мъжът не прави нещата по най-добрия начин - разбирай техния. Скоро чух нещо, което смятам, че е вярно - в България децата се отглеждат от еднополови двойки - майка и баба. Мъжът обикновено спи на дивана, майката с детето и така докато се стигне до момента - Мъжът ми не се включва, имаме семейни проблеми, нямаме интимност и т.н.

# 145
milenaka, Ella

За малко да помисля, че нещо на мен не ми е наред Simple Smile
Lollipop

# 146
  • Melmak
Ела, до една степен съм съгласна с теб, че хората могат сами да си решават.

Просто се чудиш от къде знаем кой кърмил и кой не. Аз крайно не се интересувам, но жените го споделят и без да ги питам. Особено дълго кърмещите са много горди и винаги го споменават. Аз дори с близки приятелки не повдигам темата, защото наистина не ме интересува. Обаче знам кое бебе е кърмено и кое не (около мен), защото или съм виждала, или ми е споделяно без да съм проявила интерес.

# 147
  • Варна

Е, аз пък съм го изпитала и нищо хубаво не усетих. Едно от най-прекрасните неща, дрън, дрън...

# 148

Е, аз пък съм го изпитала и нищо хубаво не усетих. Едно от най-прекрасните неща, дрън, дрън...
И на мене не ми е най-приятно да ходя на работа.
Ама ходя.
Аз по-скоро гледам да правя, "правилните" неща.
Живота не е пасти с боза. Някой път пък правим неща дет на са ни най-приятни.

# 149
  • Варна
След като има чудесен заместител не знам защо трябва да се примирявам с неща, които не са приятни.

Общи условия

Активация на акаунт