Не искам да кърмя

• 8 174
  • 224
  •   1
Отговори
# 165
Ох,  не съм си и помисляла, че мъж ще дава акъл в тема за кърмене.
Ронин, достатъчно съм чела. По - нагоре се изтъкна как имало ВИДИМИ разлики между кърмени и некърмени. Аз разлики не виждам, което не означава, че ги няма.

Понеже за втори път пишеш за видими разлики, върни се и прочети постът ми отново. Не си го разбрала.

# 166
Marthina, интересно ми стана защо мъжът ти има предпочитания да НЕ кърмиш. Какви са доводите му?
От чисто любопитство питам.

# 167
  • София
Доста личен въпрос.

# 168
А, изобщо не съм го питала даже, честно казано. Той знае, че ще направя това, което аз реша и просто сподели мнение.

# 169
Да, по отношение на кърмата и кърменето аз определено не съм направила най-доброто за моето дете. Което не значи, че го обичам по-малко или сега не правя други неща, в които се старая да съм добра, но не винаги успявам. Изобщо не ме е срам да го призная, нито пък се чувствам по-зле от това. Перфектни родители няма. Всички правим грешки, лоши избори или просто някои неща не ги искаме. Един е добър в едно, друг в друго.
Да така е.
Няма перфектни родители.
Говорим по принцип не за теб или за мен.
Семейставата са различни. Ситуациите са различни.
Кавам само да си взима информиран избор.
И че няма как АМ да е по-добро от кармата. В 99% от майките.
Сега ако се забием в 1% които там имат някакъв частен момент  обезмисляме цялото говорене.

Лично аз го карам на много четене и после на усещане.
Няма кой да ви каже как детето ви се чувства най-добре , как да го възпитавате и др.

Като порастне детето, ще видите как сте се справили.

Повечето хора тук не се познаваме. Няма как да са лични нещата.
Аз опитвам във всички теми, да бутам нещата към принципа не към личноста.
За сега не ми се отдава.

# 170
Да, по отношение на кърмата и кърменето аз определено не съм направила най-доброто за моето дете. Което не значи, че го обичам по-малко или сега не правя други неща, в които се старая да съм добра, но не винаги успявам. Изобщо не ме е срам да го призная, нито пък се чувствам по-зле от това. Перфектни родители няма. Всички правим грешки, лоши избори или просто някои неща не ги искаме. Един е добър в едно, друг в друго.

Точно така е. Това важи и за мен с първото ми дете. Че даже и с второто защото в началото беше на смесено хранене, после мина само на кърма. Пак чувствам, че не съм направила най-доброто по отношение на храненето в самото начало на живота му.

Но ти именно си го казала правилно - грешки, лоши избори. Да решиш да не кърмиш защото смяташ, че нещо не те кефи, за да не ти увиснат гърдите или за да може друг да храни бебето с шише т.е без да имаш медицинска причина е точно това - грешка и лош избор. Което не означава, че една жена няма право на него. Всички имаме право и на лоши избори понякога и ОК ако си го признаем, а не да настояваме как имало прекрасен заместител и как кърменето не било чак толкова важно. Заместител на кърмата няма. АМ си е алтернатива за да яде нещо бебето и никога не следва да е първи избор. Кой каквото и да казва, това са фактите.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 14:30 от A-L-I-N-A

# 171
  • Варна
За мен АМ си е заместител на кърмата, при това съвсем добър. Ако кърмата нямаше заместител, бебетата на некърмещите жени щяха да умират или да се търсят кърмачки, както е било в средновековието. И защо да не следва да е първи избор? Някой ще дойде да ми дава наклон за това какво ще избера аз ли? Нека дойде, ще стане много интересно.

# 172
Ако някоя жена по една или друга причина не е кърмила и има комплекси в следствие на това, това не бива да е причина да обяснява как АМ е по-полезно от кърмата или със същата хранителна/емоционална стойност. Иначе ако щете и с айрян, и с боза ги хранете, само не обяснявайте глупости, които са доказани от хора, далеч по-интелигентни от всички тук и посветили се на темата.

# 173
За мен АМ си е заместител на кърмата, при това съвсем добър. Ако кърмата нямаше заместител, бебетата на некърмещите жени щяха да умират или да се търсят кърмачки, както е било в средновековието. И защо да не следва да е първи избор? Някой ще дойде да ми дава наклон за това какво ще избера аз ли? Нека дойде, ще стане много интересно.
Ти пак центъра на вселената.
100 пъти ти се каза че никой не ти казва какво да правиш. Демокрация си е.
Но недей да насаждаш мнения които не са ..... как да кажа да не те обидя. Много научни.
Ти си знаеш за твоето дете кое е най-добре. Действай си спокойно.

# 174

За теб може и да е, ама за науката не е. Личното ни мнение няма никакво значение и не променя фактите. То за някои и киселото мляко е чудесен заместител и те така надъхано спорят как нас едно време с кисело мляко са ни хранили пък "нищо ни няма".
Не е първи избор защото не е най-доброто за бебето и не е естествено. Човешкото бебе е бозайник и природата е предвидила как да се храни, АМ е за извънредни ситуации когато кърменето е невъзможно за да оцелее някак бебето и не следва да се пропагандира като добър избор за бъдещите майки, които даже не са пробвали да кърмят.

# 175
  • София
За нашето семейство АМ беше най-добрият избор.

# 176
Уважавам избора Ви.

# 177

Доколкото прочетох във вашето семейство това е бил единствения избор, т.е нямате база за срванение и не знаете как е щяло да бъде с кърмене. В този смисъл това са само догадки.

АМ може да е бил най-добрия избор за теб по ред причини, все пак има предимства за майката да НЕ кърми, но не може да е най-добрия избор за бебето, освен ако майката не приема лекарства, несъвместими с кърменето и др. подобни медицински състояния, при които кърмата може да навреди. В този смисъл изказването не е съвсем коректно.

# 178
АМ не е никакъв заместител на кърмата. Заместител е на животинското мляко, с което майки без кърма са хранили децата си навремето.

# 179

Доколкото прочетох във вашето семейство това е бил единствения избор, т.е нямате база за срванение и не знаете как е щяло да бъде с кърмене. В този смисъл това са само догадки.

АМ може да е бил най-добрия избор за теб по ред причини, все пак има предимства за майката да НЕ кърми, но не може да е най-добрия избор за бебето, освен ако майката не приема лекарства, несъвместими с кърменето и др. подобни медицински състояния, при които кърмата може да навреди. В този смисъл изказването не е съвсем коректно.
Според мене е коректно.
Ако семейството е взело информирано решение. А от поста ми изглежда да е така.

Общи условия

Активация на акаунт