Разкажете за своето прекрасно раждане

• 18 778
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Много хубава темичка, Емем, следя я с интерес. А ако взема да родя преди 8-ми непременно ще се включа!!!  Laughing
Защото знам, че моето раждане ще бъде най-прекрасното събитие в живота ми (и този на тати). Нямам търпение да видя това малко същество!
(сега го уча да казва "тата"  като излезе Mr. Green)

# 61
не знам какво прекрасно и мотивиращо има в едно раждане със секцио, освен моментът след това, когато си гушкаш бебето.
А някой ще ми обясни ли каква е допълнителната мотивация, от която се нуждае?

# 62
Емем, пратих ти моя разказ, кажи дали си го получила  Peace

# 63
Много благодаря на всички, които се включиха в състезателната и в съпътстващата програма! Вече имаме 10-тина изпратени разказа за конкурса и още 7, публикувани тук - на Лъчезарна, Мирена, Пипилота, Gvendolin, Мис Бу, fibi4ka, la_chicita_linda. Благодаря на всички! Очаквам още няколко разказа от майки с прекрасни раждания, които са ми обещали да драснат по няколко реда. Много се радвам, че конкурс все пак ще има! Макар че разбирам тези, които не възприемат конкурсната идея - но това не е състезание коя е родила най-хубаво, най-леко, най-естествено и пр. Просто трябват красиви истории, за да се уверят майките, на които предстои раждане, че то самото може да е нещо приятно и интересно, а не непоносима болка и ужасно мъчение, което "бързо се забравя, щом си гушнеш бебчето". А конкурсът е само за да се отсеят най-добрите от тези разкази, които пък след това могат да се сложат някъде на видно място - в закована тема или сайт за раждането. Парични награди няма, медали също  Wink. Анонимен е, за да се абстрахират четящите от никовете на потребителите и да реагират единствено на самата история. Но има някои разкази, които са лесно разпознаваеми, защото вече са описвани подробно в отделни теми (раждането на Мирена; Поли; моето; благодаря също на Мис Бу - очаквах твоята история, но не знаех, че вече си я описвала няколко пъти, явно е било преди да вляза във форума). Така че аз самата също няма да участвам в конкурса, но пък мисля да пусна кратка версия на разказа си в "съпътстващата програма", т.е. в тази тема, за тези, които не са го чели. Призовавам Поли и другите също да го направят (както направи Мирена). Има ли нужда да добавяме и тези разкази в конкурсната програма? Аз мисля, че не. Те вече са публикувани веднъж, прочетени са много пъти, така че нека ги има в съкратен вариант тук, за да са накуп. Но ако искате, мога да ги пусна и там за гласуване - ако авторите са съгласни, въпреки че те са дали мнението си вече, пускайки ги тук. Какво ще кажете?

А сега искам да споделя как виждам конкурса и да поискам съвет. Мисля да пусна темата в Клюкарника, защото там влизат най-много хора, какво ще кажете? Ще пусна анкета за избор на най-интересните разкази и ще пусна всеки от разказите като отделен пост от моя профил. Ще дам 7 дни за изчитане и гласуване. Ще определим 3-те най-харесвани разказа според анкетата. След това ще обявим победителите и ще съобщим чии са разказите, с изключение на онези, които изрично са обявили, че не желаят да се разкрива самоличността им. Дали след това да добавим най-добрите разкази в тази тема и да пуснем линк към всички останали? Или може би да сложим всички разкази тук след финала на конкурса? Също така ми се иска тази тема да остане отворена за всяка майка, която иска да сподели за своето прекрасно раждане в бъдеще, след като конкурсът приключи. Ще се радвам, ако има възможност темата да бъде закована. Какво мислите, пропускам ли нещо?

# 64
Здравейте!
Много ми се искаше и аз да се включа.
Бях разказала своята история в тема(в календара) подробно.
Тя си беше моята поздравителна темичка за раждането на Мила. Но колко неприятно ми стана да разбера току що, че е изтрита(сигурно отдавна).   Sad
Бих могла да пробвам пак да понапиша нещо, но няма да е като онова. Онази еуфория вече се е сменила с други емоции.
Но много ви се кефя на разказите. Прекрасни са.
Еми, докога беше срокът?

# 65
Не мога да нарека раждането "прекрасно",но със сигурност е най-вълнуващото преживяване в моя живот.Прекрасно е чувството,когато видях за първи път децата си и ги гушнах.Това е нещо толкова вълшебно,омайно и хубаво,не може да се сравни с нищо друго на този свят.Благородно завиждам на мамите,на които този момент предстои,на мен повече няма да ми се случи.

# 66
Здравейте!
Много ми се искаше и аз да се включа.
Бях разказала своята история в тема(в календара) подробно.
Тя си беше моята поздравителна темичка за раждането на Мила. Но колко неприятно ми стана да разбера току що, че е изтрита(сигурно отдавна).   Sad
Бих могла да пробвам пак да понапиша нещо, но няма да е като онова. Онази еуфория вече се е сменила с други емоции.
Но много ви се кефя на разказите. Прекрасни са.
Еми, докога беше срокът?

Срокът (уж) мина, но го удължих - давай, пиши и пращай! Искам да пусна всички разкази на 8 март сутринта, което значи че до утре трябва да ми ги пратите най-най-последно. Със заглавие и до 1000 думи (но не е беда, ако са 1005  Wink. Няма да изтрия финалното изречение).

Съжалявам, че ти е изтрита темата; трябвало е да си я копираш на твоя компютър. Съвет и за останалите, чиито разкази висят из форума - не се знае кога ще ви ги изтрият, така че ако държите на тях, пазете си ги! Но пък ето ти един повод да я напишеш отново, преди да си забравила съвсем подробностите. Ти имаше наистина хубаво раждане и ще е жалко да го загубиш като избледнял спомен! Радвам се, че се включи! Очаквам разказ на ЛС!

# 67

Тя си беше моята поздравителна темичка за раждането на Мила. Но колко неприятно ми стана да разбера току що, че е изтрита(сигурно отдавна).   Sad
infinity, може да я потърсиш тук -
http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=8bf77543d1ab2e74a36c0482b01675a8&
Туку виж не е изчезнала безвъзвратно!  bouquet

# 68
...
Какво мислите, пропускам ли нещо?

A?

# 69
Май не. Мисля си само, че все пак е хубаво всички разкази (включително публикуваните тук) да се пуснат в Клюкарника, независимо дали ще се гласува за тях или не. Нали основната идея е да се покаже, че раждането може да е прекрасно - там със сигурност повече хора ще ги видят и (евентуално) ще ги прочетат.

И още нещо - наистина ще е чудесно, ако тази тема остане отворена след приключването на конкурса, т.е. добре би било всички разкази да ги има и тук.

# 70
Призовавам Поли и другите също да го направят (както направи Мирена). Има ли нужда да добавяме и тези разкази в конкурсната програма? Аз мисля, че не. Те вече са публикувани веднъж, прочетени са много пъти, така че нека ги има в съкратен вариант тук, за да са накуп. Но ако искате, мога да ги пусна и там за гласуване - ако авторите са съгласни, въпреки че те са дали мнението си вече, пускайки ги тук. Какво ще кажете?

Емем, аз реших да не се включвам понеже не смятам, че моите раждания могат да се квалифицират като прекрасни. Първото го проспах на края, а на второто проспах почти всички контракции... А, иначе, разбира се, че можеш да сложиш препратка към моите описания стига да решиш.

Подкрепям последното изказване на Maria.St .

# 71
Емем, наистина ли клюкарника е най-доброто място за публикуване на конкурса? Наистина ли там влизат най-много хора и това ли е аудиторията, до която искаш да достигнеш?
Питам само, понеже аз никога не съм влизала вътре и се чудя дали момичетата, на които тепърва им предстои да родят (като мен) ще влизат редовно в клюкарника, а не в "бъдещи и настоящи майки например"

# 72
И аз не влизам в клюкарника... Но тази тема ще ида да видя, защото тук ще има линк към нея. Та си мислех - може би, Емем, пусни си темата в клюкарника, но отделно пусни още една тема (може и с едноименно заглавие) тук в "Майки", където да има препратка към Клюкарника Thinking.

# 73
Ето ги и разказите, топли-топли!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171195.msg3381006#msg3381006

# 74
Благодаря ти Емем, за прекрасния конкурс.
Идеята е страхотна.Поздравления!   bouquet

Прочетох всички разкази и дори гласувах, въпреки,че ми беше доста трудно да избера най-добър, всичките ми харесаха и развълнуваха много,дори си поплаках,но все пак избрах и гласувах.

Сега като си спомня,ако съм знаела колко много информация мога да получа от тук, може би раждането на моето момиченце щеше да стане още по-леко,но тогава не знаех за БГ-Мамма.

Мисля,че тези разкази найстина много биха помогнали и успокойли много бъдещи мами,които се страхуват от раждането и биха им вдъхнали повече кураж и вяра,че не е толкова страшно.

Още веднъж благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт