За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 608
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
Детето за да заспива по време на хранене значи му е било време за сън още преди да го сложиш да го храниш ,заспива от преумора . Кога храниш ?
Виждала съм клипчета онлайн деца заспиват докато ядът,но не ми се е случвало в реалността и винаги ми се е струвало ,че са преуморени за да заспиват така . Кога ляга да спи детето ?
Какво стана с увеличеното дробче,пита ли лекар какво значи ?

# 526
На годинка е да,но си иска АМ затова и давам само сутрин .Искала съм да го заместя с попари ,юфка ,кус -кус ,намазана филия .
Но всичко отказва ,попарите са каквито се сетите ,юфка три пъти предлагах ,защото майка ми и мъжа ми не вярваха .
Палачинки правени и давах през деня но отказва .И извода е -пие си млякото сутрин и много много рядко ако вечерта откаже от менюто .Вече сме на кухня ,а млечна каша и давам веднъж (защото дневно водата и е много малко ).
А за черния дроб док ни каза ,че се случвало защото органите се намествали ...
Разбира се не вярвам и ще ходим на доктор до месец .
Иначе тя се изморява ,защото е мн активна и  не се спира по цял ден .
И от нищото заспива (добре си играе и в момента в който я сложим да яде ,а тя яде доста трудно ,играем на всякакви игри) и е заспала .
Има дни в който не спи въобще или  пък на два пъти по 20.30 Мин .

# 527
Здравейте, предстои ни имунизация срещу морбили, при вас как мина, имаше ли неразположения? Знам, че е тежка ваксина..

# 528
Преди два месеца и аз питах тук.😊 Бях доста притеснена, но при нас всичко мина добре. Нямаше температура или неразположения. Три пъти смених куул пача през деня. Между 10 и 14 ден след ваксината се очаква морбилен обрив, който минава бързо, но при нас нямаше. Появиха 2-3 спорадични пъпчици по ръчичката, но толкова, а може и от комар да бяха.
Тук жените ми обърнаха внимание също, че бебето трябва да е захранено с белтък преди тази ваксина.

Здравейте, предстои ни имунизация срещу морбили, при вас как мина, имаше ли неразположения? Знам, че е тежка ваксина..

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 08:36 от bubastet

# 529
  • до най-прекрасния мъж
Ваксината, от която най ме беше страх. А всъщност мина най-леко и без абсолютно никакви странични реакции. При другите ми вдигаше Т, при тази нищо.

# 530
Мами помагайте, момиченцето ми е на 3 месеца и половина почти. Почна да си яде ръцете и се буди нощем от това. Дайте съвети как да намаля буденето нощем? Simple Smile

# 531
Щом си яде ръцете, вероятно е гладно. Кога е последното му хранене преди сън?

# 532
  • София
Не е нужно да е глад (тогава и рев ще има при толкова малко бебе и ще е ясно, че е гладно, няма да мълчи кротко). Откриват си ръцете, венците почват да сърбят и да се готвят за зъби. Нормални неща. При малката помагаше бибероната и я дъвчеше да заспива. И спеше до мен на леглото, за да не ровя все из кошарата и да й търся къде е отишла бибероната. Заспиваше почти веднага. Някои нощи проспиваше, други се будеше по 100 пъти. Сега на 5м и половина пак има такива периоди, мажа й венците с гелче и малко поуспокои нещата.

# 533
Щом си яде ръцете, вероятно е гладно. Кога е последното му хранене преди сън?

Не мисля че е гладна, защото попринципно реве много когато е гладна. Яденето на ръцете е през целия ден не само през нощта

# 534
При нас нямаше никакви странични ефекти, но тя като цяло всички ваксини ги понася добре, няма температура и т.н. Дори и куулпач не сме слагали този път. От към храна, също не съм я ограничавала, някой като че ли беше споменал да се избягват яйца и млечни продукти, след ваксинацията, но може и да се бъркам. Самата педиатърка не ми каза да следя или да правя нещо специално.

# 535
Съвсем нормално без странични реакции премина ваксинирането срещу морбили.
Някоя мама да сподели опит с бебеносенето? Ориентирана съм се към ergobaby, дащото виждам,че имат опция от новородено (да речем че на месец смятам да слагам бебето), но ми си ще някой ползвал да ми препоръча конкретен модел

# 536
За новородено по-добре си вземете слинг. Ергономична раница се препоръчва след 4ти месец. Аз съм с Tula free to grow и съм много доволна. Малкия вече е към 9 кг и мога да кажа, че и за двама ни е доста удобна.

# 537
Това ли имате предвид? Това не е ли пак раница?
Видях,че има и някакви ,които си водят "носилки", но приличат повече на раница. Слингжвите ми се струват много сложни за слагане.

# 538
Аз носех моя син с Еrgobaby и съм изключително доволна. Но започнах да го нося от навършени 3 месеца. Преди това не бях уверена и също мисля, че слингът е по-добрият вариант. А иначе с раничката го носех до годинката и количка почти не ползвах. Раничката е много хубава и чак ми е мъчно за този период 😅.
Сега от време на време наемаме раници, когато ходим на походи в планината (на 2 год. и 3 мес) и съм доволна и от Tula, Beco и Lenny. Ползвала съм и Boba с каката, но тя е шило и с нито една марка не се спогоди и при нея бебеносенето не се получи.
Моят съвет е, ако ще инвестирате в покупката на раница, да си наемете за 1 седмица желания модел и да видите дали конкретно ще пасне на вас и на бебето.

# 539
Моята раничка е като тази, която сте показали, но започнах да нося в нея някъде към четвъртия месец. Преди това пробвах да го слагам, но ми изглеждаше много неудобно за него и да си призная ме беше страх да не му направя нещо, та си изчаках. Слинг не съм ползвала поради причината която Вие изтъкнахте, но ако сте от голям град и има магазин с консултанти които да Ви помогнат, вярвам че ще се справите прекрасно. Съвета на дамата преди мен също ми се струва добър! Бях си купила раница на cybex първо.. то голяма мъка беше с нея, едни дълги колани, едно намотаване. Хич не я харесах и я носих точно два пъти. А не са евтини, та наем или някоя приятелка да Ви даде да ползвате и да видите кое ще Ви допадне ми се струва добра и икономична стратегия!

Общи условия

Активация на акаунт