За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 454
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
На 1г е голямо за лепенки, да. Ние слагахме до 6м възраст и имаше ефект.

# 61
Ние имаме пъпна херния. Май грубо до към годинката слагахме лепенки по съвет на личната лекарка. Малко спорадично, че много се нараняваше кожата на бебето. На около една годинка все още се случваше да излиза пъпчето и получихме направление за хирург. Хирургът и сега, около година по-късно, ни следи на шест месеца. Не е говорено за операция към момента.
Според него лепенките не вършат работа. Но пък като бе новородено бебето бая си излизаше пъпчето и би ми било странно без лепенка.

# 62
Бебето ми има кръвоизлив върху бялото на окото. Говорих с педиатърката по телефона и тя каза, че най-вероятно е от напъването когато плаче или си е бръкнала с ръчичката в окото.

На някой друг случвало ли му се е такова нещо?

Много съм притеснена и мисля да посетим очен лекар, за да видим все пак дали не е нещо по-сериозно.

# 63
Веднъж се беше одраскал и имаше такъв кръвоизлив. Мина след няколко дни от самосебе си. Избягвам да водя детето по доктори освен при крайна нужда. Нй-вече защото стоим сред други болни и отиваме за едно, а се сдобиваме с друго.

Аз с един малък въпрос - напоследък все по-често непознати се радват на сина ми и не знам какво е това неистово желание да го пипат. Искам да не съм невъзпитана и да им кажа тактично, че не разрешавам непознати да го пипат, но вече 2-3 пъти ме гледат като изтребител. Вие как постъпвате?

# 64
Хич не ме вълнува как ме гледат, може и сенник да дръпна да го скрия ако са много нахални 😁 Как така се пипат чужди, непознати деца! Че и по лицето са посягали да го пипат.

# 65
Посягат към ръчичките, а като им обърна внимание, че те са първото нещо в устата му и гледат сякаш съм им взела близалката Grinning

Налага се да си дърпам детето от посягащи, надвесващи се, кокорещи се.
На другото ми дете пък му подават отчупено парче хляб от близката фурна, бонбончета, шоколадчета, чипс! Вярвам от добрината на сърцето си го правят, но трябва да напомням, че от непознат не се взима и го напомням не на детето, а на възрастен Sweat

# 66
Уфф, и на мен това ми е огромен проблем. Като започнат да я галят по главата или по лицето, полудявам, а за подаването на пръсти в ръчичката ѝ, за да ги хваща.....изтерясвам. Повечето толкова бързо го правят, че не успявам да реагирам.
За съжаление масово хората не се усещат, а когато съм казвала нещо по въпроса, повечето коментари са от сорта на, то като тръгне по площадките, тогава какво ще правиш? Или любимото ми, ама това дете имунитет трябва да гради. Imp
Не мога да разбера защо все някой трябва да ти дава непоискани съвети?! Детето си е мое, ще го гледам както преценя, ти като искаш с мръсните си ръце яж и се пипай колкото си искаш. По едно време обмислях да сложа надпис на количката - не пипайте бебето! Доколко щеше да има ефект е друга тема.
Та, да и аз приемам съвети за справяне с нахални и ограничени хора.

# 67
И аз полудявам да не говоря, че веднъж и езичето й бяха пипнали като се оплези детето… Flushed И само като изгледам едно на криво и веднага “ама аз съм с чисти ръце” , “измих ги одеве”… откачам, откачам.

# 68
За мен начинът е един - дърпам детето/количката с детето и казвам да не го пипат. Не ме интересува дали ще се обидят. Но лошото е, че наистина са много бързи и вече са го пипнали поне веднъж преди да направя забележка.

# 69
Моят син като беше на два месеца и се връщаме от ваксина педиатър и срещу нас на входа съседката отгоре. Кашля като разпрана в ръката си и изведнъж ни видя и вика: А, бебе! и се спуща да го пипа с въпросната ръка.
Баща му както го държеше в стола за кола и направи някаква маневра настрани, изплъзна се и двамата в един глас  - не може, не може! Онази ни погледна удивено.
Ама може ли да си толкова зле.

# 70
Леле, добре че сте имали бързи рефлекси. Не, просто трябва очите ни да са на 10 и да сме в готовност, но може ли винаги да сме под напрежение. И най ми е любимо като почнат да се засягат вече, че не сме разрешили.

# 71
  • София
Като сме с количка все се врат да гледат. Ей Боже, много нетактични хора! Затова вече през повечето време сме с раница и никой не се опитва иначе трябва да ми се навре в деколтето. В количката като е слагам комарник и така някак си се спират да пипат (не и да гледат де) или просто казвам, че спи/заспива.

# 72
Бебешки крем за слънцезащита може ли някой да каже ? Алергични сме доста.

# 73
Ние ползваме на Wooden spoon, но малката поне засега няма никакви алергии.

# 74
Ние ползваме на Wooden spoon, но малката поне засега няма никакви алергии.

Благодаря  за бързия отговор .Ще пробваме .Надявам се да нямаме проблеми .

Общи условия

Активация на акаунт