За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 876
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм давала едновременно Био Амика, Био Баланс Бейби (пробиотик) и Еспумизан. На по-късен етап смених с Омнибиотик Панда. Друг е въпросът, че не видях ефект за коликите. Бебето беше дори по-малко. При нас помогна само Санколик (билкови капки за колики), като спрях всичко останало. Според гастроентерологът, при когото водихме детето, след първия месец е напълно излишно да се дава пробиотик, освен ако детето не е приемало антибиотик.

# 676
Здравейте! Търся обувки за прохождане-има ли по-бюджетен вариант от Биомеханикс, които да са качествени? За Колев и Колев чета разнопосочни мненкя, че са брандирани китайски.. Не търся боси. Благодаря!

# 677
Ние купихме на Декатлон и сме доста доволни от цена-качество.

# 678
  • до най-прекрасния мъж
Много мами хвалят моделите на Найк. Но те са за тесен крак. На моето дете не ставаха изобщо. Декатлонски купуваме за резервни, също не са никак лоши и бюджетни, предвид растящите много бързо бебешки крачета.

# 679
Защо не искате да са боси? (Не е заяждане, питам защото и на мен ми е трудно да избера какво да купя, а напоследък са много нашумели и “модерни” тези боси обувки). Влязох в една група във Фейсбук където продават въпросните обувки. Има доста бюджетни решения, вярно втора употреба, но пък повечето са кажи речи нови, понеже крачетата бързо растат.

# 680
  • до най-прекрасния мъж
Между другото босите излизат доста изгодни. До тук съм продала три чифта боси на дъщеря ми - два чифта пролетни и един зимни на половината от покупната им цена. Купувам ги нови и ги продавам почти без забележка. Аз вземам на ДД степ, които са бюджетна боса обувка. И между другото, не очаквах краката на дъщеря ми да парят зимата, като й сваля босите ботички. Тя студени крака не е имала и ходи с тях отлично. Не заради подметката, просто й е широк крака, а те имат много място на пръстите.
Така че най-добре на място и да се мерят. Не всички прехвалени марки пасват.

# 681
Дд степ имат и небоса серия с твърда пета, ние с такива започнахме и след това минахме на боси.

# 682
  • до най-прекрасния мъж
Дд степ имат и небоса серия с твърда пета, ние с такива започнахме и след това минахме на боси.
Твърдата пета изобщо не е нужна при прохождане. Това са много стари схващания, които съвременната медицина отрича. Обувките трябва да са меки, широки и с възможно най-тънка и гъвкава подметка. Дори да не са боси,има много други, които отговарят на критериите. Вече два поста пропускам да напиша - наистина Колев и Колев са китайчета, брандирани за тях и цената е двойна.

# 683
  • София
Липсата на твърда пета при синът ми създаде големи проблеми. И аз взимах боси обувки и при него се задълбочи проблемът и сега се опитваме да го оправим (много криви краката с меки и боси обувки). Сега с твърда пета е значително по-добре.

Аз и за себе си много харесвам широки и с почти липсваща подметка обувки, но просто не издържам да ги нося. Какви ли не модели съм пробвала, но ми засилват болките в стъпалото и все тъпча лекарства и ходя по прегледи, че се възпаляват връзките. Лично за мен конвенционални широки и меки модели са топ попадение. И на малкия взимам такива и си ги търси пред босите налични. И аз купувам Найк, Пума, Адидас, Superfit, декатлонски, ДД степ.

# 684
blue.angel, наясно съм,просто дамата може да търси точно това, а дд степ според мен са много добър варират.

# 685
Започнах и аз да харесвам повече Найк, Адидас , а сега Рийбок взех за малкия. Обаче при тях онлайн покупка не става - някои модели са дървени и твърди. Така че пробвам на място, огъвам подметки,  меря им ги и т.н. Иначе Понки купувам аз. Тях ги поръчвам само онлайн, защото си ги знам - с тях проходи и ходи няколко години подред, през всички сезони, големият ми син.

# 686
Нашият ортопед е против проходилки, паяци, уокъри, бънджита, колани за прохождане, колело за баланс...

Ние не сме купували и не сме слагали нашата в проходилка.

Здравейте, мами.
Имам един въпрос. Кога за първи път сложих те бебчетата в проходилка? 😊

Защо е против баланс колело?
За другите  - добре, и аз съм против.

# 687
  • София
Ради, моят му бяха допрени кокалчетата, там става като Х. И стъпва на вътрешната страна на стъпалата. Не знам дали ок го описах, но нямам снимка, а вече положението е по-добре и не се вижда чак толкова, надявам се да го оправи напълно следващите месеци.

# 688
Каза, че на възраст под 3 години можело да повлияе негативно на походката....
Предполагам няма да купим колело баланс, а триколка и нормално колело.
Нашият ортопед е против проходилки, паяци, уокъри, бънджита, колани за прохождане, колело за баланс...

Ние не сме купували и не сме слагали нашата в проходилка.

Здравейте, мами.
Имам един въпрос. Кога за първи път сложих те бебчетата в проходилка? 😊

Защо е против баланс колело?
За другите  - добре, и аз съм против.

# 689
Разбрах какво имаш предвид. А мислиш ли ,че при нас има проблем

Общи условия

Активация на акаунт