За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 878
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Абе за коликите аз да чукна на дърво намерих облекчение, което при моето дете поне бе осезаемо. Една мама от форума ми го беше споделила- пробиотик Нарине бейби. Малко е скъпичък и пробвах по-рано да го спра и веднага се върнаха проблемите. Та затова си мисля, че наистина имаше много голямо подобрение с него. Галимация е даването, но пробвах всичко друго на пазара и не ни помогна. За зъбите обаче решение не съм намерила 😔

# 661
  • София
С каката и аз мислех че давам Камилия ей тъй на вятъра, защото не виждах лой знае какво подобрение. Обаче сега с мънечкия облекчението е осезаемо. Явно каката просто си е била нервна като цяло. Малкия е много спокоен като цяло, ако мрънка винаги има причина.

# 662
Здравейте, мами.
Имам един въпрос. Кога за първи път сложих те бебчетата в проходилка? 😊

# 663
Според нашия ортопед, не се препоръчвало слагане в проходилка, най-добре е бебето само да се научи да се изправя. Иначе мои приятелки ги слагат от 6-7-ми месец. Синът ми от 9-ти месец се изправя сам. Сега е на 10 мес и прави крачки ако го държи някой. Има проходилка тип количка.

# 664
Хидратин алфа ок ли е за бебе на 7 месеца? Ако не, какво може да се даде при риск от обезводняване от повръщане?

# 665
  • София
Хидратин алфа ок ли е за бебе на 7 месеца? Ако не, какво може да се даде при риск от обезводняване от повръщане?

Изписвали са ни и Рехидрато бимби.

Проходилки и аз гледам от 6-7м ги слагат. С баткото не съм ползвала, имаше уокър, но почна да играе с него вече като беше проходил (малко преди 10м). С малката пак така ще процедирам.

# 666
Аз имам проходилка тип “паяк” и го слагам за по 5 минутки няколко пъти на ден. Започнах от седмия месец на детето. Педиатърката каза, че може да я ползваме, но за по 20мин на ден май-много.

# 667
И аз взех “паяк” знам, че не е много препоръчителен, но ей така за по няколко минути не мисля че е чак кой знае какъв проблем, а и доста му се радва понеже е такъв музикален.

# 668
Нашият ортопед е против проходилки, паяци, уокъри, бънджита, колани за прохождане, колело за баланс...

Ние не сме купували и не сме слагали нашата в проходилка.

Здравейте, мами.

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Нашият ортопед също не ни препоръча и не сме ползвали. Изправи се на 10 м, на 11 обикаляше по мебелите, а на 1.1 г проходи за една ръка и месец по-късно вече сама. За мен е излишно, като му дойде времето, ще проходи само.

# 670
Слагах го в паяк след като започна сам да се изправя и стой така. Държах го в нея за по петнайсетина минути. Аз знам, че проблема с проходилките е това "насилствено" изправяне от 6м ,когато детето все още не може да го прави само.

# 671
Не съм използвала нито проходилки тип "паяк", нито уокър.

Здравейте, мами.

# 672
Аз не го слагам от зор да прохожда, а за да си почина малко или да ида до тоалетна 🤣 но и той се изправя сам отдавна и му е кеф като го сложа, че може да обикаля и да прави белички 😅

# 673

Подходящ е да и особено препоръчителен при висока температура,повръщане или диария. Аз го давах разтворен по указание и 30 мл.от готовия разтвор слагах в АМ,вместо част от водата (пак 30 мл.), за да не го усеща като вкус. Това са електролити. Помагат много бързо да се съвземе детето.

# 674
Здравейте, според вас мога ли да съчетая Био Амика капки за колики и Би Гая пробиотик. Чета че и двете имат действие върху коликите . Бебето е на 1 месец

И друг въпрос - Имаме млечица на езика. Приемаме фунгостатин, но никаква промяна. Педиатъра казва продължавайте с приема обаче трета седмица няма и минимален ефект. Знаете ли друго лекарство на нашия хубав български пазар който да става за бебе на месец

Общи условия

Активация на акаунт