За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 479
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моят е почти на 4г и още се сеща да скърца от време на време със зъби. Доста е намаляло като честота, ама пак го има. Предимно е като забие на нещо и се отнася и “изключва” или ако реши нарочно да те дразни.

# 91
Мами, да Ви питам, кръвните изследвания на 1 година на гладно се правят и урината на гладно ли се събира?

# 92
Здравейте, все се каня да питам и отлагам... дъщеря ни е на 9 м вече, захранена е като на обяд давам зеленчукови пюрета (месо и жълтък давам в разл.дни), следобедно хранене - вече глутенова каша, купешка. За да и вкарам и плодовете, давам “закуска” плодове от пюре. Нищо не приготвям аз за момента.

Кърмена е от раждане до момента, но ме притеснява, че вече сякаш не суче достатъчно, а няма как насила да я накарам. Чета, че на бебенца на нейната възраст и по-големи/по-малки имат поне по две хранения с мляко - сутрин и вечер по 200 мл на ядене примерно. А аз няма как да измеря тя колко яде като суче..

За да ме разберете, пиша как сме с графика долу-горе:

Ставане в 9:30 ч. Сучене 3 Мин.
Плодово пюре: 11ч. / 50 гр.
Сън: 12:30 ч.
Обяд: 13:30 ч. Пюре 180 гр.
Сучене в 16 ч (ориентировъчно) пак 3 Мин..
Сън: 17:00 ч
Глутенова каша: 18:30 ч 200 гр.
Сучене в следните часове: 20 ч, 22ч
22 ч си ляга да спи.
Събужда се заради зъбки по три пъти вечер, в 01 ч, 04 ч., 07 ч и пак суче само 3 Мин.

Реално по 6/7 пъти на ден суче по толкова малко време, но мисля, че и 20 пъти да и давам пак ще суче по толкова..
Три минути е грубо казано, някой път са две, друг път пет, но не е както едно време по 20 Мин и нагоре…

Чудя се достатъчно ли и е,  няма стабилна закуска, няма вечеря (въпреки, че кашата я давам сравнително късно), няма др хранения, които да я заситят просто..

Как мислите, достатъчно ли е? Имам кърма, предлагам и.. но това се получава..Имам чувството, че съвсем ще я спре. Мисля, че тя суче главно да се поуспокои малко да кажем, но не и да се нахрани..

# 93
Мами, да Ви питам, кръвните изследвания на 1 година на гладно се правят и урината на гладно ли се събира?
На децата не им изследват глюкоза, няма причина кръвта да е на гладно, урината - каквато хванете Grinning, но да е "прясна", а не на седмица.
Идеята на взимате на кръв на гладно е основните макронутриенти да са в близки реалните си стойности, тъй като след хранене в кръвта започват да циркулират аминокиселини, мастни киселини, разбирате идеята. Ако е стандартна ПКК и не търсите някой специфичен показател или витамин, нека детенце е яло, тъкмо ще е по-спокойно при манипулацията.

# 94
Благодаря Ви за подробната информация. На 6 месеца всичко мина гладко, събрахме бързо урината в колектор и беше пила само АМ. Сега сме по-големи, та да видим. 😊

На децата не им изследват глюкоза, няма причина кръвта да е на гладно, урината - каквато хванете Grinning, но да е "прясна", а не на седмица.
Идеята на взимате на кръв на гладно е основните макронутриенти да са в близки реалните си стойности, тъй като след хранене в кръвта започват да циркулират аминокиселини, мастни киселини, разбирате идеята. Ако е стандартна ПКК и не търсите някой специфичен показател или витамин, нека детенце е яло, тъкмо ще е по-спокойно при манипулацията.

# 95
Здравейте, моята девойка е на 4 месеца и половина и някъде от 1 месец е едно постоянно слюнчене, пенявене и пръстите в устата. Явно скоро ще започнат зъбките и я сърбят венците. Има ли риск от постоянното смучене и лапане на пръстите да й се изкриви захапката или пръстчетата?

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, моята девойка е на 4 месеца и половина и някъде от 1 месец е едно постоянно слюнчене, пенявене и пръстите в устата. Явно скоро ще започнат зъбките и я сърбят венците. Има ли риск от постоянното смучене и лапане на пръстите да й се изкриви захапката или пръстчетата?
Не. Моето дете си пъхаше ръцете в устата още от 1.5 м, нищо й няма, а вече има всички зъби.

# 97
Здравейте !
Нашето бебче прави 1 месец утре. От 5 дни сме изцяло на АМ - антирефлукс. Притесняват че честите изхождания около 5-7 на ден, като са доста ярко жълти на цвят. Четох, че от това мляко заради това че е много гъсто се очаква запек, но при нашето бебче се увеличиха и като количество. Имаме час за педиатър в четвъртък, но съм доста притеснена. Аз съм с непоносимост към лактоза и глутен и се моля да не е и тя така ..

# 98
Възможно е заради рожков в състава, ако присъства. И при нас предизвикваше разстройство.
Здравейте !
Нашето бебче прави 1 месец утре. От 5 дни сме изцяло на АМ - антирефлукс. Притесняват че честите изхождания около 5-7 на ден, като са доста ярко жълти на цвят. Четох, че от това мляко заради това че е много гъсто се очаква запек, но при нашето бебче се увеличиха и като количество. Имаме час за педиатър в четвъртък, но съм доста притеснена. Аз съм с непоносимост към лактоза и глутен и се моля да не е и тя така ..

# 99
    Достатъчно си суче, според мен, а и останалата храна,  която давате не е малко. Тя е професионалист по сукане, доверете й се. За 3 минути може доста мляко да изпие, не е малко бебче, което се храни продължително. Виждам, че и нощем компенсира, аз не бих се притеснявала.

Здравейте, все се каня да питам и отлагам... дъщеря ни е на 9 м вече, захранена е като на обяд давам зеленчукови пюрета (месо и жълтък давам в разл.дни), следобедно хранене - вече глутенова каша, купешка. За да и вкарам и плодовете, давам “закуска” плодове от пюре. Нищо не приготвям аз за момента.

Кърмена е от раждане до момента, но ме притеснява, че вече сякаш не суче достатъчно, а няма как насила да я накарам. Чета, че на бебенца на нейната възраст и по-големи/по-малки имат поне по две хранения с мляко - сутрин и вечер по 200 мл на ядене примерно. А аз няма как да измеря тя колко яде като суче..

За да ме разберете, пиша как сме с графика долу-горе:

Ставане в 9:30 ч. Сучене 3 Мин.
    Плодово пюре: 11ч. / 50 гр.
    Сън: 12:30 ч.
    Обяд: 13:30 ч. Пюре 180 гр.
    Сучене в 16 ч (ориентировъчно) пак 3 Мин..
    Сън: 17:00 ч
    Глутенова каша: 18:30 ч 200 гр.
    Сучене в следните часове: 20 ч, 22ч
    22 ч си ляга да спи.
    Събужда се заради зъбки по три пъти вечер, в 01 ч, 04 ч., 07 ч и пак суче само 3 Мин.

Реално по 6/7 пъти на ден суче по толкова малко време, но мисля, че и 20 пъти да и давам пак ще суче по толкова..
    Три минути е грубо казано, някой път са две, друг път пет, но не е както едно време по 20 Мин и нагоре…

Чудя се достатъчно ли и е,  няма стабилна закуска, няма вечеря (въпреки, че кашата я давам сравнително късно), няма др хранения, които да я заситят просто..

Как мислите, достатъчно ли е? Имам кърма, предлагам и.. но това се получава..Имам чувството, че съвсем ще я спре. Мисля, че тя суче главно да се поуспокои малко да кажем, но не и да се нахрани..

# 100
    Благодаря ви много!

# 101
    Здравейте, не знам дали пиша на правилното място в правилната тема, но все пак ще попитам.
    Утре сме поканени на абитуриентска при сестра ми. Бебчето ми е на 3 месеца.
    Ще бъдем в лятната градина на ресторанта, така че нямаме проблем относно въздуха и одимяването, но ме притеснява факта че ще има жива музика.
    Много късно разбрах, че има антифони и нямам време да ги поръчам и да дойдат навреме.
    Какво мислите за това, мога ли да отида според вас или не.

# 102
    Имало е жива музика на един ресторант, в който бяхме предното лято на открито, бебето спа непробудно. Ние бяхме крайна маса и нямаше хора, които да се врат в нас, което би ме притеснило повече на толкова малко бебе.
    А на друго събиране, майка ми пое бебето за разходки малко след като пристигнахме на мястото. Може да се редувате с таткото/бабите, така че да не стои мъничето нон стоп там, ако ви притеснява. Така хем ще сте уважили повода, хем всеки от замесените ще има принос към отглеждането. 😁

# 103
    Благодаря Ви, обнадеждихте ме!

# 104
    Здравейте, мами. Бебчо вече е почти на 4м. и вече иска да гледа надига се от коша за новородено в количката и не иска да лежи. Та въпроса ми е вие кога сложихте летния кош на количката и започнахте една идея по-вдигнати да возите бебетата в него?

Общи условия

Активация на акаунт