За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 867
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря, то въпросът е за начало сега какво да дам, утре ще се консултирам вече с лл.

# 706
Здравейте, мами. От няколко дни бебка си търка доста нослето, проверям го за сополи, но в е чист. Въпроса ми е на какво може да се дължи това?

# 707
При разтройство не давайте смекта. Запича, спира разтройството, но вредните вещества остават в червата и води до алергии и проблеми.
Ентерол е добро решение. Съдържа полезни бактерии мисля бяха, които регулират стомахчето и преборват лошите бактерии, образно казано.

# 708
Благодаря! Той реве почти през час, свива се, явно го боли корема..
Не ми хрумва какво друго мога да направя?

# 709
  • Пловдив
Освен Ентерол, за да спре диарията, еспумизан не помага ли конкретно за такива болки и спазми?

# 710
Здравейте,
Преди седмица направихме огромна грешка, от недомисляне да изчистим съда за вода на стерилизатора с препарат против котлен камък Pulirapid. Чувствам се толкова ужасно и не мога да спра да мисля и да се обвинявам, дали всичко е наред и дали не е попаднало след изпаренията на водата, върху шишенцата и бибероните на бебенцето ни… Тя няма никакви симптоми на отравяне и е напълно жизнена и както преди, но не мога да спра да мисля, дали все пак не е останало и погълнато нещо…според вас може ли да има отравяне без никакви симптоми и да се появи нещо на по-късен етап? Страх ме е при всяко използване на стерилизатора сега.

# 711
Здравейте,
Преди седмица направихме огромна грешка, от недомисляне да изчистим съда за вода на стерилизатора с препарат против котлен камък Pulirapid. Чувствам се толкова ужасно и не мога да спра да мисля и да се обвинявам, дали всичко е наред и дали не е попаднало след изпаренията на водата, върху шишенцата и бибероните на бебенцето ни… Тя няма никакви симптоми на отравяне и е напълно жизнена и както преди, но не мога да спра да мисля, дали все пак не е останало и погълнато нещо…според вас може ли да има отравяне без никакви симптоми и да се появи нещо на по-късен етап? Страх ме е при всяко използване на стерилизатора сега.
Е, вероятно сте го изплакнали добре после, не се тревожи. Пък и доста време е минало. За следващ път да знаеш - аз моя като направи нагар го почиствам с лимонена киселина. Върши чудеса. И кафемашината с това чистя, да не блъскам разни химикали, супер е.

# 712
  • София
За 1 седмица отдавна щеше да се разбере, ако е имало проблем. Вижте упътването на стерилизатора. На нашия пишеше или вода с оцет, или вода с лимонена киселина и в какво отношение да са, а препарати да не се ползват.

# 713
Много ви благодаря за отговорите!  Да, неколкократно го чистихме хубаво с вода. Със сигурност следващия път ще го изчистим с оцет или лимонена киселина и повече никога няма да допускаме подобна грешка. Благодаря ви още веднъж!

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 09:26 от mm.29

# 714
Туко що се почувствах ужасна майка 😳
Почиствам стерилизатора почти всяка седмица с препарат за котлен камък в пакетче на ДМ + 1л преварена вода. Измивам с гъба и бебешко веро, след това с напълно нова гъба измивам още веднъж. От месеци процедирам така, също и с каната за вода. Бебето ми е абсолютно здраво 🤔

# 715
Почиствам стерилизатора почти всяка седмица с препарат за котлен камък в пакетче на ДМ + 1л преварена вода. Измивам с гъба и бебешко веро, след това с напълно нова гъба измивам още веднъж. От месеци процедирам така, също и с каната за вода. Бебето ми е абсолютно здраво 🤔

Здравейте,
Пакетчетата от дм, за които мисля, че говорите са с лимонена киселина. Докато препарата, който написах е силен и с химични киселини и затова се притеснявам много.

# 716

Здравейте,
Пакетчетата от дм, за които мисля, че говорите са с лимонена киселина. Докато препарата, който написах е силен и с химични киселини и затова се притеснявам много.
Сода бикарбонат - основа. Разтворете във водичка, залейте нагревателчето. Ако има неизплаканата киселина, ще я неутрализира.

# 717
С това почиствам. Не съм запозната с препарата, който Вие сте използвали. Дано всичко е наред! Все пак след толкова време щом няма никаква реакция, вероятно е. Simple Smile

# 718
Bellаviа аз използвам същото за каната за вода всяка вечер я почиствам. Веднъж даже съм забравила да сменя водата и направих мляко с тази. Чудех се зъщо бебето не иска да пие, като пробвах то си беше кисело АМ 🙈 Обаче педиатъра каза че щом бебето не е пило от това мляко няма проблем. А и като цяло каза че няма проблем да се почивства каната, стерилизатора и подобни с лимонова киселина.

# 719
Как да взема най-лесно урина за проба на 1-годишно дете? Днес пробвахме с колектор след хранене, но беше провал.

Общи условия

Активация на акаунт