За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 694
  • 774
  •   1
Отговори
# 765
Да- има огромна разлика в движението, което обслужва бебето- ходене,носене и напрегнат гръб от типични пози с него Simple Smile и такова за самата вас- разтягане,изправяне,усуквания ...
Аз като капак имах и 20+ килограма Sad
Не пих нищо,изобщо не си обърнах внимание,а трябваше! Вероятно желязо- имах нисък хемоглобин,а храната не съобразявах добре, витамин д ми беше в дефицит и през бременността го пиех,после- не, пиех и б12 метилкобаламин, заради установена не усвояемост. Комбинираните, които взимах ми предизвикаха реакция и минах на разделно пиене. Като родих обаче- приключих всичко. Грешка! Изследвайте за по- сигурно: д,б12 и желязо и според изследванията преценете с лекар. Възвърнах лека- полека себе си, но много бавно. А тези изтръпвания на пръстите,пукането,болка в пети и глезени и болките в китките- още ги помня:( не бях в състояние да се насладя на моментите с малкото човече и съжалявам сега. Обърнете си внимание.

# 766
Малката ревла ми е на 4 месеца, но вече матрачето на кошарата й се е вдлъбнало където лежи. Обърнах го, но дали трябва направо да й купим друго? Вие какво правите, като се вдлъбне?

# 767
Здравейте майки,

Моята бебка е на почти 4 месеца.
Едното нощно хранене си го спря сама, но продължава да се буди в 2-3-4 зависи. Всяка нощ различно. Не се буди със зверски рев, но си мъца.
По препоръка на консултант по сън започнах да й намалям млякото, не рязко ами пример: тя пие 130 и започнах са намалям с по 10 мл на вечер. Известно време й давах само 50 мл и тя заспиваше. След това ме посъветва да започвам да намалям от 50 мл надолу, докато стигнем 20 и спра. Спрях, започнах да й давам чай и вода. Укротявам я, но си се буди пак. Според мен не е глад, а навик. Моля за съвети. След това първото й хранене е в 5:30-6:30 зависи кога се събуди. Различно е. Сега със смяната на времето и в 5:00 е гладна, но предполагам  ще се нормализира.
Ще съм благодарна за споделяне на опит от опитни мами минали през моя път.

# 768
  • София
Не виждам проблем толкова малко бебе да има повече нощни хранения. И моето не се буди с рев, но докато не си изпие АМ няма сън.

# 769
Не виждам проблем толкова малко бебе да има повече нощни хранения. И моето не се буди с рев, но докато не си изпие АМ няма сън.

Тя заспива с чай и вода от 2 седмици насам като се събуди през ноща, но се притеснявам водата и чая да не станат асоциация за търсене и съответно будене всяка нощ. Може би просто сама ще реши кога да спре да се буди. Защото някой майки споделиха, че са почнали да заместват млякото с вода и чай и след 1 седмица бебчето е спряло да се буди, но моята си продължава активно.

# 770
Здравейте, бебе на 2 месеца и половина по колко време може да е по корем?

# 771

Тя заспива с чай и вода от 2 седмици насам като се събуди през ноща, но се притеснявам водата и чая да не станат асоциация за търсене и съответно будене всяка нощ. Може би просто сама ще реши кога да спре да се буди. Защото някой майки споделиха, че са почнали да заместват млякото с вода и чай и след 1 седмица бебчето е спряло да се буди, но моята си продължава активно.

Не бих замествала и изобщо не бих дала нито чай,нито вода. Бебета имат нужда само от мляко.
Щом си го търси- явно има нужда.

# 772
Как чай и вода, на бебето му трябват калории от мляко

# 773
Именно! А не лъжовно запълване на стомахчето.

# 774

Общи условия

Активация на акаунт