Любители на котки - Тема 196

• 32 869
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И аз, Djaky, но никога няма да стане. Не и в нашата държава, с нашия манталитет и с нашето правосъдие.
Абе аз в тия жеги не мога да опазя купичките с вода за уличните котки. Вървят след мен и ги хвърлят. Завъртя се едно рижаво котараче, беше кожа и кости, изхвърлено отнякъде защото много социално и мъркащо. Остана пред блока, храня го, и други му дават вероятно, но с водата не мога да се справя. Ето днес му сложих нова метална кутийка с вода, като излизах по работа към 9 часа го видях, че пиеше, следобед вече кутийката е изхвърлена. Няма я. Бясна съм направо.
И купичката на майката на моя Рижко всеки ден изчезва. Обяснението ми е, че или е някой кучкар, който не иска кучето му да пие от неизвестна паничка или е някой, който си е патил като Аmy_nka от зараза, предавана от обща вода/храна с болни животни. Но пък не мога да я оставя без вода в жегите.

# 376
Решението е едно - нова купичка! Simple Smile
Хем чиста, хем прясна вода.

# 377
  • До хладилника, който обичам
Бу, котето Том е човешко момченце, нали?
Да, Котьо, трите деца са кръстени на котенцата от историята на Биатрикс Потър за котето Том и сестрите му, Госпожичка и Ръкавичка.

(намерих линк на български, но е някакъв нов и странен превод, в който имената са съвсем различни от оригинала, който знам от моето детство)

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 20:19 от Бу

# 378
  • на брега на морето
Когато се регистрирах тук Госпожичка беше родена. Помня, когато разбрах, че е станала кака на Ръкавичка, а доскоро мислех, че Том е котето ви и ми беше много мило, че е в подписа ти наред с децата. Изглежда скоро чакрите ми са се понаместили, защото скоро се запитах дали Том е дете, а не коте. Gift Heart

# 379
  • София
Решението е едно - нова купичка! Simple Smile
Хем чиста, хем прясна вода.
И без това водата се сменя поне веднъж на ден, като преди това я изплаквам. Но вече не мога да насмогна на купички. Да не говорим, че покрай европейските директиви против пластмасите, трудно се намират, за да се купят нови. Използвам разни от сладоледи, сирена и др., но потреблението ми е многократно по-малко от изхвърляните всеки ден купички. Една съседка ѝ сложи хубава метална купичка от зоомагазин. Откраднаха я! Simple Smile

# 380
Тогава предлагам друго мое любимо решение - прибиране на купичката! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 381
Здравейте. Котарака на 86 годишният ми дядо ми има здравословни проблеми и ветеринар му е дал лечебна храна за разхлабване/против запек. Казал, че може дядо да вземе и друг вид лечебна храна, друга марка. Дядо има още малко от пакета а ветеринаря е отпуск и ми поръча да взема нещо.
Та някой взимал ли е храна против запек, каква и от къде?
Благодаря😘

# 382
Дано слепите бебета оцелеят! Познавам сляп човек и в къщи на затворено е в безопасна среда.

Аз с моите котки си говора грубиянски. Не ме е чула потребителката, която споменава тона ми. Това е меката версия.
Реално котките не разбират смисъла на думите като човек. Те усещат интонацията и отношението, настроението. Всеки ден чуват от мене неща, които никога не бих ги направила.
Ей, сега ще ти ... майката!
Ей сега те изхвърлям през балкона!
Ей сега ако те намеря ще ти счупя главата!
... и подобни.
Или котката се е скрила и знам къде е или ме гледа отвисоко. Отговора е примигване с очи и проучване- Колко си тъпа! Аз знам че само си говориш и няма да направиш нищо.

Имам си свое място ама се къпах и ми го взеха. То в тая къща човек не може на спокойствие да си изпие бирата!

Феликс ми го зае:

Феликс ми зае територията.

# 383
Храна против запек - Royal Canin Fiber Response.
Средства против запек - масло, зехтин, моркови, грах, тиква, прясно мляко...

# 384
Размазала се е на дъската за гладене 😆, ново място за спане, а щяхме да чакаме кака, че ще закъснее, ама... Сънчо дошъл 😁

# 385
  • София
Под климатика на хладно:

# 386
Да ви разкажа какви ги върши Линошката рано сутрин. Демек как ме буди от известно време.
Чувам едно рррр, не ръмжене, но го използва когато играем  - сладко е и се опитва да се завре под мишницата ми даже ако се докопа може и да ме близне. Естествено се събуждам, започвам да се душа като хрътка да не съм потънала в собствен сос от жегата..., но аз обикновено там не се потя и с кръг не можеш да ме видиш. Дори в залата излизам чисто мокра, гръб, коса, но мишниците сухи, за което детето благородно ми завижда. Както и да е отклоних се, ставам, слагам ядене на Линка и веднага взимам душ. Обаче днес реших да потърся инфо в нета. Та това било засвидетелстване на дълбока привързаност - леле,  😻 а аз го нарочих детето, че не ми се гушка и се променя. Или другия вариант да ѝ харесва солта от потта бррррр,🫣 ама искам да приема първото щот ми е по - угодно. 😁 Така ми се навираше като бебе, ама щот търсеше от къде да суче, пък и спеше при нас, сега обаче не спи при нас и ми беше странно. Добре, че има вече инфо из нета, чеее си се шашках. Ама такава съм си, с всяко ново нещо ме провокира да я мисля. 😁

# 387
Мими отново предпочита да лежи навън под тревата, все още я пускам на терасата въпреки жегата. Защото като я заключа в апартамента заради вентилатора, явно се задушава и цял дена лежи и спи, разпъната на дивана :/

# 388
Флаш, не мисля,  че котето е дебело. Британците така си изглеждат като гюлета. За килограми слушам само вета, грам не ме интересува кой ми смята котката за дебела.  Лио е 5 кг. Яде по един пауч 80 гр. на ден и гранули, които не изяжда. Видимо е огромен. Вет му следи килата и винаги казва, че е в норма.

Да доложа, че сближаването у дома върви добре. Вече могат да стоят в една стая. Джуджо закача Лио да играят, ама бива изръмжан.
Днес ще обезпаразитявам пак вътрешно.

Продължаваме да нямаме хубави снимки 😆

# 389
Да снимаш малко коте си е предизвикателство, толкова много шават. Simple Smile

Послушах втория съвет, изнесох купичката, изчаках го да се напие и си я прибрах после. А той все повече се чувства като у дома си.

Общи условия

Активация на акаунт