Любители на котки - Тема 196

• 32 387
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Луси, не давай студено. Нищо че ближе, може да се получи некроза на червата. Реакцията  с разстройството е пръв показател за дразненето. Животът им е по-пригоден от нашия да понасят естествените условия на средата.

# 541
Според това което съм чела, съвета е да не си правим експерименти с животните и да не съдим за тяхното хранене и поведение по човешките критерии.
Примера с "ти като ядеш сладолед, боли ли те гърлото?" не е изобщо удачен и валиден спрямо "човек - животно". Ние ядем и шоколад, и лук, и чесън и нищо не ни става, но за котките тия храни са противопоказни, така, че "ти като ядеш нещо" не е относим към котките, както и към хора с алергии. Wink
Давайте им храна със стайна температура, нито много топла, нито много студена, дори и водата им не допускайте да е много студена. Максимално се придържайте към естествения им начин на хранене в природата, макар да са извадени от естествения им хабитат, живеейки в домашни условия. Grinning

Ушатко е прекрасен Heart Eyes, но май наистина е добре, че е на диетка, колкото и милия да не му се ще.

# 542
Тук мога да поспоря малко. И кучето, и котките храня с консерви от хладилника, даже предпочитат да е охладена храната. Ледчета напоследък слагам във водата на кучето, пие с удоволствие. Какво ще им стане от студеното, не схващам. През зимата нали пият студена вода и ядат замръзнала храна. Как така некроза на червата, нали храната минава през стомаха, там се затопля. В стомаха става 'готвенето' на храната, и при човека е така. В стомаха има толкова силни киселини, които убиват почти всички бактерии, основната дезинфекция става там. Нашето готвене на огън реално е 'аутсорсинг' на стомаха, предварително сготвената храна има по-малко бацили и по-лесно се обработва от стомаха.
Извинявам се за лекцията, ама ме стреснахте. Хайде за зъбите студеното не е ок, и все пак... но ще прочета из нета на английски да видя какво пишат. Може вие да сте прави!

# 543
Vanne, и аз се стреснах и чета сега като щура. 🫣
Тичах да гледам какви ги сътвори в тоалетната... Всичко е наред, няма да експериментирам ясно е... То така де права е Джаста Праста, не са хора, а го забравяме понякога... ❤️
Благодаря ви, момичета ❤️

# 544
Мишето си дрънчи сладолед, давам й. На предното ми куче редовно давах сладолед на клечка. Много го обичаше. Чист лед не съм давала.

# 545
  • София
Аз нищо студено не давам, но котетата зимата нали пият вода в природата.
Днес с интересна поза и коремче Simple Smile

# 546
И аз не давам нищо от хладилника.

Буда се прави на палячо!

И с това ме изненада ММ сутринта. Нощес го е правил на 3Д принтера.

# 547
  • на брега на морето
Предишният ми котарак дрищеше от студена храна.
Джаста е права.

# 548
От хладилника не давам храна. Ако бързам, я затоплям с малко топла вода.
На кучето, което гледахме преди вкъщи, след разходка през зимата, давах леко топла вода. Иначе, кучето, понеже ходеше на лов през лятото и като стигнем до някоя рекичка и се цопваше в нея, лочеше вода. След това един - два пъти по-редки му бяха съкровищата.

И Томчето застава така, както на халичка.
 Мъчно ми е вече и за Томчето, и за детето (на Томчето май не му било мъчно за мен😁).

На майка ми котките имат дипломатични отношения помежду си, не лежат една до друга , не си играят, разминават се отдалече. Днес ги видях близо една до друга и веднага ги снимах.

# 549
И аз давам храна директно от хладилника, но е месо. Консерви или паучове не съм слагала никога там.
За водата съм сигурна, че я обичат прясна и студена. Ако трябва да им се постопли, не пият веднага, тестват с лапа.

# 550
Бързам да ви се похваля. На кравай не са, но е огромен напредък 🥰

# 551
  • Sofia
При нас положението е притеснително.
Каката (на около годинка) и бебето (на около 3 месеца) ги дели една PVC врата. Още не сме пробвали да ги събираме, защото малкото е пълно с бълхи.
И когато сме били при малкото и после отиваме при каката, тя само заради новата миризма, която усеща по ръцете ни започва да хъска и да ръмжи ☹️.
Явно ще продължим така още известно време докато приеме миризмата на малкото и спре да ни хъска. Дано да й мине...

# 552
  • Варна
Пастетчета давам на стайна температура химията ги държи.
Мръвката идва от хладилника.
Мисля, че прекалено се вживявате.
Женя много обича да играе с ледчета.
И да дооближе клечка та със сладолед

# 553
Бърза справка в интернет показа следното Simple Smile

Храна от хладилника на кучета е ок.
Refrigerated dog food can help provide healthier skin and coat, better digestion, weight management, allergy relief, and help your dog maintain high energy levels well into their golden years.

Храна от хладилника на котки - ок е, стига и котките да са съгласни с това Simple Smile
It won't harm your cat to feed it wet food straight from the fridge, but there's a fair amount of research indicating that cats prefer their food a bit warmer. If your cat is OK with eating it cold, consider yourself fortunate.

Замразена храна обаче - не е препоръчително! Може да доведе до диария и повръщане.
If your dog eats frozen food, they may experience some digestive issues such as diarrhea or vomiting, especially during the adjustment period. However, most dogs will be able to digest frozen food properly once the body adapts, particularly if the food is properly thawed before feeding.

Моите предпочитат охладена храна. Ако лятото им купя пауч, който е топъл, се фръцват и чакат първо да постои малко в хладилника. Simple Smile
А кучето, което по принцип е като една ламя Спаска, от сладолед се подрисква. Според мен й идва много мазен.
Обаче покойната ми котешка бабка умираше за сладолед и нищо не й ставаше от него.
Абе, като при хората, всеки е различен.. Joy

# 554
Ушатото и от хладилника да му дам директно нищо му няма. Топче имаше разстройство, но беше много капризен за храна , а и с чувствителен стомах. Ушатият е пушка. Да ви кажа, че сме на море и котката е на румсървис.Joy Решихме да останем още седмица и мокра храна йок .... Зоомагазин не намерих, в хранителните само Уискас, Фрискас и Феликс - не, мерси.

Ушатото е 5.850 с точност, преди морето се премери сам.Joy
Беше минал 6, та наложително е да е на диета. Той е едър котарак по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт