Любители на котки - Тема 196

• 32 400
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Снимката на Шарлот ми напълни душата!

Кое е крак, кое опашка, кое запетайка?

# 526
  • София
Роси, любовен поглед е защото седи пред мен, гледа ме в очите и мига бавно 😻, или ме гледа с премрежен поглед и издава едни звуци (не е мъркане, не е мяукане, точно едно хем гърлено, хем приглушено мъхрррр, мъхрррр се чува), които са придружени с неистово галене в човека, за когото са предназначени. Блеко е много социален и ни обича всички вкъщи (мен най- много естествено, но и само мен ме малтретира 😹).
Шарлот, страхотна снимка. 😻 (да отбележа, че освен лапки и опашки се вижда и гъзенце и то е ориентир кой кой е 😂).
Мая..., уникална е, такова спокойствие и достолепие излъчва тази прекрасница ❤️
Въпросната статия и аз съм я чела...
Това, което ми направи впечатление за трите месеца, когато Чари си гледаше децата вкъщи е, че им мяукаше и мъркаше с определена интонация за различните неща, обучавайки ги. Накрая (понеже, когато бях вкъщи не се отделях от тях) и аз я разбирах кога и за какво ги вика или какво им говори.
С Блеки също си контактуваха- винаги познавах краткото мяу, което знаеше "хайде да се гоним" и едно друго "хайде в гората".
По същия начин Блеко си говореше и с Маци.
Някои хора ме питат "Как пък ги разбра?"... (еми разбирам ги, със сърцето си сигурно...) и после установяват, че е наистина е така.

# 527
  • Бу-у-урга-а-ас
Ние с Мила се разбираме. Страничните наблюдателите се забавляват с нас. Синът ми каза, че владея осезанието и с котката имаме особена връзка. Това е от една поредица на Робин Хоб "Придворният убиец". Там някои хора имат специална дарба, чрез която се свързват с животно, близко до характера им и могат да използват неговото осезание и инстинкти, като човешката душа влиза в животното. Това е изключително силна връзка.

# 528
Добро утро!

Днес ще водя Лио на вет, едното му оче е възпалено. Снощи го забелязах. На малкия гном уж му бяха добре очите, но и при него забелязвам леки гурели, явно нещо са си метнали. Стискайте палци Лио да е добър и да даде да го прегледат.

# 529
  • Sofia
Здравейте,

Очакваме още едно коте да се присъедини към семейството.
Бихте ли споделили (ако имате) някакви техники, които биха помогнали то да бъде прието без проблеми от другите ни две котки?
Знам, че е индивидуално и си е до характер на котките, но все пак искам да направя всичко възможно за по-добра адаптация.

# 530
Ами, много не зависи от теб дали и как ще го приемат. Може да е любов от пръв поглед или да е омраза, която постепенно се превърне в любов. Обикновено новото, ако е по-малко, се адаптира и се чувства в свои води, а по-големите са в стрес, докато разберат, че малкото не е заплаха. То ще им яде и пие от купичките, ще иска да се боричка, да играе с тях. Това може да е такъв тормоз, че да се отрази здравословно. А може и да си паснат всички по характер и преходът да не е толкова стресов.
Обикновено големите рано или късно си осиновяват мъничето.

# 531
При сина ми двата големи котарака (кастрирани са) много бързо осиновиха рижавото бебе. Днес ми праща клипче, толкова са сладки тримата, лежат на леглото един до друг, единият батко натиснал рижавото по гръб и му облизва главата, а то рита с крака смешно. Ама техники не знам да е прилагал, освен да го храни отделно, че то наистина като прахосмукачка изяждаше своето и се втурваше да яде и тяхното.

# 532
Колко котки виждате?
Рижите батковци(на около 2.5 месеца) и Арвен(на около …2 може би) вече се обичат много. Долу старшата ни котка, която не им е майка поддържа дистанция. Но като цяло - имаме мир и разбирателство и е цяло чудо, че Арвен е жива, защото избяга и скочи два пъти от втория етаж.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 12:30 от DivaOrhideq

# 533
Ние сме от 20 дни с втора котка. Като цяло нещата са добре. Много се препоръчва да се разделят в началото,  но аз не притежавам такова търпение. А и Лио не прояви ягресия, просто силна неприязън. В момента сме на етап, в който Лио стои на втория етаж и като иде бебето го ръмжи и изчезва. Но имаме и напредъци разни - спят в леглото с мен. Бебето сгушено, Лио в другия край (но той никога не се е гушал в мен). Джулиъс го закача, нашия го търпи около 3 секунди 😄 Оставя го да се отърка в него, като е любовен. Едва ли някога ще ги видя на кравай да спят заедно, но той Лийко си е антисоциален по принцип. 

Минахме през вет, никой не прокърви 😁 Оченцето е възпалено (може и малкия да го е дернал като скача отгоре му). Ще капем капки.

# 534
Моят син има теория, че всяка домашна котка трябва да си има компания, за да има с кого да си играе и да не прави бели. Аз му изпратих тази картинка Simple Smile

# 535
Хайде и тук да се покажем, снимката е горе-долу нова, отпреди 1 седмица. Шушкам с един плик и той се оцъкли, все за ядене мисли.Joy

# 536
Днес бях все в движение и като се прибирах в къщи за малко хапвах сладолед за разхлада и Линош ме гледа много внимателно 😁. И ми хрумна една идея, та да я споделя и с вас. Във формичка за лед сложих от течните лакомства и ги замразих набучих 1 малко парче от солетка, която много се втвърди, обаче какъв сладолед се получи, за чудо и приказ 😁 Линошката нямаше много идея какво да го прави в началото, ама като отпусна малко - леле мале. 😁 Забравих да снимам обаче, а пък детето ме смъмри, че ще я заболи гърло. Питам теб боли ли те в тая жега като ядеш - не, значи и на Линка ще ѝ е добре да се охлади с едно кубченце сладолед. Но всъщност така ѝ говоря, ама незнам със сигурност, опасно ли е да яде толкова студено? Тя обаче изглеждаше доволна.

# 537
  • Sofia
Аз знам, че не е хубаво да им се дава консерва директно от хладилника, нещо заради корема. Но не съм много наясно.

# 538
Лио се посира, ако яде пауч от хладилника, та за това го вадя да се стопли.

Днес очето е доста по-добре, а той съвсем търпеливо дава да му слагам капки.

Дворната кухня отвори врати. Юлия беше изчезнала, ама вчера се върна. Изкарах и купичките, обаче покрай нея закусват и вечерят още 3-4 съседски котки 😁

# 539
  • на брега на морето
Ушатко верно е едричък Simple Smile,  душица сладка.

Общи условия

Активация на акаунт