Любители на котки - Тема 196

• 32 404
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Само на нас с Блеки ли ни е ОК при тези температури?!
Тооо, щото си имаме "рецепта" за справяне с тях... 😅😹

Скрит текст:
Моята-

И на Блеко- намерил си е дебела сянка

А сутрешното кафе е времето за мъркоткане и лигавоткане... вижте го този премрежен, любовен поглед... (съпроводен с едно особено, тихо и много нежно "мъхрррр, мъхрррр") 😻❤️

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 10:13 от AnyHr

# 511
Ние пък пътувахме и задната седалка изглеждаше така:

# 512
Напълнихте ми очите с последните снимки! Heart Blush

# 513
Шарлот, докато различа кое е крак и кое глава и на кого са... Joy
Сладуранки!

# 514
  • До хладилника, който обичам
Реших да купя масло от сьомга за котките, не само в храната, но и да им мацвам по главите и да си миришат еднакво, с цел поощряване на дружбата между народите. Обаче... даже преди да отворя шишето, от кутията - ами че то така смърди, абсурд е да миришат така котките, ще полудеем всички. Аз ли нещо решно разбрах или така си мирише всичкото?

# 515
AnyHr, това любовен поглед ли е😊? Нашия Оливър гледа по същия начин и мърка, като го гушне мъжа ми😂.
Шарлот, как са се сплели децата💕, много мила картинка. И на мен ми отне време да различа, кое какво е❤.

# 516
Реших да купя масло от сьомга за котките, не само в храната, но и да им мацвам по главите и да си миришат еднакво, с цел поощряване на дружбата между народите. Обаче... даже преди да отворя шишето, от кутията - ами че то така смърди, абсурд е да миришат така котките, ще полудеем всички. Аз ли нещо решно разбрах или така си мирише всичкото?

Така мирише Grinning а как цапоти, не е истина! Представям си да им наклепаш главите с това, леле.. освен смрадта, няма и отмиване Grinning

# 517
Ааа, ще го връщам тогава, хич няма и да го отварям.

# 518
Така мирише дори човешкото, едвам го пиех.Уж беше нещо с портокал, ама…

# 519
Аз бях купила едно голямо шише..не си спомням дали не беше 500 мл и го държах в хладилника. Офф беше едно такова оранжево-жълто, гъсто и много миризливо. Котките ми не го харесаха, кучето също, осмърдя хладилника и накрая го подарих. Но пък приятелката, на която го подарих, го прие с удоволствие... каза, че нейните котки го обожават.
Ако искаш му дай шанс, Бу. Може да го харесат! Полезно е като добавка. Но не ги мацай по главите Grinning

# 520
Шарлот, как са се сплели децата💕, много мила картинка. И на мен ми отне време да различа, кое какво е❤.

Дъщеря ми каза не качвай снимката - изглежда като коте, полегнало върху губер. Но губерът прави "бау", легнал е в обратна на котето посока и му се вижда кафевия нос. Кота е царица - размахва лапи.
Четох в мрежата нещо, което не знаех ( ако е вярно). Котките не общували помежду си със звуци, а създали повика "миау" при съжителството си с хората. При това подходили хитро, защото установили, че човек се отзовава незабавно на бебешки плач и го уподобили. Наистина има моменти, когато мартенските котараци свиват душата със звуци, прилични на бебешки рев.
И друго за кучовете - не бивало да се подстригват през лятото, защото козината ги пази от топлото. Години наред подстригвахме куча - да й е леко. Тази година е натурална.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 15:48 от Шарлот

# 521
Снимката е уникална, добре че не си послушала дъщеря си Simple Smile
Винаги ми пълни душата такава котешко-кучешка любов!
У нас не се получи, котките още бият доберманката и тя им има страха, голяма е глупачка.

# 522
Боже, Шарлот, как сладко са се разляли на задната седалка и си пътуват лежерно твоите юначета, направо благородно завиждам. Наша Мая хич не и понасят пътуванията, през цялото време мяука и издава невъобразими звуци, ама нон стоп, езика изплезен, тежко диша, очите ще хвръкнат и нищо не помага, освен това, както казва Шарки не минаваме и без жокери, редовно пуска два - пишу и ако, та постилам клетката с еднократни пелени и все едно сме с бебе. Joy Абсурд е да я оставим така свободно, обикаля като разтревожен таралеж, вре се, мята се по прозорците, просто луда работа.

Днес правя опит да я разсъня с кафе:

И аха да се получи:

Но не би, оказа се, че съня е по силен от кафето Joy :

# 523
Шарлот, не е вярно това за произхода на общуването с "мяу". Още от новородени майките им си общуват с бебета си със всякакви подобни звуци. Не е за общуване с хората. Това, че ние ги разбираме по някакъв начин, заради интонацията и заради нашето "ма-ма" е друг въпрос. Simple Smile

# 524
Това, което са имали предвид в статията (?) доколкото съм чела по въпроса е, че котките след бебешка възраст не мяукат помежду си с цел общуване с други възрастни и само към хората се обръщат конкретно с "мяу", на което пък добре обучените хора реагират, защото им се задействат центровете за умиление от интонацията, което котките добре експлоатират. По подобен начин ни действат и котешките муцуни, малки глави с големи очи - бозайниците по принцип имат големи очи само като малки и това автоматично задейства умиление и желание за предпазване и закрила.
Иначе разбират кой за какво мяука, нищо, че не си мяукат една на друга. Ако ми се нареди котка да мяука за храна, другата чува и без грешка знае за какво се грачи и веднага дотичва.

Общи условия

Активация на акаунт