Любители на котки - Тема 196

• 31 898
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Нашите са си много добре без нас. Диди каза, чи Аш "крещял за майка си". И ми праща снимка на сладко патенце Joy

И бегълката

# 676
Линош от 5ч днес се е разиграла. 😂 Хвърля ѝ някое топче и си лягам, а тя се крие и ме наблюдава с едно оче иииии скок и отгоре ми. 😆 Как не се умори, до сега, остави ме на мира, та седнах да ви изчета.
Дебне "плячка" 😂

И малко преди да скочи. Голям е образ!

ПП: Видях в брошурите на КФ и Лидл намалени аксесоари, катерушки и други работи за любимци другата седмица и това ми напомни как точно по това време миналата година детето не спа цяла нощ и ми повтаряше "нали ще вземем" за поредната катерушка на Линошката, която идея си нямаше, че ще сменя дома. 😂

# 677
  • на брега на морето
Бирената мая се добива от дрожди, които ферментират и преобразуват въглехидратите в алкохол.
Хлебната мая също ферментира в стомаха. Заради това препоръчват да не се яде хляб с мая. Риба за котараци не се препоръчва.

# 678
Бирената мая се добива от дрожди, които ферментират и преобразуват въглехидратите в алкохол.
Хлебната мая също ферментира в стомаха. Заради това препоръчват да не се яде хляб с мая. Риба за котараци не се препоръчва.
Ами сега, на това ми котенце не съм давала, но гледам че се предлага, все пак.

# 679
Едно време гледахме котките с каквото имаше. А то нямаше почти нищо Simple Smile

# 680
  • на брега на морето
Ами сега, на това ми котенце не съм давала, но гледам че се предлага, все пак.
Ще предлагат естествено, бизнеса трябва да върви. Хранителните добавки и лакомства са една голяма търговска ниша. И ние ги купуваме, но даваме много пестеливо. Бонбонките ни служат единствено да подмамваме убавиците да влязат вечер в спалнята. От два дни една голяма икейска торба
 върши отлична работа - котешкото любопитство е всеизвестно Simple Smile

# 681
  • София
Едно време гледахме котките с каквото имаше. А то нямаше почти нищо Simple Smile

И ветеринари за кучета и котки нямаше (те си разбираха само от селскостопански животни)... и Интернет нямаше (или "прохождаше тъдява 😅).
И храна за кучета и котки нямаше (1995- 96 г купувахме консерви за наш Боби от Австрия, тук се намираха само замразени пилешки глави и крака- сурови).
Някой от вас дори не си го представят 😳, нали?! 😊

# 682
С тия пилешки глави майка и татко си хранеха болонката. И като влезе татко в магазин в друг град и пита; " Главички имате ли?" , продавачките го гледат изумени, пък той им се ядосва, че не го разбират. А като бях малка имахме най- любимия ми котарак, дворно коте, него го хранехме с пастет Апетит. Мислех, че сегашните храни са безсолни, но опитах котешки пастет - солен беше като за хора.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 13:27 от milanda

# 683
  • София
Ще го храни Хари братовчед ми,по веднъж на ден.2 камери съм сложила,коридор,хол,и баня ще обитава.Постарах се да обезопася терена,храна,вода,тоалетна и играчки-повече от това не мога да осигуря.
Надявам се всичко да бъде наред.Да,знам че ще е самотен,но все пак е котка,адаптивно и издръжливо животно.
Ако все пак има нещо сериозно,братовчед ми ще го вземе при него и ще го гледа добре.
Подпри вратите, за да не се затворят. При него не е фатално, защото всеки ден ще идва човек, но ако се затворят, могат да останат без достъп до храна, вода и тоалетна.

Моят баща дебнеше да преоценят консерви с копърка. Като сега си спомням, че нормално струваха по 26 ст, а ги преоценяваха по 13 ст. Simple Smile Намачквахме добре с хляб и с това хранехме котките. Е, и с кренвирши, салам и всичко друго, което ядяхме. В сосовете от манджите дробяхме хляб. Simple Smile И май котките бяха доста по-здрави от сегашните. Simple Smile

Мислех, че сегашните храни са безсолни, но опитах котешки пастет - солен беше като за хора.
Лошото е, че в много от тях слагат и захар и могат да се разболеят от диабет. Всички Уискаси, Феликси и подобни са със захар. Sad Иначе по едно време Amy-nka търсеше храна без сол за коте с болни бъбреци и май много трудно намери. Почти всички са солени.

# 684
  • София
Сега и "басейн за кучета" гледам в офертата на Кауфланд...
Някой от вас купувал ли е тоалетна (затворена) от там? Дали са читави, че  Блеки като се развали времето не излиза навън (тоалетната му тук е с висок борд просто  и искам да я сменя със закрита).
Като казах тоалетна...
Правим нова баня в едната къща и засега функционира само тоалетната.
... така сме с Блеко (а спеше и уж не ме усети като станах)- веднага дотърча да види какви ги върша  😅😹... и чака търпеливо 😹

# 685
  • София
Не знам нищо за кауфландската затворена тоалетна, но тази, която пускат в Лидл е добра. Доста просторна, дълбока, събира много "пясък" и така "топките" не се залепват по дъното. Обаче не е подходяща за котки като наш Киро, който не кляка, а изстрелва всичко назад по стените. Двете половинки не прилепват плътно и потича навън. Затова започнах да гледам закопчалките да са 4 броя, а не само 2 по средата. Все пак, ако не беше Киро, за останалите щеше да ми върши чудесна работа.

# 686
  • Sofia
Здравейте отново,

Аз пак продължавам на тема обезопасяване на прозорци.
Преди бяхме с едни метални мрежи-комарници и вършеха работа доста години. Лошото е,  че от една страна котките ги разбридваха (без да правят дупки, но изглеждаше грозно), а от друга - с времето ръждясаха и се разпаднаха.

Сега търся нещо друго, което да не може да бъде съсипано от котки и да е устойчиво на слънце и дъжд.
Загледах се в мрежата на Trixie за обезопасяване. Някой има ли наблюдения? Може ли да бъде скъсана или прегризана от котките? Изобщо надеждна ли е?

# 687
  • на брега на морето

И ветеринари за кучета и котки нямаше (те си разбираха само от селскостопански животни)... и Интернет нямаше (или "прохождаше тъдява 😅).
И храна за кучета и котки нямаше (1995- 96 г купувахме консерви за наш Боби от Австрия, тук се намираха само замразени пилешки глави и крака- сурови).
Някой от вас дори не си го представят 😳, нали?! 😊
Ооооо, минала съм го тоя път с два котарака през 70-те и 80-те години, та много добре знам за какво говориш. Единият беше малък, 6 месечен, бисерно сив, много пухкав и прекрасен, в днешно време с подходящо лечение и храна можеше да доживее старини. Другият живя 12 години, взехме го синеоко бебе-кърмаче с тънка като конец опашка. Водехме ги при ветеринари за крави, нямаше други. През 1983 ММ се върна от Франция, и на котарака донесе подарък - голяма консерва с парченца месо и много сос. Милото пощуря преди да я отворя. И като ми разказа ММ за магазина с дълги щандове, пълни с много видове храни за кучета и котки сърцето ми се сви. Ние го хранехме го с попари от сос и хляб, готвено месо, мляко. Тогава нямаше интернет и не знаехме за млякото, та дрищеше милото и се виждахме в чудо. Като си върна спомените си мисля, че котешкият ангел-хранител е бил до него. Много години останахме без котка, но отгледахме хамстери, рибки, мишлета, плъхче, морски свинчета, канарчета (винаги сме имали канарчета). Умираха, погребвах ги под една топола, плачех и тъкмо се поуспокоих, когато дъщеря ми донесе Рафаела с обещанието, че ще й търсим дом; после другата дъщеря получи като подарък за рождения си ден Нала и я остави у нас, когато се премести.

# 688
За обезопасяването на прозорците и аз търся варианти. Моето коте се катери по тях и станаха на дупки, а и с времето сякаш самата мрежа изсъхна и започна сама да се къса.

# 689
Споделяла съм и преди, че има мрежа за кучета и котки, която се слага на обикновените комарници.  Попитайте в най-близката ви фирма за дограма. Повечето предлагат услуга за подмяна на мрежата с усилена такава.

Общи условия

Активация на акаунт