Любители на котки - Тема 196

• 31 894
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Споделяла съм и преди, че има мрежа за кучета и котки, която се слага на обикновените комарници.  Попитайте в най-близката ви фирма за дограма. Повечето предлагат услуга за подмяна на мрежата с усилена такава.
Говорихме вече с фирма за дограма. Предложиха ни точно подсилена мрежа за котки. Не ни устройва.

# 691
Миланда, никой не те напада. Просто повечето не разбираме последното ти изречение. Защо са се давали тия три неща? С каква цел?

Времената и модите се менят, гледането на котки - също. Едно време не е имало кастрации и ваксини. Това се появява след 90те години. Говоря за България.

На почти 40 години съм. Като малко дете когато имах село и си ходех ваканциите рядко имаше една и съща котка за две три години. Виждах котета бебета с възпалени очи и не знаех как да помогна. Баба ми, бог да я прости, хвърляше остатъците от вечерята с малко хляб и вода и се събраха много котки. Гонеше нахалните за ядене и чуждите мъжки.

Гледах един Бегинс. Бях на 16, десети клас и на 32 когато умря. 16 години, първи и непрежален, единствен. Не беше кастриран, обичаше да яде от нашата храна. Купувахме паучове и гранули. Ядеше ги, но човешката храна я предпочиташе. За ваксини не се говореше.

Сега съм с двама и модите са други. Човешка храна могат само да подушат.  Имат ваксина някаква, годишна. За обезпаразитяване не знам защото майка ми прави това. Кастрирани са.

Та времена, нрави и моди ...

И аз гледах брошурата на Кауфланд. Има една катерушка за 70 лв. Много ми харесва. Как да ги дам като не знам те какво искат?
Две драскалки за нокти премятам и никой не им обръща внимание.

Мисля да си купя от кутиите за храна. Сухата седи в оригиналния плик и понякога изсипвам много.

Не знам кое от всичките неща да им купя.

# 692
Показвам един малък черен кот - Ричард. Днес го осиновиха наши приятели. Много е малка душицата, ама са решили да е Ричард, пък ако излезе мома - просто Ричи
.

# 693
  • До морето...
Аз имам питане.Знам,че за котараци не е добре да се прекалява с рибата. Обаче моя котак не признава други консерви освен тези на Cosma с пиле и риба тон, риба тон и говеждо. Яде от тях от няколко месеца по една всеки ден и през останалото време е на гранули.Дали е проблем, че присъства риба тон в менюто му почти ежедневно.Единствено, ако е без риба тон ,дори най-любимото му е пиле с пилешка шунка.Дайте мнение,моля.

# 694
Аз имам питане.Знам,че за котараци не е добре да се прекалява с рибата. Обаче моя котак не признава други консерви освен тези на Cosma с пиле и риба тон, риба тон и говеждо. Яде от тях от няколко месеца по една всеки ден и през останалото време е на гранули.Дали е проблем, че присъства риба тон в менюто му почти ежедневно.Единствено, ако е без риба тон ,дори най-любимото му е пиле с пилешка шунка.Дайте мнение,моля.

Защо да не е добре?
Моето котенце е женско и обича риба и пилешко и само такива й купувам. Още е мъничка и взимам паучове със сьомга или пилешко.. единствено не обича пастет и гранулките нещо не ги предпочита.. опитва ги само.

# 695
И аз искам да питам как им вреди рибата? Даваме им редовно масло от сьомга, ако не е добре да спрем честия прием. Купувам им и гранули с риба, големи чували и всеки ден ядат от тях когато е такава храната. Като има готвена риба също им даваме. Гранулите и маслото не им допад честно казано, но за готвена риба полудяват. Миналата година им давах веднъж сурови цацки пак пощуряха.
И аз ли си живея в заблуда, че е полезна за тях.

# 696
  • София
Мисля, че е заради фосфора, да не правят камъни и да се запушват.

# 697
Сина отказва риба тон, но харесва сьомга.

# 698
  • Sofia
Мисля, че е заради фосфора, да не правят камъни и да се запушват.
Точно заради фосфора е. Аз на моите никога не давам риба (за всеки случай). Не са останали гладни.

# 699
https://miau.bg/n-118991-%D0%9E%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE_%D … D0%B0%D1%82%D0%B0
Една от статиите, които съм си запазила, когато четох за храненето на котетата.
Линка обича рибка и на 4 - 5 дни яде консерва, пауч. Харесва тон, сардини или сьомга. В нас обаче никой не яде риба или морски дарове, така че ще се задоволи с консерви и паучове. Пише да се яде веднъж седмично, ама тя яде и по два пъти понякога и то с голямо удоволствие.
Morkovelka99, липсваш в последно време. 🙂

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 05:58 от lusia

# 700
Моя котарак обожава риба. Яде доста, все пак сме до морето. Предпочита сурова. Вече е на 15, смилам му, защото няма зъби. Проблеми от описаното естество не е имал никога.

# 701
Храненето ми е много болна тема и за мен това вторачване в състав, многото информация, която бълва от всякъде не е добре! Едно време не знаехме, защото нямаше от къде да се информираме и си бяхме диви и щастливи, така беше и с любимците ни. Коментираше се по - рано в темата, та и аз съм от това поколение. Сега всеки разбира, изследва, препоръчва и си казваш, аз тъп ли съм да не виждам какво ми харесва на мен като човек и кое се харесва на любимеца например! Един живот живеем... Така де... нищо не е както преди, няма и да бъде, ама понякога си го правим по - сложно, само за да сме по - информирани, по - в час с новостите, уж по - полезно да е и т. н. Живейте го тоз живот, момичета, така както ви е най - добре! Стигнеш ли дъното, щото си залитнал в някоя посока, ще го разберете с пълна сила и си чукаш главата и влачиш последствия...
Звуча като лелка знам, неприятно, може да  подминете поста ми, но... Питай патило са казали хората, а аз много се намъчих с пустото хранене и не го пожелавам на никой... Няма да ви занимавам! Amy_nka ще ме разбере, но темата е деликатна и много мъчителна за мен! ❤️❤️❤️ Пожелавам ви щастливо нахранени любимци и не го мислете чак толкова, храна им даваме все пак, взели сме си ги да си ги гледаме, обичаме, обгрижваме, не да ги мъчим.

# 702
За човешкото хранене всеки ден бълва от "резултати от изследвания", един ден едно, на следващия обратното. Ако се вторачваш, може да откачиш. Та предполагам и при животните е същото.

# 703
  • До морето...
lusia,много добре казано. И аз се старая да мисля в тази посока.🤗

# 704
  • София
Според мен и старате ни котки, храната е според начина ни на живот. Ако ядеш вредни неща, макдоналдс и пържени картофи, котката ти също ще я храниш с ниско качество храна. При Чита проблема е, че е постоянно гладна и ми е много трудно, а не искам да става дебела. В момента в периода ми на живот гледам да се храня с чиста храна и така се опитвам с котката. Тя не е много доволна, когато души на масата, а то само зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт