Мъжът ми е полудял от любов по друга жена

• 23 789
  • 327
  •   1
Отговори
# 135
Да де, има криза на средната възраст. Ама от какво е продиктувана тази криза? От това, че някой внезапно е откачил или от това, че някой внезапно е осъзнал, че не може повече да прави компромиси или че иска нещо друго?

В нашето общество идеята да помислиш за себе си е малко скандална все още. Години наред сме живели в условия на колективизъм и личността сама по себе си не е по-ценна от общността. Оттам, нуждите на семейството задължително се поставят над индивидуалните нужди. Ти си в роля - съпруга, майка. Имаш задължения, като едно от тях е да пазиш семейството. Дори с цената на това да бъдеш нещастна. Поставянето на везната на личното ти щастие или да стоиш нещастна, но да запазиш целостта на семейството е много тежко и често завършва в полза на второто. Обикновено човек си позволява да се раздели, когато има нещо оправдаващо раздялата - скандали, тормоз, бой, изневяра, алкохол, абе такива неща, тежки. Да си тръгнеш просто защото "не съм щастлив" е някак си егоистично, недопустимо и осъдително. И затова хората често под натиска на социално приемливото си стоят в брака нещастни без да предприемат нещо. Но когато си нещастен в брака, нещо отвън може внезапно да ти върне живеца. Може да се влюбиш, може да намериш някакъв нов смисъл на живота си, може да поискаш нещо различно. На 40-50 можеш и да осъзнаеш, че докато се чудиш дали е социално приемливо да искаш да бъдеш щастлив, той животът ще си мине. От тази гледна точка за страничните хора сигурно един такъв човек просто е изпаднал в криза на средната възраст и е изперкал. Аз колкото хора познавам, които са направили нещо подобно, винаги са имали основателна причина за това и то не е щото хормонът ги е треснал на дърти години.

Обаче за другия е много по-лесно да приеме, че нещо се е чалнал, отколкото да живее с мисълта, че между тях нещата са се счупили.

Уточнявам, че това горното го пиша по принцип, а не за този мъж, който според мен се държи безобразно и това, че се е влюбил е най-малкия му проблем. Той е нагъл, неуважителен, груб и аз ако живея с такъв човек, ще съм дълбоко разочарована и ще му помогна много любезно да си тръгне.

# 136
Ами той дори да е в криза на средната възраст, няма значение. Тази криза или там каквото е, само е извадила наяве, че не е читав човек. Вижте, че той обижда жена си, казва й, че не може да я гледа, защото бил развалила щастието му, гони я от семейното жилище и т.н. Едно е просто мъж на средна възраст да лапне по млада жена, защото тя ласкае самолюбието му и го кара да се чувства млад, друго е да не проявява елементарно уважение към човека, с когото е споделил 20 години от живота си. Е, не мога да оправдая това с някаква си криза на средната възраст, извинявайте.

Да, това боде очите, ама за някои хора тук авторката е уж лошата и черната.
Авторката трябва да почерпи, че се е отървала от такъв изрод.

# 137
Трябва да го прекръстят от "криза на средната възраст" на "бунт и разцвет през средната възраст". Laughing Аз също мисля, че ако някой на около 40-50 г се е усетил, че в грижи по семейството и от мислене кое е социално приемливо не е успял самият той да е щаслив, е свободен коренно да промени живота си. Затова трябва всяка ситуация да се разглежда поотделно. Някой път става дума наистина за криза на средната възраст, друг път просто за човек, на когото му е писнало да подържа нещастен брак и е скъсал оковите, всеки път е различно... А мъжът на авторката е просто кофти човек, който семейните приятели оправдават с кризата на средната възраст.

# 138
Или направо се обвързваш сериозно след 40, после да няма оправдания с кризи на средни възрасти.

# 139
Мъжът на любовницата бил много възпитан, умерен и интелигентен човек. Така че надали тя ще го зареже, за да ходи на квартира с някакъв, хм, меко казано не надежден човек.

# 140
Животът е твърде кратък, за да живееш в нещастие.

# 141
Каква е гаранцията, че любовницата е нещастна в брака си. То и съпругът на авторката надали се е чувствал нещастен, преди да се влюби.

# 142
За да се влюбиш в друг, значи си бил нещастен във връзката. Щастливите и удовлетворени хора не се влюбват в други, защото вече са влюбени в единствения.

# 143
Може да не си бил нещастен, а просто нещо да ти е липсвало. Или да не си бил силно влюбен в партньора, а да си се чувствал добре, да ти е било комфортно.

# 144
Даже съм убедена, че любовницата изобщо не е нещастна в брака си, щом е нямала намерение да го напуска на първо място.
А той най-вероятно просто е изпаднал в някаква криза от стрес и хормони. И за него не съм убедена, че я обича. По-скоро може би се чувства млад и безгрижен с нея и обича усещането. А то идва от това, че с нея нищо не делят. Започнат ли битовизмите, тази еуфория бързо угасва.

# 145
Жените са по-колебливи, особено ако има деца в картинката. Повечето жени са зависими финансово, имотно от половинките си. Къде ще тръгне с дете/деца да бяга с мъж на 45/50 ?

# 146
Любовницата може да е от хората, които са толкова комплексирани, че имат нужда от семеен любовник, за да се почувстват значими. Или да е жена без работа и от скука да прави глупости. Така или иначе не вярвам да се вземат с любовчията. Но авторката да не се радва - ако не е тази любовница, друга ще се появи.

# 147
Не и трябва на любовницата нагъл мъж!
Тази наглост не бих простира.лично аз и никоя жена не трябва.

# 148
Трябва да го прекръстят от "криза на средната възраст" на "бунт и разцвет през средната възраст". Laughing Аз също мисля, че ако някой на около 40-50 г се е усетил, че в грижи по семейството и от мислене кое е социално приемливо не е успял самият той да е щаслив, е свободен коренно да промени живота си. Затова трябва всяка ситуация да се разглежда поотделно. Някой път става дума наистина за криза на средната възраст, друг път просто за човек, на когото му е писнало да подържа нещастен брак и е скъсал оковите, всеки път е различно... А мъжът на авторката е просто кофти човек, който семейните приятели оправдават с кризата на средната възраст.
Браво. Четеш ми мислите!!!!

# 149
Чак собственост не, но задължения към партньора - със сигурност.
Задължение да , изгнание не.

Общи условия

Активация на акаунт