Краят на шоколада?

• 16 842
  • 318
  •   1
Отговори
# 285
Както казах, не се оплаквам. Ако шоколадът 95%  стане и по-евтин от другите, би било още по-добре.😁
Ще трябва да проуча какво е това коншуване.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 20:48 от dolce miele

# 286
Коншуване най-просто е бъркането на шоколада, докато стане с определена финост - трябва частиците да са 20-25 микрона... Захарта и сухото мляко се стриват и обвиват с фина мембрана какао масло... Това придава гладкостта на шоколада.

# 287
Духи, интересно че според Chatgpt коншуването е по-дълго за черните шоколади:

Явно от други фактори зависи крайната цена. Каквито и да са, мен ме интересува цената да пада.☺️

# 288
Няма да падне Cry

# 289
Вероятно, но аз си се надявам все пак. Пък ще видим.🤔

# 290
Абе ставали чудеса, ама такова нещо не съм видяла в цените досега Thinking

# 291
  • Пловдив
Изненадва ме колко хора предпочитат "черен" шоколад. Аз все си мислих, че сме единици. Около мен, освен нашето семейство, всички налитат на млечни, бели, сладки.
Не, не всички са фенове на много сладкото. И аз съм от предпочитащите черен, но зависи, разбира се, има гаден черен и вкусен (за мен) млечен. Линдт ми е една от любимите марки, особено черен. Милка не обичам, техните са от много сладките.
Ако поскъпне много, ще намалим дозата.

# 292
Много обичам шоколад, но черният ми в толкова противен, че предпочитам да не ям шоколад, отколкото да ям черен

# 293
Въпрос на възприятие. Откакто ям черен не мога да погледна млечен. Тази блудкава сладост не е за мен.

# 294
То млечния не шоколад за мен.

# 295
Много обичам шоколад, но черният ми в толкова противен, че предпочитам да не ям шоколад, отколкото да ям черен

И аз така. Като е шоколад, да е сладък. Мъжа ми е фен на черния, купувам за него.

# 296
  • София
Аз също само черен обичам и купувам, но рядко.

# 297
Няма лошо, има за всеки. Тези които обичат по-сладките видове всъщност имат и много по-голям избор тъй че по-лесно си намират нещо по вкуса си.
Преди години, в една почти детска възрост, помня че харесвах и бял шоколад. Обаче сега колкото пъти съм си опитала, това нещо не се яде от сладост направо. А пък мирише разкашно... Смеят ми се как помирисвам парченцето, обаче не искам да го ям 😂

# 298
Аз обичам шоколад, примесен с плодове. Примерно Ritter Sport с боровинки или с ром, стафиди и лешници.
За съжаление, първия отдавна го няма, а ми беше любим!

# 299
Аз също съм от любителите на черен шоколад.С някакъв крем с алкохол може.Иначе не харесвам и пия много рядко  алкохол.Харесвам шоколада на Тоny's, но и те мн.поскъпнаха.Вече няма промоции както преди, или поне аз последният път не нацелих никаква .Опасявам се, че няма да падат цените.На кафето паднаха и на места се усети, но на шоколада не.

Общи условия

Активация на акаунт