В друга тема стана въпрос за невижданите цени на какаото, което вече видимо се отразява и на любимия продукт в магазините. Вчера разглеждах - почти няма шоколади под 5 лв, а според специалисти това е едва скромното начало на скока на цените. Коментират се заместители на лакомството без използване на какао - правят се опити за шоколад от овес, слънчогледови семки и други. Продуктите няма да могат да се наричат шоколад, но според производителите силно го наподобяват. Аз лично нямам против да ям маколад (по Моника от Приятели), но като зависима от шоколада съм силно заинтересована от развитието на драмата. Моля, споделете кой каквото знае, давайте идеи за шоколад без какао, а най-добре намерете информация, че новата реколта какао е обилна и евтина 
Много се надявам съфорумката, която е в производството и ни предупреди още преди половин година, да се включи с разяснения, добре дошли са и търговци, както и всички любители на шоколад
Нека намерим решение на тази криза

Ще стане деликатес и ще го ядем под формата на тънка обвивка около някакъв пълнеж в бонбоните. Не е приятна перспектива, но поне е здравословна. А може и да измислят някакво ГМО како, което да вирее и в новите климатични условия.