Цикъл и море

• 3 261
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Не е нужно да се обяснява на 4-годишно дете какво е цикъл. Може просто да му кажеш, че те боли корем, крак, нос...

# 16
Отивате на плаж за 4 часа и след това сменяте тампона.
Или ползвате чашка, но е хубаво предварително да сте пробвали, за да знаете дали е подходяща за вашата М.
Няма нищо страшно в това да се обясни на едно 4-годишно какво е М, с подходящи за възрастта думи.
Ако сте с мъжа си и не искате нищо от горното, той ги води на плаж, вие си почивате с книжка, филмче, музика в хотела/квартирата.
Сменете гинеколога.

# 17
Или ползвате чашка, но е хубаво предварително да сте пробвали, за да знаете дали е подходяща за вашата М.
Няма нищо страшно в това да се обясни на едно 4-годишно какво е М, с подходящи за възрастта думи.
Ако сте с мъжа си и не искате нищо от горното, той ги води на плаж, вие си почивате с книжка, филмче, музика в хотела/квартирата.
Сменете гинеколога.

Ами все пак сме отишли на семейна почивка с децата си🙂 + това по страшно от това да пия 5 дни хапчета ми се вижда да оставя баща им сам с двете в хотел с 5 басейна и 83747 пързалки и то не заради него, а заради тях.. Нашите деца са палави много и белята винаги е на лице.
Иначе не съм използвала менструална чашка никога и не знам колко е подходящо да опитам сега. Да не прозвучи като оправдание, но на мен плановете ми след всичко изчетено за това лекарство бяха да го спра на първия ден на морето и вече когато иска да ми идва дали след 2 дни дали 3.. Така или иначе ще сме за 5 и ще имам време първите дни да се насладя пълноценно на децата и мъжът си. Аз виждам, че има жени, които го пият 7 дни преди цикъл после още 7 по 1 2 опаковки.. Аз съм далеч от тази мисъл пила съм 2 пълни дни хапчетата (26 и 27 сряда и четвъртък ) като на 27 изпих 3.За днес не съм взимала нищо, но и кървене няма.

# 18
Е какви пък условия няма на плажа за смяна на един тампон? Все в някое заведение на близо може да се ползва тоалетната. Или вие ходите на някакви необитаеми плажове? И за момиченцата е добре от малки да знаят, че ще имат цикъл, че както върви - все по-рано и по-рано им идва.

# 19
Сменете гинеколога.

Ами все пак сме отишли на семейна почивка с децата си🙂 + това по страшно от това да пия 5 дни хапчета ми се вижда да оставя баща им сам с двете в хотел с 5 басейна и 83747 пързалки и то не заради него, а заради тях.. Нашите деца са палави много и белята винаги е на лице.
Иначе не съм използвала менструална чашка никога и не знам колко е подходящо да опитам сега. Да не прозвучи като оправдание, но на мен плановете ми след всичко изчетено за това лекарство бяха да го спра на първия ден на морето и вече когато иска да ми идва дали след 2 дни дали 3.. Така или иначе ще сме за 5 и ще имам време първите дни да се насладя пълноценно на децата и мъжът си. Аз виждам, че има жени, които го пият 7 дни преди цикъл после още 7 по 1 2 опаковки.. Аз съм далеч от тази мисъл пила съм 2 пълни дни хапчетата (26 и 27 сряда и четвъртък ) като на 27 изпих 3.За днес не съм взимала нищо, но и кървене няма.

Ама вие сте в хотел, имате достъп до баня и тоалетна по всяко време...??? Ако някой иска да иде да се изпикае какво прави, за да не остане единият родител сам с децата?

# 20
Не е казано, че трябва да оставяте бащата сам с децата, а просто ти да не влизаш във водата. Иначе може да си си на плажа или до басейните и да си наглеждаш децата, просто да не влизаш във водата. Заради едно къпане и малко детски прищявки да си бъзикам тялото... не бих си го причинила. Много пъти ми се е случвало, оправяли сме се така. Не се обяснявам пространно на детето, влиза във водата когато и с когото е възможно в момента, не то диктува обстоятелствата. Между другото веднъж ми се е случвало да отида сама с него на басейн. Бях си с плажната рокля и само цопвах крака в детския басейн, докато и той е там, просто за да мога да реагирам ако нещо стане, но той си беше бебешки басейн, така че малкият си се пличкаше сам. Та искм да кажа - действа се според обстоятелствата, не всичко на всяка цена.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 14:49 от Мила Атова

# 21
Блгодаря на всички! Хубав ден, дами!

# 22
  • Melmak
Мисля, че наистина малко правите от мухата слон.
Явно сте в комплекс, как да няма къде да смените тампон? Бащата не може да остане сам за 10 мин? В тоалетните няма сапун?

# 23

Аз съм го пила, не за спиране на цикъл и море, а заради проблем. След спирането му цикълът идва обикновено до ден, два. Понякога до седмица. Зверски боли, тече много силно и продължително. Другият път подходете с малко повече акъл, когато взимате подобно решение. За единия секс не си струва, защото видно при вас не е само, заради морето. Търсите комплексно преживяване за пет дни. Между другото, като сте го почнала, не го спирайте тези пет дни. Поне да си изкарате,  както си искате.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 17:10 от bubanka

# 24
От 10 жени пили хормонални лекарства, ще получите 10 различни мнения. Обадете се на вашия лекар, все пак той ги е предписал. Просто останалите момичета предлагат по- безобидни решения за следващия път.

# 25
Смятам че е най-добре да попитате лекаря, но моят опит с тези хапчета не е лош. Да, пила съм ги 2-3 пъти заради море, не го намирам за глупост и не се притеснявам да го призная. Изкарах си приятно добре заслужената почивка, в крайна сметка не ходим на море по 10 пъти годишно. При здрав организъм и без проблеми с цикъла, не виждам какво толкова Уау може да се случи. Консултирайте се с АГ, все пак са хапчета по схема.

# 26
Смятам че е най-добре да попитате лекаря, но моят опит с тези хапчета не е лош. Да, пила съм ги 2-3 пъти заради море, не го намирам за глупост и не се притеснявам да го призная. Изкарах си приятно добре заслужената почивка, в крайна сметка не ходим на море по 10 пъти годишно. При здрав организъм и без проблеми с цикъла, не виждам какво толкова Уау може да се случи. Консултирайте се с АГ, все пак са хапчета по схема.

Да аз съм здрава и без проблеми и нарушения в цикъла и ги пия за пръв път. Също не одобрявам, но в момента съм в нужда и предпочитам този вариант и както казвате не ходим по 10 пъти на море годишно.. Просто поради лични причини датите за морето, които избрахме със съпруга ми съвпаднаха с цикъла. Знам, че при всяка жена е различно, но срещнах жени пили хапчетата, които споделят, че не са имали  никакви смущения както и при вас предполагам.
Иначе съм се консултирала с гинеколог разбира се!
На своя глава не бих пила такива лакарства. По долу в коментар обясних за консултацията си с гинеколог.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 23:16 от Miteva.V

# 27
Здравейте! Предстои ни море, което съвпада с датата на цикъла ми. При преглед при гинеколо(годишен) споменах и попитах дали има някакво хапче за отлагане при което ми изписаха примолут нор 2х1,ако прокървя да включа и 1 на обяд. Започнах да ги пия 4 дни преди цикъл при което прокървих 2 дни по-късно т. е и 2 дни преди очакваната менструация. Включих и х1 на обяд, но ме болят корема и кръста доста и имам леко розовеене когато ходя до тоалетна. Само да спомена, че никога не съм пила хормонални лекарства и не съм имала някакви проблеми с цикъла, хормоните и т. н. Въпроса ми е към дамите пили този препарат. Нацяло ли ви спря цикъла докато го пихте?
Имахте ли такова кървене.. Аз в момента съм в едни никакво положение.. Нито за превръзка нито за тампон нито за без тях.. Боли ме корема много, кръста.. Прокървявам и се чудя какви глупости правя направо и дали да ги продължавам тия лекарства. Моля за съвет.
Не пий лекарства. Съдба какво да се прави.

Тази година 3 пъти ходим на море с моята дъщеря. И трите пъти е в цъкъл.
Като почна да и мрънкам само отговаря. Да си си направил момче ..... и така.
Неприятно е ноооо това е живота.

# 28
Аз съм пила веднъж примолут като тийн. Имах пробивно кървене и ги спрях. Но имам приятелка, която го ползва и при нея се получава номера.

# 29
Има много клипчета какво представлява менструална чашка, как се поставя и какви предимства има. Ако знаехте, че съществува такъв продукт, въобще нямаше и да си помислите, че имате проблем с цикъл и море. Приятна почивка ви пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт