Цикъл и море

• 3 254
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте! Предстои ни море, което съвпада с датата на цикъла ми. При преглед при гинеколо(годишен) споменах и попитах дали има някакво хапче за отлагане при което ми изписаха примолут нор 2х1,ако прокървя да включа и 1 на обяд. Започнах да ги пия 4 дни преди цикъл при което прокървих 2 дни по-късно т. е и 2 дни преди очакваната менструация. Включих и х1 на обяд, но ме болят корема и кръста доста и имам леко розовеене когато ходя до тоалетна. Само да спомена, че никога не съм пила хормонални лекарства и не съм имала някакви проблеми с цикъла, хормоните и т. н. Въпроса ми е към дамите пили този препарат. Нацяло ли ви спря цикъла докато го пихте?
Имахте ли такова кървене.. Аз в момента съм в едни никакво положение.. Нито за превръзка нито за тампон нито за без тях.. Боли ме корема много, кръста.. Прокървявам и се чудя какви глупости правя направо и дали да ги продължавам тия лекарства. Моля за съвет.

# 1
Колко време ще си на море? Ако е 7-10 дни, не си струва тая глупост. 3 дни ще е посилно течението на 4 дори ще спре, или ще е минимално. Иначе тампон, с него ще ти е ок 2-3 часа на плажа, може и във вода да влизаш.

# 2
5 дни ще бъдем, просто моя гинеколог ме понаплаши, че с тампон е опасно трябва да се сменя на влизане и излизане, а аз съм с раничка и не искам да си докарам инфекция. Никога не съм била в цикъл на море и просто мисля, че ще ми е доста некомфортно + 2 деца имам, които искат да сме във водата постоянно и изобщо положението не ми изглежда розово но така се случи, че морето и цикъла ми се съвоаднаха 😑

# 3
Защо си докарвате до главата главоболия и толкова неудобства за 5 дни на плажа.
И да- има странични ефекти- от това което описвате до главоболие и гадене. Аз съм повръщала от регулон, напр. И ходя като болна, но на мен ми се налага да поемам една шепа хормони.
В добрия случай ще имаш нередовен цикъл месец-два и зависи от организма как ще се изчисти.
И си смени лекаря, има толкова лесни и нехормонални методи.
Купуваш си менструална чашка и няма да се вълнуваш нито кои ден ти е от цикъла нито ще е ти спира почивките, походите в планината и важните събития в живота.

5 дни ще бъдем, просто моя гинеколог ме понаплаши, че с тампон е опасно трябва да се сменя на влизане и излизане, а аз съм с раничка и не искам да си докарам инфекция. Никога не съм била в цикъл на море и просто мисля, че ще ми е доста некомфортно + 2 деца имам, които искат да сме във водата постоянно и изобщо положението не ми изглежда розово но така се случи, че морето и цикъла ми се съвоаднаха 😑

# 4
  • Terra incognita
Е, как може за едното море да си разбуташ хормоните?
Предполагам, че и бащата ще е с вас, нека той да ги води във водата, а ти си почивай на брега.

# 5
Пила съм го много отдавна и нямах никакви проблеми. На ваше място бих го спряла.

# 6
Най-голямата глупост да се пият хормони, заради едното море. Явно лекарят ви няма грам акъл, за да ви изписва хормони за отлагане на цикъла и то по тази схема. Тампоните били опасни... Просто нямам думи. На колко години сте? Образовайте се поне малко, за да знаете какво си причинявате и че не си струва заради пет дни на море.

# 7
Менструална чашка препоръчвам с две ръце.

ПС: За съжаление някои гинеколози дори не знаят за съществуването ѝ, което много ме озадачава.

# 8
Никога не съм имала проблеми при използване на тампони в море или басейн, но да кажем, че това си е до организъм. Имаше нещо свързано с пиене на повече витамин С, който забавя цикъла...Чак лекарства, че и по схема за такова нещо, малко странно изглежда.

# 9
  • Melmak
Аз не пия такива хапчетя, иначе ми се е случвало много пъти в живота да съм на море в цикъл. Не си струва усилието да се пият тези хапчета, според мен.

От приятелки знам, че буквално всички симптоми на цикъла остават, просто няма кръвотечение. Подуване, болки, лошо настроение, задържане на вода. Честно казано предпочитам 1-2 дни да ми е по-зле, но да не пия такива хапчета.

Може да послушате съвета за менструалната чашка.

# 10
Ползвам тампони от много време и живея на морето, така че цикъл и море хич не са ми чужди. Да кажем, че първите два дена предпочитам да съм далеч от слънцето и морето, но след това с тампон нямам абсолютно никакъв проблем. В тампоните няма нищо страшно и не знам защо толкова се плашат жените от тях, нито боли, нито пречи. Единствено трябва да се сещащ да го сменяш на няколко часа. Особено през лятото го препоръчвам с две ръце - нито ти се спарва всичко там долу, нито се чувстваш все едно си с памерс.

# 11
При тези хапчета нищо не може да се предвиди. Може да отложат, може да предизвикат кървене, да разбутат цикъла, да го направят по-болезнен, всичко е индивидуално. Ако сега го спреш, много вероятно е веднага да се появи М.
Това за тампоните не е вярно. Консулитрай се с друг лекар.

П.П. На море ходя единствено заради къпането. Не бих се пържила само на пясъка, то по-добре да си лежа в стаята. Тампон и менструални бански - никакъв проблем.

# 12
Не е истина какви тъпотии предприемате и как вредите на собствения си организъм.  Какъв е този лекар и как може да ви трови с медикаменти от подобна група за нищо и  да ви разбъзиква ужасно много организма с агресивна химия?  Как ще искате да ви спре цикъла, просто слагате тампон и толкова. Какви неприятности, нищо няма да ви стане от него, но от таблетките така сте си объркали организма, че сега може няколко месеца да  му трябват да влезе в естествения си ритъм. Да сте срещу природата никак не е умно, не можете, защото сте част от нея. Това, което правите не е нормално, уверявам ви. Още по-ненормално е да е с благословията на медицинско лице.

# 13
Не е истина какви тъпотии предприемате и как вредите на собствения си организъм.  Какъв е този лекар и как може да ви трови с медикаменти от подобна група за нищо и  да ви разбъзиква ужасно много организма с агресивна химия?  Как ще искате да ви спре цикъла, просто слагате тампон и толкова. Какви неприятности, нищо няма да ви стане от него, но от таблетките така сте си объркали организма, че сега може няколко месеца да  му трябват да влезе в естествения си ритъм. Да сте срещу природата никак не е умно, не можете, защото сте част от нея. Това, което правите не е нормално, уверявам ви. Още по-ненормално е да е с благословията на медицинско лице.

Здравейте! Взех такова решение тъй като никога до сега не съм била на море в цикъл и с 2 дена. Заведохме си децата за ден до плажа миналия месец и аз бях в цикъл.. Най кошамрния ми 1 ден на плаж. Няма хигиенни условия за смяна на тампон (аз бях с такъв) + това децата ми ме питаха всеки 5 минути защо не играя с тях и се наложи да обяснявам на 4 годишната си дъщеря какво е цикъл..
Имам близки до мен жени, които за използвали лекарството и не са имали никакви проблеми за това и попитах гинеколога си, който не само е против тези неща, а е и против тампоните.. Човека дори ми каза да си взема къси панталони и да карам с превръзка. Но и това не ми е вариант.

# 14
Отново казвам менструална чашка. Забравяш, че си в цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт