Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 35 741
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Аз нямам сушилня този път, не знам как ще смогвам с цялото пране. Мразя да гладя и на малката преди не съм гладила, понеже имахме сушилня. Даже не знам къде да преместя дъската за гладене сега, вкарахте ме в размисли… няма шанс да си вземем сушилня, не знам къде ще я сложим.

# 31
Ако финансово ви притеснява покупката - може да се вземе на изплащане. За мен това беше един от най-полезните уреди като родих. Имах 2 бебета с рефлукс. Това означаваше купища пране. Постоянно се сменяха спално бельо и дрехи. Ако трябваше на 2 дни да пера и гладя 9 кг пране на бебетата, не зная как щях да издържа психически.
Статия за каучука:
https://happydays.bg/blog/kak-da-pochistvame-zalygalka-bibs-i-frigg/

# 32
Аз нищо не съм купувала имам си всичко от първото ми дете.А племенничката ми сега септември ще стане на 1 г и ще ползваме нейните дрехи.Ще купя само нещо ново за изписването

# 33
Леле, леле, момичета, докато ви изчета, голям зор 🥰🥰 скоро не се бях включвала и имах много за наваксване. Стискам палци на всички за безпроблемни оставащи месеци, а за тези, които са се сблъскали с неприятности, дано да са безпочвени бъдещите ви тревоги и всичко да приключи на добрата страна 🩵🩵
Благодаря за новата темичка 🥰
Аз да ви кажа честно нищо все още не съм купувала. Имам обещани колички, столчета, проходилки, но все още вкъщи няма нищичко 😀 не съм се и притеснила особено. Ако всичко е наред и малкия юнак кротува, в края на август ще си напазаруваме и донесем вкъщи каквото има да се взима. Честно казано не знам какво ще ми трябва, нито списък за болницата съм гледала, ама пак казвам - не съм се и впечатлила особено 😁 опитвам се да си го карам максимално спокойно, не се натоварвам, все още ходя на работа, но със спането е по-зле положението от първия триместър 😁😁😁 само да подуша възглавница и съм готова 🫣 други оплаквания нямам, освен подуването на глезените. Като ви чета, оставам с впечатлението, че ще трябва да си взема сушилня, проблема е, че нямам място къде да я сложа. С ютията съм скарана от много много години, та и там ще видим как ще е положението 😁 Иначе генерално юначко е добре, рита все по-смело всеки ден и успява да ме вдигне поне по 4 пъти на вечер до тоалетна 😀😀

# 34
Аз като пия магнезий вечерта, от него ли, не зная, но като заспя към полунощ - 1 и до 6 си спя непробудно. Към 6 се будя по часовник, пия отново 1-2 чаши вода след тоалетната и отново си лягам. После мога и до 10-11 да спя, ако не трябва да ходя някъде.

# 35
Сглобихме количката! Доста ми харесва, в това число и като цвят. Води се "agave green", наживо е по-зелена, макар на снимките да изглежда по-скоро сива. Изглежда маневрена и доста интуитивна като сглобка, надявам се с времето и практиката да се науча да правя нещата още по-бързо!

# 36
Aprilche, добре дошла 🤭

Аз не знам тез колички какъв размер трябва да са 🤷🏼♀ Ей на, харесах една от раз, даже няколко пъти поглеждах цената, дали пък не изпускам една единица още в цифрата 😂 Обаче ми изглежда мъничка 🤷🏼♀ Поне досега научих, че количките са за новородено и за по-големи деца (не зимни и летни).
П.П Нямаше време да разпитвам, че затваряха, но ще се върна пак за тест драйв.
П.П.П Оу, окей, не е цялата количка, ами е била изложена само кошницата 🤷🏼♀😂
Ей сега ми се изясни (последната снимка).

Moonlit, хубавичка е! И твоята не ми изглежда много голяма. Чудя се колко време ще можем да ги ползваме тези колички, до лятото ли?🤔

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 22:24 от MayaJane

# 37
Maya, Този кош е за новородено и се използва до 6м, после се сменя с другия в седнало (имат и легнало) положение. Не е мъничка, нормална е.
Цветът е хубав, моята също е подобен бежов цвят.

Има и летни, те са едни лекички, удобни. За по-големички деца.
А тази е комбинирана. И моята е такава, с кош за новородено, седалка 6м+ и кошница за кола.

Moonlit, хубава е, честито!

# 38
Благодаря ти, Суийти!

Мая, Суийти много хубаво го е обяснила, тези кошчета са за новородени, а след това е седалка на същото шаси. Както се шегувахме днес с мъжа ми, "спортната ревизия" 😂 иначе докато гледахме колички ми направи впечатление, че някои от кошчетата са осезаемо по-тесни, и се чудя как ще е със зимни чувалчета като за нашите бебета. Затова взехме и малко по-просторна, за да е удобно на бебчето.

Моми, за сушилнята - ако те притеснява мястото, защо не я сложиш върху пералнята? Тук е много разпространен този начин и аз също смятам така да направя, за да си използвам вертикалата.

# 39
Maya, Този кош е за новородено и се използва до 6м, после се сменя с другия в седнало (имат и легнало) положение. Не е мъничка, нормална е.
Цветът е хубав, моята също е подобен бежов цвят.

Има и летни, те са едни лекички, удобни. За по-големички деца.
А тази е комбинирана. И моята е такава, с кош за новородено, седалка 6м+ и кошница за кола.

Moonlit, хубава е, честито!

Благодаря, Sweety 🌹Значи, както си и мислех, ако не е комбинирана количка, ще да се купуват две.

# 40
Аз досега не бях използвала кош за новородено, но те първа идваха жегите и затова избрах първата да е само с кошове 6 м + и кошницата за кола да се монтира на шасито. Сега предвид сезона взехме и кош за новородено. Лятната количка е по-олекотена, но тя има други недостатъци. Аз смятам да си карам с харвито, докато има желание да се вози в количка.

# 41
Честито за покупките, супер изглеждат! Аз се въздържам този път, имам си и стандартна и лятна количка, но ми е интересно да разглеждам вие какво сте избрали.

Moonlit, наистина няма къде да я сложа, тук сме като под наем. Пералнята е сложена в гардероб, над нея има шкафове. Мислех евентуално да потърся вариант за смесена - сушилня и пералня в едно, ама след това не знам какво ще я правим. Ако се махнат рафтовете има как да се сложи отгоре сушилня, ама ММ иска да правим минимални “подобрения”. Ако видя, че ми става тегаво ще го натисна, в момента го обработвам как цяла зима във всички стаи ще има нон-стоп съхнещи дрехи.

В бъдещето ни жилище догодина, живот и здраве точно върху пералнята сме предвидили да я сложим. Тук няма климатик, няма сушилня, като цяло доста неща усещам, че ми липсват, ама стискам зъби. Има ли проблем, ако не гладя всяка дреха? Не знам колко е важно всъщност. Усещам как цяла зима ще съм във вихъра с пране, простиране и т.н. Само това ще ми е хобито, ама няма как. Временно е неудобството.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 08:19 от mommy22

# 42
Магнезият много отпуска. Аз наскоро го разбрах. Аз съм болничен, вкъщи си скучая, обаче цял ден ми се спи. Чак не можех да издържа до 22:00, в сравнение с мъжа ми който ходи на работа. Излизаме: пак понякога съм като маносана, все ми е умряло. И като споделих на една позната, че пия магнезий.
Пия магнерот от 500 мг, 3 пъти по 2 хапчета. Тя се ококори и ми каза: ти затова си толкова умряла, аз те забелязах , но реших че може да си се преуморила. Та...от магнезия е😁

Аз като пия магнезий вечерта, от него ли, не зная, но като заспя към полунощ - 1 и до 6 си спя непробудно. Към 6 се будя по часовник, пия отново 1-2 чаши вода след тоалетната и отново си лягам. После мога и до 10-11 да спя, ако не трябва да ходя някъде.

# 43
Здравейте,
Не съм проследила последната тема и затова не съм писала. Чак се изненадах, че 2 дни никой не се включва. До 24та седмица разрешават серклаж, поне така мисля. Вече съм вкъщи и мисля, че съм добре. Не ставам за нищо друго освен до тоалетната и да си взема бърз душ. Гледам да мисля позитивно, макар че на моменти имам доста мрачни мисли. Чакам с нетърпение контролния преглед, за да се види как са нещата. Акушерките ме успокоиха, че обикновено след серклаж се продължава до термин бременността. Но също ме предупредиха, че шийката вече не е толкова еластична и често се стига до секцио.
Вие как мислите?

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 09:45 от Stasy28

# 44
mommy22 Мога да препоръчам с две ръце комбинираната пералня + сушилня на AEG L8WBE68SI от сериите 7000 за вграждане, беше одел през 2019-2020г. Колкото и да е странно, в новото жилище мналата година взехме уж от новия модел, уж по-голяма, уж по-добра, с термопомпа, но тази от серията 7000 беше с по-хубави функции, имаше си кратка програма за самопочистване, сама се чистеше от мъх и като цяло много по-компактна. Да, обемът пране е по-малък, но единственото за което не ми стигаше е да пусна чаршаф за легло 160/200 + плик 220/200 + две калъвки, и то не се изсушаваха достатъчно добре като е повече прането, иначе даже имам чувството, че сушеше по-добре от тази новата. Та, дори и по-малки и компактни перални може да са по-добри от големите с уж мега подобрени функции.. но например тази новата е с капацитет за пране 10кг и най-кратката ѝ функция пране + сушене нон-стоп е 3 часа. На по-малката нон-стопа беше 1 час. Уникално удобство беше например за тениска и шорти, които тъкмо съм облякла и съм се напръскала с нещо/изцапала. Представям си да влезне в употреба и при няколко лигавника и ромперче да речем, че дори и нещо мое, върху което ми е повърнало бебчето. Ако можете да продадете старата и да вземете нова, силно препоръчвам. Жилището в което ползвах комбинираната машина нямаше нито простор на тераса, нито къде да държа простор вътре (освен в банята или пред телевизра...) и беше задължително да имам сушилня.

Stasy28 Когато правих проучвания за серклажа, установих, че при всички е завършвало благополучно. За секцио не мога да кажа, но от проучванията останах с впечатлението, че им го махат между 34-36 седица и са раждали естествено малко след това. Бъди по-внимателна с активностите, но до колкото знам поне не е задължително да си на легло. Вярвам, че АГ ще ти каже повече подробности, ако имаш тревоги. Почивай си, бъди спокойна.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 09:36 от shishar4e

Общи условия

Активация на акаунт