Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 558
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Бърз ъпдейт от мен - излязоха ми резултатите от глюкозното обременяване. Както изглежда, имам гестационен диабет и ме пратиха за последваща консултация. Нещо много се сдухах - не че не го очаквах с баба диабетичка, майка в преддиабет и едро бебе, но цялото друго напрежение напоследък явно доста ми се отразява на психиката и си казва думата.

Слагам в скрит текст резултатите, ако някои може да коментира докато си изчакам часа за специалист на 24-ти, ще съм благодарна.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 331
Moonlit, да и за мен е диабет. Съжалявам, но поне е открит на време. Всичко е попрявимо с правилно хранене и спорт/разходки. Не се сдухвяй излишно. Важното е, че вече знаеш за проблема и ще можеш да го контролираш.
Защо не се консултираш и през хийли? Така ще стане по-бързо и няма да ходиш по кабинети?
За храненето бързите въглехидрати, пакетирани храни, захар и тесто трябва да ги забравиш.

# 332
Нека доктор погледне, по-различни са реф.стойности от бг.
Според мен ще ти изпишат само диета. Започвай още от днес.
Хапвай главно месо, яйца, млечни, зеленчуци, салати, супи, плодове може ягоди, малини, боровинки, рядко бобови.
Може още авокадо, маслинки, умерено ядки, риба и морски и т н. Рядко кафяв ориз, прави си хлебчета с яйце и крема сирене.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 19:06 от *Sweety*

# 333
Здравейте момичета, на 26.06 тази година ми прекратиха трудовия договор, който беше по заместване - титулярът се е върнал. Повече от три месеца ползвам болнични. Шефката ми каза да продължавам да нося при тях болнични, но ми е много объркано. От НОИ казаха, че имам право на 30 дни болничен от датата на освобождавате и това е. Ако някоя от вас е запозната с КСО и може да помогне с членовете и буквичките от него ще съм благодарна. ❤️

# 334
Трябва да намериш някой да те назначи на трудов договор, иначе ще взимаш соц.майчинство, което е много малко 100лв ли не знам.

# 335
При мен също излезнаха, но изглеждат по друг начин като скала, казаха ми,че не е гест. диабет, но да внимавам
Бърз ъпдейт от мен - излязоха ми резултатите от глюкозното обременяване. Както изглежда, имам гестационен диабет и ме пратиха за последваща консултация. Нещо много се сдухах - не че не го очаквах с баба диабетичка, майка в преддиабет и едро бебе, но цялото друго напрежение напоследък явно доста ми се отразява на психиката и си казва думата.

Слагам в скрит текст резултатите, ако някои може да коментира докато си изчакам часа за специалист на 24-ти, ще съм благодарна.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 336
Благодаря ви за съветите, момичета! 🤗 А дали имате препоръка за добър лекар, с когото мога да се консултирам през Хийли?

# 337
Аз тези 3-4 дни нещо не се храня добре, доста бездействам, само лежа и ям без изобщо да съм гладна, ям десерти сутрин, обед и вечер, пия малко вода, защото ми е тежко и изобщо съм под всякаква критика. За капак не мога и да спя добре, защото едвам дишам от цялата тази храна. Та от утре се хващам в ръце и мисля да си намеря работа и да се спре това ядене “от скука” 😄 май ще започна да пера бебешки работи и да гладя 😇 Че е рано, рано е ама нещо трябва да правя, че от скука само кучетата не съм изяла тези дни 😃

# 338
Скуката и при мен беше голям проблем в началото, защото никога не ми се е случвало да имам свободно време като сега 😂 днес например посетих една лекция, честно казано не ми се ходеше в жегата, но пък беше интересно и имаше подаръци 😄 гледам да излизам когато някой ме покани, вече лека полека пазарувам, освобождавам място за бебето, чета, и взех да запълвам времето, но първите две седмици и аз едвам "не изядох котката" както ти кучето 🤭но взех да си намирам занимания 😄 не вярвам, че някога пак ще имам такова време, та трябва да се радваме и на това 🤭

# 339
Започвам от утре, ще преподреждам подредени шкафове ако трябва 😃 ще си организирам, изпера и изгладя купените дотук неща, ще си направя списък с оставащите покупки ииии най-вече спирам да правя десерти! 😄 Аз съм ви споменавала, че не обичам сладко, но последните 3 дни изядох количество, което ям за 5 месеца, а причината не е, че ми се яде 🤷🏻♀ И като цяло не е най-подходящото време 24 седмица да се засилвам с такова количество .. даже изобщо!

# 340

Аз правя консултация с тази ендокриноложка през приложението.

# 341
За болката ниско долу, гледах тези дни това клипче: https://www.instagram.com/reel/C9KFFVXPzzZ/?igsh=MXVmbXkwdzBld3F5bQ==
Аз лично не съм я усещала, но обяснението е, че бебето натиска на нервите около цервикса.

Moonlit, надявам се да може с диета да може да се регулират нещата, не ми изглеждат много извън норма.
Аз нали съм със сензор, в началото много се психирах като ми се качи малко захарта. Даже си ограничих ръчно границите, че ми се сториха много либерални от приложението. Не ям сладко, само плодове и дори тях гледам да не ям самостоятелно. Понякога пия някоя разредена лимонада като сме на кафе, но и там гледам да е след протеиново ядене и нямам големи скокове. Вече посвикнах как реагирам на храните и комбинациите и не си гледам захарта след всяко ядене, но сега си мисля, че тялото ми пък не е свикнало на големи количества глюкоза и пак ще се “проваля” на ОГТТ. Нали препоръката е една седмица преди обременяването да се яде по-въглехидратно.

Запазих си кошчето от Амазон. Иначе и аз гледах едно на tomme tippee, но се продаде под носа ми.

# 342
Благодаря ти, Аничка!

Аз правя консултация с тази ендокриноложка през приложението.

Дана, дано наистина се регулира с храна. Честно казано ми е трудно да преценя колко е значимо отклонението - хем не ми се струва много над нормите, хем нямам база за преценка. Преди да забременея бяхме минали вкъщи на нисковъглехидратен режим, за да подпомогнем процеса. Вероятно ще се върнем към него, но с модификации, защото съм вегетарианка и основно от кисело мляко и сирене си набавям протеините. Сериозно се замислям и за ролята на стреса, време е за успокояване на топката.

# 343
О, стресът за съжаление при мен оказва доказано много голямо влияние. В първите дни със сензора имах дни на работа, в които не ставах по цял ден, тоест обичаен работен ден. Глюкозата ми не беше много висока, но си стоеше постоянно леко завишена отколкото ми се иска, дори и да не ям дълго време. Много се фрустрирах, че може да имам проблем.
И после уикенда бам отидохме на една градска разходка, хем разпускане, хем разходки. Всичко си влезна в норми и като по учебник.
От тогава си знам, че събере ли ми се стрес и обездвижване, а и недоспиване, се отразява на захарта.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 01:57 от D_ana

# 344
Мдааа, доста разсъждавам върху това днес, а и явно има проучвания, които доказват въздействието на стреса върху повишаването на кръвната захар.

Понеже ми стана любопитно, може ли да споделиш какъв е този сензор, който носиш?

Общи условия

Активация на акаунт